• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Obukao Vlahovićev dres, jedva izvukao živu glavu! "Nosi to đubre napolje i ne vraćaj se" - prijetili i kamenjem

Jedva je izbjegao batine kada su ga vidjeli obučenog u dres Juventusa, sa "devetkom" Dušana Vlahovića na leđima.

 Navijač u dresu Juventusa hodao Napuljom prijetili mu Izvor: EPA-EFE/Alessandro Di Marco/Instagram/Andrea_Vitale_Ponza

Korisnik društvenih mreža iz Italije smislio je veoma rizičan potez - da kroz Napulj prođe obučen u Juventusov dres. Sa "devetkom" srpskog centarfora Dušana Vlahovića na leđima, on je sa prijateljom krenuo u, kako je nazvao, društveni eksperiment na jugu Italije, gdje je htio da provjeri koliko u tom kraju zemlje ne podnese "Staru damu" sa sjevera, najveći klub u zemlji.

Njih dvojica ušli su u jednu prodavnicu artikala sa simbolima Napolija, fudbalskog kluba, kao i Napulja. Ponudili su prodavcu, mlađem čovjeku, da testira kvalitet dresa Juventusa, a on ih je najurio i izbacio iz radnje. Na kraju je u njihovom smjeru bacio i kutiju, obuzdavši se da ne krene u ozbiljniji obračun sa njima.

"Nosi ovo đubre napolje. Izlazi napolje i ne vraćaj se!", viknuo je on dok ih je istjerivao iz prodavnice.

U istu "samoubilačku" misiju krenuli su i na jednom parkingu, na koji su stigli obučeni u dresove Juventusa. Kada ih je vidio zaposleni na parkingu, sreli su se sa bijesom koji su malo puta vidjeli u životu. Borio se čovijek obučen u marker sa sobom, vikao iz sveg glasa, nije znao kako da ih otjera, a onda je u jednom trenutku podigao i kamen, zaprijetivši im da će im gađati automobil.

Iako nije najveće, rivalstvo Juventusa i Napolija vjerovatno je najburnije u Seriji A. U njemu je simbolizovan i sukob bogatog sjevera i siromašnog juga, a tenzija je porasla od osamdesetih, kada je u Napolju dolaskom Dijega Maradone nastao tim koji je osvojio titulu i bio u stanju da "pokaže zube" velikanu sa sjevera.

Juve je 1986. godine bio prvak predvođen Mišelom Platinijem, godinu kasnije je Dijego Maradona donio titulu u Napulj, gdje su trofeji stizali sve do 1990. godine. Uslijedile su devedesete i dominacija Juventusa i Milana, dok je Napoli 1998. doživio katastrofu, ispadanje u Seriju B, pa bankrot 2004. Tada je klub preuzeo filmski producent Aurelio De Lurentis, osnovao Napoli pod novim imenom "Napoli Soker" i vratio ga u Seriju A iz treće lige.

Rivalstvo je postalo intenzivno kao nekad nakon 2012, pobjedom Napolija u finalu Kupa Italije na posljednjem meču slavnog Alesandra Del Pjera. Napoli se vratio u Top 5 timova Serije A, dugo ostajao "kratak" u borbi sa Juventusom za titulu, a onda ju je i osvojio 2023, kada je uveliko bila prekinuta Juventusova dominacija i niz osvojenih titula od 2012. do 2020. godine.

I bez obzira na to koji su na tabeli, ovo rivalstvo je uvijek intenzivno kao na ovim snimcima iz Napulja.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC