• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zbog ovog grafita su izbili neredi u Mostaru!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Jedna osoba je teže povrijeđena u Mostaru, povrijeđeni zbrinuti u obje mostarske bolnice. Evo kako izgleda i grafit zbog kojih su izbili neredi.

 sukob navijača Mostar Izvor: Screenshot

Policija u Mostaru u nedjelju uveče imala je pune ruke posla pošto su na Španskom trgu izbili neredi u kojima su se sukobile dvije navijačke grupe, Ultrasi s jedne i Red Army s druge strane.

Više osoba povrijeđeno je u sukobu navijačkih grupa i oni su zbrinuti u dvije mostarske bolnice, potvrđeno je iz MUP-a HNK, a kako navodi ovaj portal jedna osoba je zadobila teže povrede.

Portparol Uprave policije kantonalnog MUP-a LJudevit Marić rekao je da se još utvrđuje koliko je osoba zadobilo povrede u ovom sukobu.
"Policija je u 20.25 časova dobila prijavu o narušavanju javnog reda i mira u većem obimu. Prema neslužbenim informacijama koje sada imamo, sukob se dogodio zbog iscrtavanja nekih grafita, ali o svemu ćemo detaljnije znati nakon sprovođenja svih istražnih mjera", naveo je Marić.

Na društvenim mrežama se pojavila i slika grafita zbog kojih je došlo do sukoba.

Izvor: Facebook/screenshot

U međuvremenu oglasio se i ministar unutrašnjih poslova HNK Marijo Marić.

"Ne mogu zasad govoriti o eventualnom povodu sukoba iako vidim da ga javnost traži i o njemu spekulira, ali postoje neke verzije i indicije da bi mogao biti planiran što sve sada treba operativno provjeriti. Ipak, držim da je u ovom trenutku to manje važno jer koliko mi je poznato, večeras nije bilo povrijeđenih građana prolaznika, niti policajaca kojih je bio veliki broj", rekao je za "Bljesak.info" Marić, pa dodao:

"Kada se pogledaju prizori s lica mjesta, vidi se da je u jednom trenutku situacija bila haotična, ali isključivo brzom reakcijom policije je stavljena pod kontrolu. Znam da će sada dio javnosti, posebno one koja se aktivira na društvenim mrežama, tražiti propuste, ali stajem u zaštitu policije koja je izravno pokrivala lice mjesta iz više smjerova i spriječila eskalaciju mogućih većih nereda. Podsjećam i odgovorno tvrdim da MUP HNŽ štiti sigurnost svih građana ove županije od napada koje osmišljavaju i provode zlonamjerne skupine i pojedinci i mene žalosti što to uopće moram naglašavati. Naši policajci su večeras podjednako bili izloženi napadima i tjelesnim povredama, a o tome nitko ne govori. Ti ljudi i njihove porodice redovno slušaju negativne komentare od osoba koje nisu upućene ni u okolnosti događaja, ni u pravila policijskoga posla".

Prije sukoba navijača u Mostaru, u nedjelju u poslijepodnevnim satima došlo je do fizičkog napada na mladog fudbalera iz ovog grada.

Naime, na stadionu "Pod Bijelim brijegom" trebala je biti odigrana utakmica 10. kola Druge lige Federacije-Jug, između HNK Kruševa i UŠS Fortuna. Međutim, zbog nemilih događaja koji su se odigrali neposredno prije utakmice, ista je odgođena.

"Pet do šest osoba, koji su nosili palice (kostolomce), ušli su u svlačionicu i nanijeli teže ozlijede jednom igraču Fortune. UŠS "Fortuna" Mostar najoštrije osuđuje huligansko ponašanje i poziva nadležne organe da preduzmu sve potrebne mjere i nađu trajno rješenje za ovakve postupke, a ne da dopuste eskaliranje kakvo se dogodilo večeras. Huligani ne trebaju slobodno šetati po gradu, a kamoli po sportskim terenima", naveli su iz Fortune.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Bob Rock

Ni Berlin nije bio tako podjeljen

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC