• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džeko: Ovo smo čekali 20 godina! (VIDEO)

Autor mondo.ba

Napadač Bosne i Hercegovine Edin Džeko jedva čeka početak utakmice protiv Argentine na slavnoj "Marakani" u Rio de Žaneiru.

Još malo je ostalo do istorijskog meča za Bosnu i Hercegovinu i prvog nastupa "zmajeva" na Mundijalu.

Navijači "zmajeva" su nestrpljivi da počne susret sa "gaučosima", a ako je suditi po izjavi prve zvijezde BiH Edina Džeke datoj klupskoj televiziji svog Mančester sitija, i "Dijamant" ne može dočekati da istrči na "Marakanu".

"Ovo smo čekali u posljednjih 20 godina. Čekali smo da reprezentacija BiH ode na neko veliko takmičenje i moglo se vidjeti u očima ljudi koliko su srećni bili kada smo izborili plasman. Zaboravili su na sve probleme i samo je bilo važno da smo osigurali nastup u Brazilu", izjavio je centarfor BiH.

Džeko je ponovio da BiH ima najbolje navijače na svijetu, koji su ih pratili na svim gostovanjima tokom kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

"Gdje god da smo igrali, imali smo osjećaj da igramo kod kuće. A kad smo pobijedili Litvaniju i osigurali plasman u Brazil, u Sarajevu nas je dočekalo 50.000 ljudi. Bio je to nezaboravan i nevjerovatan osjećaj".

Priznao je da je nestrpljiv pred prvu utakmicu sa Argentinom, koja je po njegovom mišljenju favorit, ne samo protiv "zmajeva", već i za šampionsku titulu.

"Favoriti su za osvajanje cijelog turnira, imaju najboljeg igrača na svijetu (Lionel Mesi prim.aut), ali mi smo prvi put na velikom takmičenju i naša meta je prolaz u drugi krug", zaključio je Džeko.

Dzeko: Ovo smo cekali 20 godina
Izvor: YouTube

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC