• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Spahić: Morate biti ponosni na "zmajeve"

Autor mondo.ba

Kapiten Bosne i Hercegovine Emir Spahić izjavio je da navijači moraju biti ponosni na nastup u Brazilu bez obzira što "zmajevi" nisu ostvarili plasman u osminu finala Mundijala.

Poslije utakmice sa Iranom (3:1) u kojoj su "zmajevi" upisali istorijsku pobjedu na svjetskim prvenstvima, defanzivac Bajer Leverkuzena je dao intervju za zvanični sajt Svjetske fudbalske federacije (FIFA.com) jer za novinare iz Bosne i Hercegovine važi "silenzio stampa".

"Veoma sam ponosan na svoj tim", rekao je Spahić nakon posljednjeg sudijskog zvižduka na meču u Salvadoru. "Veoma smo ponosni jer je ovo bio prvi put da smo predstavljali našu zemlju na velikim takmičenjima".

Spahić bi naravno volio da je BiH prošla u osminu finala, ali je nekoliko situacija uticalo da završi učešće već u grupnoj fazi. Nesrećni autogol Seada Kolašinca i majstorija Lionela Mesija u susretu sa Argentinom (2:1), tijesan poraz od Nigerije (0:1) koji se vjerovatno ne bi dogodio da je regularni gol Edina Džeke bio priznat…

"Mislili smo da ćemo proći u nokaut fazu i vjerujem da smo uz malo sreće mogli to i da ostvarimo. Sreća je sastojak koji nam je falio protiv Nigerije, ali to je tako u fudbalu i životu. Sada treba da gledamo u budućnost. Nadam se da je naša zemlja ponosna na nas, navijači moraju biti ponosni na nas".

Uz zadovoljstvo trijumfom nad Iranom sa ''stilom'', Spahić će se vratiti kući sa velikim iskustvom iz Brazila.

''Predstavljati svoju zmelju svijetu je bila fantastična prilika. Bilo je zadovoljstvo za nas i naciju učestvovati na ovako velikom takmičenju. Igranje na Svjetskom prvenstvu je nevjerovatno i to nikada neću zaboraviti''.

Uz šetnju do reprezentativnog autobosa, na rastanku je dobacio: ''Iz svake situacije uvijek uspijem da izvučem nešto pozitivno. Uvijek''.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC