• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sušić ostaje selektor BiH!

Autor mondo.ba

Safet Sušić ostaje selektor reprezentacije BiH i prevodiće "zmajeve" u kvalifikacijama za EURO 2016 u Francuskoj, odlučeno je na sjednici IO FSBiH. "Naš cilj je da u Francuskoj ostvarimo bolji rezultat nego u Brazilu" poručio je Pape.

Članovi IO FSBiH poslije petočasovne rasprave donijeli su jednoglasnu odluku da produže saradnju sa Sušićem na još dvije godine.

Prethodno je IO FSBiH usvojio njegov izvještaj o pripremama i nastupu reprezentacije BiH na Svjetskom prvenstvu u Brazilu na kojem je BiH završila kao trećeplasirana u grupi F s jednom pobjedom i dva poraza ocijenivši ga pozitivnim.

"Dogovorili smo se da reprezentaciju vodim u naredne dvije godine, odnosno u ciklusu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine, a potom možda opet nastavimo saradnju. No, obećavam na klupi BiH neću sjediti nakon Svjetskog prvenstva u Kataru 2022. godine", rekao je Sušić,prenosi agencija Anadolija.

On je najavio je da će u reprezentaciji doći do određenih promjena u narednom periodu, kojih je smatra bilo i u ranijem periodu.

"Bilo je i biće promjena. Prioritetan zadatak mi je da što bolje spremim ekipu. Naš cilj je plasman na EP, ali i da u Francuskoj napravimo bolji rezultat nego smo imali na Mundijalu u Brazilu. Mnogi nas već vide na EP. Međutim, neće nam biti lako, pogotovo jer u ovoj godini imamo tri teške utakmice. Sa Kiprom na startu kvalifikacija ne bi trebali imati većih problema, ali onda imamo tri teška meča sa Velsom, Belgijom i Izraelom“.

“Od sada će za fudbalsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine igrati oni koji nastupaju u svojim klubovima i lijepo se ponašaju", istakao je Sušić.

Sušić je najuspješniji selektor u istoriji bh. fudbala, prvenstveno zbog činjenice da se reprezentacija BiH pod njegovim vođstvom prvi put plasirala na jedno veliko takmičenje - Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

"Zmajevi" su sa njim na klupi odigrali 45 mečeva, 22 puta su slavili, 16 puta su poraženi, a sedam mečeva završeno je bez pobjednika.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

ajlan1

Kakvi su ovdje lobi i licni interesi radili. Cuj,covjek koji je unistio reprezentaciju i sve pozzitivno u i oko nje ostaje na celu iste. Uzas. Mada kada se vidi sta se sve radi na svjetskom prvenstvu,kako fifa i dr odlucuju tko ce dalje a tko ne i kako fudbal vise nije fudbal nego ogroman biznis ova vijest da susic ostaje izbornik,nije ni cudo. U svakom slucaju po meni velika greska. Ali ja sam samo 1 obican covjek

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC