• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Otkazan meč Srpska - Srbija

Autor mondo.ba

Fudbalska utakmica između reprezentacija Republike Srpske i Srbije neće biti odigrana u predviđenom terminu 4. septembra u Banjaluci jer tada selekcija Bosne i Hercegovine igra prijateljski meč sa Lihtenštajnom.

Generalni sekretar Fudbalskog saveza RS Rodoljub Petković potvrdio je "Glasu Srpske" da meč neće biti odigran 4. septembra na banjalučkom Gradskom stadionu i naglasio da je "zatražio od potpredsjednika FS BiH Darka Ljubojevića da na narednoj sjednici Izvršnog odbora postavi pitanje odigravanja tog dvoboja".

"Nakon toga, FS BiH treba da se obrati FIFA i UEFA koje bi trebalo da izdaju konačnu dozvolu za odigravanje utakmice u jednom od slobodnih termina. Obzirom da je BiH zakazala susret sa Lihtenštajnom 4. septembra, taj termin je propao i tražimo sljedeći koji je slobodan. To bi onda mogao da bude 16. jun, koji je Srbiji rezervna varijanta ili sredina novembra", izjavio je Petković.

Predsjednik FS RS Mile Kovačević je podvukao da više o otkazanom meču između Srpske i Srbije može reći Darko Ljubojević, potpredsjednik FS BiH, ali je naglasio i da je "osjetio određene poteškoće u konkretnoj realizaciji te priče".

"Ipak, raduje me činjenica što je Izvršni odbor FS BiH i dalje ostao jedinstven po stavu da se meč u Banjaluci odigra i što je ideja dobila još jaču podršku", prenio je Sportski žurnal Kovačevićevu izjavu.

Potpredsjednik Fudbalskog saveza BiH Darko Ljubojević istakao je da će na narednoj sjednici Izvršnog odbora na dnevni red biti uvrštena tačka vezana za odigravanje utakmice Republika Srpska - Srbija.

"Što se tiče tog meča korektna je atmosfera, tačno je da smo u aprilu dobili dopis Fudbalskog saveza Republike Srpske, ali se nekako osjetio problem oko termina 4. septembar jer je to period predizborne kampanje, pa postoji bojazan da utakmica ne bi bila iskorištena u druge svrhe", rekao je Ljubojević.

Prošle godine FS BiH je dao saglasnost za odigravanje meča Srpska - Srbija, a postojao je i "džentlmenski" dogovor da se utakmica odigra u FIFA terminu pod uslovom da "zmajevi" taj dan odmaraju.

Kako je BiH zakazala prijateljski meč sa Lihtenštajnom, Srpska je time izgubila pravo igranja sa "orlovima".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC