• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Evrogol Stojčeva zaledio Norvežane (VIDEO)

Autor mondo.ba

Spektakularnim golom Miloša Stojčeva, te sa dva pogotka Ševke Okića, fudbaleri Sarajeva u Norveškoj savladali Haugesund sa 3:1 i plasirali se u treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, gdje će igrati protiv grčkog Atromitosa.

 Evrogol Stojčeva zaledio Norvežane (VIDEO) Izvor: MONDO/Samir Cacan

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Fudbaleri Sarajeva igraće u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope protiv grčkog Atromitosa!

Tim Dženana Uščuplića, nakon poraza na "Koševu" 0:1, napravio je veliki rezultat u Norveškoj i slavio sa 3:1, čime je nadoknađen zaostatak iz prvog meča.

HAUGESUND - SARAJEVO 1:3 (0:2)

ATROMITOS

Sarajevo će 31. jula na "Koševu" biti domaćin Atromitosu u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, dok je revanš meč u Grčkoj na programu 7. avgusta.

Već u 21. minutu anulirana je prednost Haugesunda. Miloš Stojčev odlučio se na šut sa preko 30 metara i lopta je odsjela iza leđa iznenađenog golmana domaćih Per Morten Kristiansena.

Spektakularan pogodak kao da je dao krila fudbalerima Sarajeva, koji su devet minuta prije kraja prvog poluvremena uspjeli da dupliraju prednost i već tada moglo se naslutiti da će gosti slaviti na ovom meču.  

Nemanja Bilbija uputio je milimetarski precizan pas prema Ševki Okiću, koji je prevario i golmana Kristiansena i pogodio iskosa za 0:2.

Početak drugog poluvremena nije obećavao, jer su Norvežani već u prvom minutu nastavka stigli do prilike da smanje rezultat. Iskusni Džemal Berberović neoprezno je startovao, srušio u svom kaznenom prostoru Danijela Bamberga, pa je mađarski arbiter Mihalji Fabian pokazao na "kreč". Siguran sa 11 metara bio je Maik Sema i pogodio za 1:2.

Uslijedila je serija napada domaćih fudbalera. Trener Haugesunda Žostin Grindhaug od početka drugog poluvremena do 56. minuta izvršio je sve tri izmjene, ali one srećom nisu urodile plodom.

Gosti su se znalački branili, prijetili iz brzih kontranapada i čuvali gol prednosti koji ih je vodio u narednu rundu kvalifikacija.

U 79. minute peh za Sarajevo. Berberović je zaradio drugu javnu opomenu i morao je ranije u svlačionicu.

Ipak, samo tri minuta kasnije Ševko Okić svojim drugim golom zapečatio je sudbinu Norvežana i odveo svoj tim na megdan Grcima.

Pogledajte najzanimljivije detalje sa meča u Haugesundu:

...
Izvor: YouTube

HAUGESUND: Kristiansen, Mirestam, Bjernbak (od 56' Andreasen), Haraldsajd, Cvetinović, Ekpo (od 46' Voge Nilsen), Anjora, Stelos (od 49' Gitkjer), Bamberg, Agdestajn, Sema. Trener: Žostin Grindhaug.

SARAJEVO: Bandović, Tatomirović, Berberović, Dupovac, Stojčev (od 81' Kovačević), Duljević (od 46' Radovac), Cimirot, Puzigaća, Okić, Velkoski, Bilbija (od 90' Protić). Trener: Dženan Uščuplić.

TOK UTAKMICE:

- Kraj utakmice, Sarajevo ide u treći krug kvalifikacija za Ligu Evrope!

92' Andreasen je pokušao sa petnaestak metara, ali je neko od odbrambenih fudbalera Sarajeva skrenuo loptu u korner.

...
Izvor: YouTube

82' GOOOL!!! Kraj priče, drugi gol Okića! Samo tri minuta nakon što su ostali sa desetoricom, fudbaleri Sarajeva postigli su i treći pogodak. Brz kontranapad gostiju svojim drugim golom krunisao je Okić i, po svemu sudeći, odveo Sarajevo u treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope.

79' Sarajevo ostaje sa igračem manje na terenu. Drugu javnu opomenu i crveni karton zaradio je iskusni Berberović, nakon starta nad Semom. Prvi žuti karton Berberović je dobio nakon što je skrivio jedanaesterac.

71' Period igre bez uzbuđenja. Gosti su uspjeli da neutrališu napade Norvežana, kojim je ostalo još 20 minuta da pokušaju izjednačiti i izboriti plasman u narednu fazu kvalifikacija.

59' Norvežani kreću na sve ili ništa. Trener Haugesunda Žostin Grindhaug od početka drugog poluvremena do 56. minuta izvršio je sve tri izmjene. U ekipi Sarajeva na pauzi umjesto neprimjetnog Harisa Duljevića ušao je Samir Radovac.

55' Mnogo bolja igra domaćih u nastavku. Sarajlije prinuđene na odbranu svog gola.

47' GOOOL!!! Nisu dobro otvorili drugo poluvrijeme fudbaleri osvajača Kupa BiH. Džemal Berberović u svom kaznenom prostoru srušio je Bamberga, pa je mađarski arbitar pokazao na jedanaesterac za Haugesund. Siguran sa "bijele tačke" bio je Maik Sema i smanjio na 1:2.

- Odlično prvo poluvrijeme Sarajeva u Norveškoj. Tim Dženana Uščuplića nakon prvih 45 minuta golovima Miloša Stojčeva i Ševke Okića vodi 2:0 protiv Haugesunda. Prednost dovoljna za prolaz u treće kolo kvalifikacija, čak i u slučaju jednog primljenog gola.

PRVO POLUVRIJEME

45' Nije bilo većih uzbuđenja do pauze. Sarajevo ima dva gola prednosti nakon prvog poluvremena.

...
Izvor: YouTube

36' GOOOL!!! Sarajevo je preko Ševke Okića povećalo vođstvo na 2:0! Odmah nakon prilike domaćih, uslijedio je dug pas Nemanje Bilbije prema Okiću, koji je prevario domaćeg čuvara mreže Kristiansena, pretrčao ga i pogodio prazan gol za 2:0.

35' Dobar napad Norvežana. Loptu je na rubu šesnaesterca primio Bamberg, šutirao, ali pored lijeve stative Bandovićevog gola.

28' Nova prilika za domaće, ali Bandović je siguran.

27' Najveća šansa za Haugesund u dosadašnjem dijelu meča. Agdestajn je šutirao, ali je odbrana Sarajeva uspjela na vrijeme da interveniše i otkloni opasnost.

...
Izvor: YouTube

21' GOOOL!!! Sarajevo vodi 1:0! Kakav gol Miloša Stojčeva! Povukao je loptu, vidio da je golman Haugesunda Per Morten Kristiansen malo izašao, raspalio po njoj sa preko 30 metara i evrogolom doveo bordo ekipu u vođstvo. Sarajevo trenutno u ruci ima produžetke.

17' Umalo vođstvo domaćih. Torbjern Agdestajn ukrao je loptu gostujućim fudbalerima, sam krenuo u kontru, ali nije imao snage za ozbiljniji šut, pa je Bandović lijepom intervencijom spasio gol Sarajlija.

14' Miloš Stojčev slabo je šutirao iz slobodnog udarca sa preko 35 metara, lopta je završila daleko od gola.

13' Bez uzbuđenja na stadionu Haugesunda.

3' Prva prijetnja na utakmici. Domaći fudbaleri bili su u šesnaestercu Sarajeva, ali Danijel Bamberg nije uspio dobro da zahvati loptu na desetak metara od gola Dejana Bandovića.

1' Počela je utakmica. Mađar Mihalji Fabian dijeliće pravdu u duelu Haugesunda i Sarajeva.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC