• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BORAC: Šampion pada u Banjaluci

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Banjalučki Borac s optimizmom dočekuje aktuelnog prvaka Bosne i Hercegovine mostarski Zrinjski (nedjelja, 19 h) u derbiju osmog kola Premijer lige BiH. Zanimljivo još u Tuzli i na "Koševu".

 BORAC: Šampion pada u Banjaluci Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Crveno-plavi su u mini seriji uspjeha - poslije gostujućeg trijumfa u prethodnom kolu šampionata BiH nad Slavijom u Foči (0:1), Banjalučani su se preko Drine plasirali u osminu finala Kupa BiH i u dobrom raspoloženju će dočekati Mostarce.

Trener Borca Vinko Marinović nije štedio komplimente na račun popularnih "plemića".

"U goste nam dolazi stvarno kvalitetna ekipa, aktuelni prvak koji je igrao kvalifikacije za Ligu šampiona i tim koji ima kontinuitet kako u igračkom, tako i u trenerskom smislu. Čeka nas teška utakmica u kojoj moramo dati maksimum ukoliko želimo da ostvarimo pozitivan rezultat. Ne smijemo imati nijednu grešku u odbrani, a u napadu i najmanju šansu koja nam se ukaže moramo da iskoristimo kako bi stigli do pobjede", rekao je Marinović okupljenim novinarima u Trofejnoj Sali Gradskog stadiona u Banjaluci.

Šef struke Banjalučana pred dvoboj sa Zrinjskim ima i određenih kadrovskih problema.

"Uglješa Radinović ima tri žuta kartona i sigurno neće igrati, a imamo inekoliko rovitih igrača. Prije svih Miloš Žeravica i Siniša Dujaković, ali se nadamo se da će biti spremni jer nam mnogo znače u timu".

Kapiten crveno-plavih Vladan Grujić najprije se osvrnuo na činjenicu da je Borac u Banjaluci osvojio samo bod u duelima sa ekipama iz vrha tabele - Sarajevom (1:3) i Širokim Brijegom (1:1), obzirom da na Gradski stadion dolazi još jedna top ekipa - drugoplasirani Zrinjski, koji je pobijeđen prošle sezone sa 2:0.

"Objektivno protiv Sarajeva smo dali maksimum, ali smo izgubili, a protiv ekipe sa 'Pecare' je neriješen ishod bio najrealniji. Sada poslije dva vezana uspjeha (protiv Slavije u Foči i Drine u okviru Kupa BiH), povratili smo pobjednički mentalitet i vjerujem da u dobroj atmosferi možemo ostvariti pobjedu. Imaćemo motiv jer je Zrinjski aktuelni prvak, noćna je utakmica i nadam se da osvojenim bodovima", naglasio je bivši reprezentativac BiH.

U ovom kolu, jako zanimljive susreti biće odigrani u Tuzli, gdje se sastaju Sloboda i Željezničar i mali sarajevski derbi između Sarajeva i Olimpika.

"Iako u posljednje vrijeme igramo toplo - hladno, ako ponovimo borbenost kao protiv Zrinjskog ne bi trebao izostati povoljan rezultat. Ne smijemo sebi dozvoliti kiks, a uz spremnost, borbenost, volju i želju, učinićemo sve da pred domaćim navijačima uzmemo tri boda. Ako se založimo kako treba, niko nije bolji od nas na 'Tušnju'! Nikoga ne trebamo da se bojimo pred domaćim navijačima'', rekao je trener Tuzlaka Denis Sadiković pred dolazak plavih sa Grbavice.

Iako je Dženan Uščuplić, trener Sarajeva, siguran na toj funkciji zasad, po čaršiji se šuška da mu je susret sa "vukovima" - biti ili ne biti.

"Pripreme sa gradski derbi sa Olimpikom teku normalno, igrači su maksimalno spremni, svjesni smo šta nam znači ova utakmica, daćemo 100 % svojih mogućnosti da ostvarimo što bolji rezultat. Biće promjena u timu, neki drugi igrači će dobiti priliku, a kakva će biti reakcija, vidjećemo na utakmici", rekao je šef struke Sarajlija.

Izvor: MONDO/Ilustracija

Parovi osmog kola

Subota (16 h)

Drina Zvornik   - Vitez

Sloboda - Željezničar

Mladost - Široki Brijeg

Travnik - Čelik

Zvijezda - Radnik

Velež - Slavija

Sarajevo - Olimpik (17 h)

U nedjelju (19 h)

Borac - Zrinjski

TABELA: Široki 17, Zrinjski 16, Olimpik 14, Željezničar 14, Slavija 12, Velež 10, Sarajevo (-1) 10, Borac 10, Sloboda 9, Drina (-1) 7, Čelik 7, Mladost 5, Travnik 6, Vitez 4, Radnik 4, Zvijezda Gradačac 3.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC