• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sušić: Spahić dolazi, ali Džeko ostaje kapiten

Autori mondo.ba Autori Anadolija

"Nakon što smo izgubili od Kipra odmah sam nazvao Spahića i pitao ga da se vrati u reprezentaciju. Kontaktirali smo nekoliko puta i u subotu sve definitivno dogovorili. Dakle, Spahić će ponovo biti član reprezentacije BiH", rekao Sušić.

Emir Spahić ponovo će obući dres "zmajeva", odlučio je selektor reprezentacije BiH Safet Sušić, koji je za kvalifikacione mečeve sa Velsom i Belgijom u tim uvrstio i doskorašnjeg kapitena koji se oprostio poslije nastupa na Mundijalu u Brazilu.

Ipak, kapitensku traku nosiće Edin Džeko, koji je nakon privremenog povlačenja Spahića izabran za novog predvodnika bh. tima.

"Kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine ostaje Edin Džeko", istakao je Safet Sušić, selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine nakon što je danas na spisak reprezentativaca vratio Emira Spahića.

Na pitanje da li će se Spahić odazvati na njegov poziv nakon što se oprostio od državnog dresa, Sušić je odgovorio:

"Hoće. Sve smo dogovorili. Zvao me uoči utakmice sa Kiprom i poželio mi sreću. Nakon što smo izgubili ja sam njega nazvao odmah i pitao ga da se vrati u reprezentaciju. Ostavio sam mu nekoliko dana da razmisli. Kontaktirali smo nekoliko puta i u subotu sve definitivno dogovorili. Dakle, Spahić će ponovo biti član reprezentacije BiH i biće nam od velike koristi u narednim utakmicama kvalifikacija za EURO 2016. Bez njega naša odbrana je puno lošija, a i ova dva mlada stopera uz njega bolje igraju. Vidio sam to u meču sa Kiprom i zato sam odlučio ponovo pozvati Spahića".

Selektor BiH Spahiću je saopštio i da kapiten ostaje Džeko, što je defanzivni igrač Bajer Leverkuzena, kako kaže Sušić, "prihvatio sa odobravanjem, jer su veliki prijatelji".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC