• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Crveno-plavi žele nastavak serije

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Seriju dobrih rezultata, fudbaleri banjalučkog Borca žele da nastave i u Bijeljini, gdje će u okviru 9. kola Premijer lige BiH gostovati Radniku. Derbi kola igraju Široki Brijeg i Sarajevo, dok je u Mostaru na programu gradski derbi.

 Crveno-plavi žele nastavak serije Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Borac je u posljednja tri prvenstvena kola osvojio sedam bodova. U međuvremenu je trijumfom protiv zvorničke Drine izborio i plasman u osminu finala Kupa BiH.

Uspješnu seriju crveno-plavi će nastojati da nastave i u meču 9. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, kada će u subotu od 15:30 časova gostovati Radniku u Bijeljini.

TRADICIJA

U Premijer ligi BiH, tradicija je apsolutno na strain Banjalučana, koji do sada nisu poraženi niti jednom od tima iz Bijeljine. U prethodnih šest utakmica, Borac je trijumfovao pet puta, uz samo jedan remi. Prošle sezone crveno-plavi bili su uspješniji u oba meča. U Banjaluci je bilo 2:0 (St. Dujaković, Đelmić), a u Bijeljini 2:1 (Kunić, Marković - Hadžić).

"Svjesni smo da nas ne očekuje lagan meč. Ipak, nadam se da ćemo nastaviti sa dobrim rezultatima koji nas prate u posljednje vrijeme. Vjerujem da će igrači dati sve od sebe kako bi maksimalnim angažmanom došli do nastavka pozitivne serije", rekao je Marinović, koji u Bijeljini neće moći da računa na najboljeg strijelca Jocu Stokića, koji pauzira zbog kartona.

Strateg Banjalučana dobro je upoznat sa snagom Radnika, koji nakon nešto lošijeg starta, bilježi dobre rezultate u posljednje vrijeme.

"Iako je Radnik do sada osvojio samo pet bodova, smatram da oni zaslužuju mnogo bolji plasman na tabeli. Na početku su imali problem sa realizacijom. Sada im se vratio Marko Obradović, koji je poboljšao taj segment igre, a dolaskom novog trenera, stanje se popravilo i na psihološkom planu. Zadnje tri utakmice nisu poraženi i nastojaće što prije da pobjegnu iz donjeg dijela tabele", pohvalio je Marinović sutrašnjeg rivala.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević Iskusni defanzivac Borca Marko Jevtić upravo je iz Radnika u februaru stigao u Borac. Za tim iz Bijeljine nastupao je 18 mjeseci, tako da je sigurno dobro upoznat sa igračkim kadrom kojim raspolaže tim iz Semberije.

"Radnik je veoma neugodna ekipa, pogotovo na svom terenu, ali u ovom meču i mi se pitamo. U dobroj smo seriji. Vezali smo pet utakmica bez poraza u svim takmičenjima i uz dobar pristup, očekujem da sutra produžimo tu seriju", optimista je 32-godišnji štoper, koji je u dresu Radnika nastupio 40 puta i postigao jedan pogodak.

Duel na Gradskom stadionu u Bijeljini sudiće travnički arbitar Husein Terzić.

Izvor: MONDO/Ilustracija Osim duela u Bijeljini, igra se još sedam utakmica 9. kola Premijer lige BiH. Najzanimljiviji meč biće odigran na "Pecari", gdje će Široki Brijeg ugostiti Sarajevo. Aktuelni šampion Zrinjski u mostarskom gradskom derbiju odmjeriće snage sa Veležom, dok Željezničar na "Grbavici" igra sa Zvijezdom Gradačac.

PAROVI:

Subota:
ZENICA: Čelik - Drina (15:30),
SARAJEVO: Željezničar - Zvijezda Gradačac (15:30),
SARAJEVO: Olimpik - Travnik (15:30),
BIJELJINA: Radnik - Borac (15:30),
VITEZ: Vitez - Sloboda (15:30),
MOSTAR: Zrinjski - Velež (17),

Nedjelja:
FOČA: Slavija - Mladost (15:30),
ŠIROKI BRIJEG: Široki Brijeg - Sarajevo (18:30).

TABELA: Široki Brijeg 20, Željezničar 17, Sarajevo 16, Zrinjski 16, Olimpik 14, Velež 13, Borac 13, Slavija 12,  Sloboda 9, Travnik 9, Drina 8, Čelik 7, Mladost 5, Vitez 5, Radnik 5, Zvijezda Gradačac 4.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC