• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kadeti BiH s "kreča" do evropske elite!

Autor mondo.ba

Kadetska reprezentacija Bosne i Hercegovine izborila je u utorak plasman u elitni krug kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2015. godine.

Izabranici selektora Sakiba Malkočevića su u odlučujućoj utakmici bili bolji od vršnjaka iz Azerbejdžana sa 5:4 poslije boljeg izvođenja jedanaesteraca. U regularnih 80. minuta (poluvrijeme u ovom uzrastu traje pet minuta manje, prim.aut) susreta iz Desete grupe rezultat je bio 1:1.

Mladi "zmajevi" su prvi stigli u prednosti preko Denisa Žerića u 11. minutu, a konačan rezultat postavio je Oruj Ismailov 15 minuta kasnije, pa se zbog identičnog broja bodova i gol razlike pristupilo izvođenju jedanaesteraca.

U penal lutriji, Žerić umalo nije postao tragičar jer je promašio sa "kreča", ali je "zmajiće" spasio golman Valentino Jović odbranivši penale Hajagi Hajijevu i Hajalu Amirliju. U posljednjoj petoj seriji, mrežu "Azera" pogodio je Ermedin Demirović za prolaz u dalje takmičenje, a sa bijele tačke takođe su bili precizni i Zinedin Mustedanagić, Mato Stanić i Seid Behram.

U drugom susretu Desete grupe, Švajcarska je pobijedila Belgiju (1:0), pa je BiH kvalifikacije završila na drugom mjestu iza "crvenih đavola", a ispred Azerbejdžana i Švajcarske.

BiH: Jović, Hušić, Bajić, Gavrić, Miletić, Stanić, Žerić, Mustedanagić, Mustafić (od 51. Behram), Suljić (od 51. Demirović), Mujagić. Selektor: Sakib Malkočević.

Tagovi

BiH

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC