• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mijat o traci: Čast je biti kapiten Voše

Autori mondo.ba Autori Goran Arbutina

Mladi fudbaler Vojvodine Mijat Gaćinović počastvovan ulogom kapitena koju mu je dodijelio trener Zoran Marić. U Beograd, kaže, ove zime nije ni htio da ide.

 Mijat o traci: Čast je biti kapiten Voše Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Vojvodina je danas u pripremnoj utakmici u turskom Beleku savladala slovačkog prvoligaša Senicu rezultatom 2:0, golovima Ćurka i Ivanića, a bila je ovo svojevrsna promocija novog kapitena Mijata Gaćinovića.

Trener Zoran Marić tri dana pred devetnaesti rođendan praktično mu je uručio poklon povjerivši mu kapitensku traku koju će nositi u proljećnom dijelu sezone, a zamjenik će mu biti Srđan Babić.

"Odigrali smo kvalitetnu utakmicu i bili smo bolji rival od Senice, što i rezultat govori mada je moglo biti još ubjedljivije", rekao je kratko Gaćinović o utakmici, a potom je prokomentarisao i svoju novu ulogu:

"Znam koja je odgovornost biti kapiten. Zahvalan sam šefu na toj ulozi koju mi je dodijelio".

I dok ga šef stručnog štaba hvali i ističe da je zaslužio kapitensku traku svojim zalaganjem, igrama i ponašanjem, novi kapiten Vojvodine je veoma skroman.

"Svi imamo jako dobar odnos i ko god da je ponio traku bio bi prihvaćen. Zna se da je u našoj ekipi Pekarić taj kojeg gledamo kao kapitena, njega svi najviše poštujemo i cijenimo. On je kapiten za sve nas i tu je za sve što nam treba. Šef je povjerio meni traku, ali zna se da je Nino tu", rekao je Gaćinović u kratkom razgovoru za MONDO.

On je morao danas da bude zamijenjen zbog povrede koljena, ali prema njegovim riječima ne radi se o ozbiljnijoj povredi i trebao bi za koji dan da nastavi sa pripremama.

"Ovo su dobre pripreme, iskreno jako su teške. Mislim da jako dobro radimo, ima dosta mladih igrača koji su se dobro pokazali na ovim utakmicama i nadam se da će se ove polusezone javnost uvjeriti o kakvim se talentima radi. Mislim da ćemo imati dobru ekipu, iako tu fali par igrača. Najviše nedostaje Alivodić, ali i još par igrača koji su otišli", ocijenio je Gaćinović.

I on se tokom januarskog prelaznog roka spominjao kao jedan od onih koji odlaze iz kluba, ali ne krije zadovoljstvo što je ostao i što će predvoditi ekipu u nastavku sezone u Superligi Srbije.

"Moja prva želja je bila da ostanem u Vojvodini bar do ljeta. Stvarno sam prezadovoljan u Vojvodini i nadam se da će tako i ostati do ljeta, zato sam i ostao ovdje. Treba mi kontinuitet utakmica i to imam u Vojvodini, svi me poštuju i to je naravno važno. Spominjali su se razni klubovi, ali mislim da sam napravio dobru stvar što sam ostao u Vojvodini", istakao je Gaćinović.

Mladi fudbaler, koji će 8. februara napuniti 19 godina, navodno je bio blizu transfera u Holandski Gorningen, ali se isto tako gotovo čitav prelazni rok pominjao kao glavna meta beogradskog Partizana.

"Iskreno ja sam dijete Vojvodine, a svi znaju da se iz Vojvodine ne prelazi u Zvezdu i Partizan, pogotovo ako ste prošli njihovu školu, a ja sam prošao. Nisam uopšte imao želju za prelaskom u Beograd", zaključio je Gaćinović na kraju razgovora za MONDO.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC