• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ibraković: Misimović? Sve je moguće!

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Sportski direktor Sarajeva Abdulah Ibraković nije želio za MONDO direktno da potvrdi pregovore sa Zvjezdanom Misimovićem, ali je naglasio da je Miske odavno želja bordo kluba i da je po tom pitanje sve moguće.

Nekadašnji "mozak" reprezentacije Bosne i Hercegovine Zvjezdan Misimović mogao bi da obuče dres Sarajeva u proljećnom dijelu sezone u Premijer ligi BiH.


Ta nestvarna vijest već nekoliko mjeseci se provlači po medijima u BiH, iako je malo ko u nju povjerovao, ali nije bez vraga izmišljena izreka: "Gdje ima dima ima i vatre".

Nekadašnji vezista Volfsburga, Bajerna, Bohuma, Galatasaraja se ranije zahvalio na pozivu, ali zasad nije uspio da se vrati u njemačku Bundesligu nakon što mu je istekao ugovor sa kineskim Guižu Reneom. Prema navodima tamošnjih novina, najviše je za Misimovića zagrizao Bohum.

Ipak, čim se pojavi i tračak nade da bi Miske mogao da završi na "Koševu", rukovodstvo kluba brzo odreaguje s namjerom da čovjeka koji je Edinu Džeki "spakovao" barem polovinu golova u karijeri privoli da obuče bordo dres.

Izvor: MONDO/Samir Cacan

ČELSI POZAJMIO DELAČA SARAJEVU

Engleski Čelsi ponovo je na šestomjesečnu pozajmicu poslao hrvatskog golmana Mateja Delača u Sarajevo s opcijom produženja na još godinu i po dana, potvrdio je Ibraković za MONDO.

"Delač je završena priča, imaćemo snažnu konkurenciju među golmanima", rekao je prvi operativac Sarajlija koji u svom taboru već imaju trojicu čuvara mreže: Senedina Oštrakovića, koji je nedavno stigao iz Olimpika, perspektivnog Emira Plakala i već iskusnog Dejana Bandovića.

Delač je već branio za bordo klub, od januara do juna 2014. godine, a ponovo dolazi na pozajmicu iz francuskog drugoligaša Arla.

"I tu nije ništa sporno", potvrdio je u razgovoru za naš portal sportski direktor Sarajeva Abdulah Ibraković.

"U teoriji je sve moguće, Zvjezdan Misimović je naša želja i bio i biće, dok postoji šansa da ga angažujemo mi ćemo učiniti sve što je u našoj moći da to i uradimo", dodao je Ibraković, podsjetivši da prelazni rok u BiH traje do 1. marta.

Narednog vikenda počinje i drugi dio šampionata BiH, a finansijski stabilno i za naše prilike "prebogato" Sarajevo u javnosti važi za "prvog pika" za osvajanje šampionskog trofeja iako mu lider Široki Brijeg bježi dva boda.

"Favoriti se pokazuju na terenu i onaj ko to dokaže na utakmicama će da osvoji titulu. Još nisam vidio da euri trče, kvalitet igrača je presudan. Mi jesmo finansijski stabilni, možda nismo ni najjači u tom smislu u BiH, ali isplaćujemo plate na vrijeme i vjerujemo da s postojećim kadrom možemo da osvojimo titulu šampiona", naglasio je Ibraković.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC