• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Novom Sadu: Vojvodina – Partizan 0:4!

Autor mondo.rs

Lider je fudbalski nadigrao rivala u Novom Sadu, dva gola dao je Volkov za tri zlata vredna boda, posle čega su se upisali i Ninković i Brašanac, ali svakako će se više pričati o odluci sudije Dimitrijevića pri rezultatu 0:1.

 U Novom Sadu: Vojvodina – Partizan 0:4! Izvor: MN PRESS

Fudbalski – Partizan je nadigrao Vojvodinu u derbiju 26. kola i osvojio verovatno najvažnija tri boda u finišu prvenstva, čime je novi napad Crvene zvezde odbijen i rival vraćen na pet bodova zaostatka.

Ali, kao i uvek do sada, posle novosadskih 0:4 u izvedbi Vladimira Volkova, više će se pričati o greški koju je napravio sudija Dejan Dimitrijević, koji je u finišu prvog dela igre oštetio domaći tim kada nije dosudio čist jedanaesterac posle faula Gregora Balažica nad Mijatom Gaćinovićem.

U 143. prvenstvenom derbiju novosadskih crveno-belih i beogradskih crno-belih, 77. pobeda Partizana – ubedljivih 0:4 (0:1) na punom "Karađorđu", golovima Volkova, posle čega su "klinci" Nikola Ninković i Darko Brašanac pobedu učinili još ubedljivijom i efektnijom.

Volkov je prvo glavom, na centaršut Nikole Drinčića u 36. minutu, sjajno savladao Srđana Žakulu, da bi u 71. minutu posle gužve u šesnaestercu Voše stavio pečat na bolje izdanje svog tima, koji je bio nadigran u uvodnih 25 minuta, ali koji je potom kontrolisao situaciju na terenu.

U 89. i 91. minutu, Nikola Ninković i Darko Brašanac dokusurili su posrunulog rivala, što nije realan rezultat ako se pogledaju šanse koje su stvorene. Jednostavno, Vojvodina svoje nije iskoristila, Partizan jeste više od 50 odsto, pa kući nosi veoma važna tri boda.

Od kada je Zoran Milinković 25. marta zamenio Marka Nikolića na klupi lidera, Partizan je pobedio u pet od šest utakmica, remi je zabeležen samo u večitom derbiju sa Crvenom zvezdom, a ekipa je primila dva gola, nijedan u prethodna četiri susreta...

Međutim, šta bi bilo da je u 41. minutu arbitar Dimitrijević pokazao na belu tačku, umesto na gol-crtu, ostaje samo da se nagađa i svakako će o tome biti reči narednih dana. Utoliko, šteta što je još jedan sporan detalj obeležio jedan od derbija Superlige...

Partizan do kraja šampionata igra sa Spartakom kod kuće, Napretkom u gostima, Novim Pazarom u Humskoj i Borcem u Čačku. Hipotetički, ako bi Crvena zvezda osvojila maksimalnih 12 bodova u finišu prvenstva, lider bi izgubio titulu sa dva poraza, jer je bolji u međusobnim okršajima sa najvećim rivalom.

A, Vojvodina? Ona je doživela treći uzastopni poraz u Superligi i, što je još tragičnije za ekipu Zlatomira Zagorčića i sve na "Karađorđu", ovo je bio četvrti uzastopni poraz Vojvodine u Novom Sadu, uz ukupnu gol-razliku 2:11.

Tog 2. novembra 2014. godine, Partizan i Vojvodina igrali su derbi u Humskoj poravnati na čelu tabele, u koji je Voša ušla sa skorom 8-1-1 s otvaranja prvenstva. Duel je rešio Petar Škuletić golom za 1:0, posle čega je Vojvodina zabeležila skor 4-3-9!

Ranije u nedelju, Crvena zvezda je pobedila Rad rezultatom 2:0 i primakla se lideru na dva boda zaostatka, što je bilo aktuelno stanje do 21 čas uveče.

Zoran Milinković je tokom karijere nosio i dres Partizana i Vojvodine, a sada je doživeo i da vodi sa klupe Partizan protiv Vojvodine, čiji je trener bio 35 puta.

Pročitajte sve rezultate, strelce i tabelu posle za sada odigranih utakmica 26. kola.

VOJVODINA: Žakula – Vasilić, Pekarić, Babić, Nastić – Rogač, Sekulić, Ivanić, Luković, Gaćinović – Ćurko.

PARTIZAN: Ž. Živković – Bandalovski, Balažic, B. Ilić, Volkov – Drinčić, Brašanac – S. Ilić, A. Živković, Babović – Šaponjić.

Prvi derbi u sezoni rešio je bivši igrač Vojvodine, a tada napadač Partizana, Petar Škuletić, koji je doneo crno-belima pobedu od 1:0 u Beogradu. Ukupno gledano, Partizan ima prednost od 77-33-33 u međusobnim duelima, a skor u Novom Sadu je 33-22-19 u korist beogradskog kluba.

TOK UTAKMICE:

KRAJ - Ako Partizan ove sezone bude osvojio 26. titulu prvaka, novosadskih 0:4 biće važno koliko i 0:0 u večitom derbiju. Vojvodina je žestoko ušla u meč, poželela da se nadigrava, ali je potpuno, poptuno pala posle gola Partizana u 36. minutu i nedosuđenog penala za domaće u 41.

U nastavku, "lale" nisu stvorile nijednu šansu za gol, sve do Ivanićeve pri rezultatu 0:2.

91 - GOOOOOOOL!

Nije kraj mukama Vojvodine. Iz ugla igrača i navijača domaćeg tima sreća da se igra nadoknada vremena, pa posle gola Darka Brašanca neće biti vremena da se zabeleži i ubedljiviji poraz - 0:4!

...
Izvor: YouTube


89 - GOOOOOOOL!

Grogiranog rivala pogađa i Nikola Ninković, koji je "natrčao" na loptu koju niko nije uspeo da izbaci iz šesnaesterca i zakucao je ispod Žakule u mrežu - 0:3!

...
Izvor: YouTube


75 - Izmene u oba tima posle drugog gola crno-belih, Petar Grbić zamenio je Ivana Šaponjića, a Jovan Stojanović ušao umesto Mijata Gaćinovića.

71 - GOOOOOOOL!

Opet Volkov, opet posle prekida, ovog puta posle kornera sa desne strane. Levi bek crno-belih najbolje se snašao na petercu, gde se stvorila gužva posle udarca glavom Lazara Ćirkovića i intervencije Srđana Žakule, ali...

...kada je Žakula ispustio loptu, Nino Pekarić je nije na vreme izbio u polje, što je bilo sasvim dovoljno da Volkov iskoristi šansu i zakuca loptu u mrežu, a verovatno i zakuca tri boda u tabelu. Možda i najvažnija tri boda u finišu prvenstva.

...
Izvor: YouTube


70 - Partizan ne samo da se organizovano brani u nastavku, već neretko uspeva da drži loptu u polju Vojvodine i kreira akcije iz kojih bi mogao da zapečati sudbinu rivala. U 70. minutu je Drinčić pokušao da uhvati volej sa 18 metara, ali je bio izblokiran.

68 - Utakmicu iz lože stadiona "Karađorđe" gleda i haški optuženik Goran Hadžić, koji je nedavno pušten iz pritvora zbog zdravstvenih razloga.

65 - Za 20 minuta igre u nastavku Vojvodina nije uspela da stvori nijednu ozbiljnu akciju, niti opasnost po Živkovića. U par navrata, crveno-beli su prišli šesnaestercu, ali je tu uvek bilo dovoljno igrača u sivim dresovima...

59 - Konačno uzbuđenje. Fudbaleri Partizana osvojili su loptu u crvenoj zoni, ona je odmah stigla do Ivana Šaponjića, koji je sa desetak metara od gola Vojvodine tukao iz prve, iz okreta, ali je pogodio Nina Pekarića u telo.

Da nije, moguće da bi Žakula bio na velikim mukama...

50 - U trenutku dok istočna tribina "gori" od bakljade koju su napravili Grobari, na terenu nijedan tim ne uspeva da se opasno približi golu rivala. Igra se na sredini terena, Partizan posle vođstva ne srlja, niti će, Vojvodina pokušava da poveže redove.

46 - Partizan drugo poluvreme počinje sa Lazarom Ćirkovićem, a bez Gregora Balažica u postavi. Slovenac je finiš prvog dela igrao šepajući, očgledno pod povredom, pa je Zoran Milinković u nastavku poslao mladog štopera na teren.

POLUVREME: Vojvodina je u prvih 45 minuta bila ofanzivnija, dosetljivija sa loptom, ali nespretnija u završnici, što je Partizan kaznio golom iz prekida u 36. minutu. Šteta, pa je i na ovoj utakmici napravljena očigledna sudijska greška, o kojoj će posle meča verovatno biti više reči, nego o lepim potezima igrača dva kluba.

Ostanite uz MONDO, nastavićemo da pratimo utakmicu UŽIVO.

41 - SPORNA, SPORNA SITUACIJA!

Balažic je napravio očigledan faul nad Gaćinovićem u svom šesnaestercu, ali je sudija Dimitrijević pokazao samo da je gol-aut. Biće bure posle ove sudijske odluke, sasvim sigurno...

Pogledajte...

...
Izvor: YouTube


36 - GOOOOOOOL!

Kad nije Vojvodina, jeste Partizan, a akteri su povratnici u startnih 11 crno-belih, koji zbog kartona nisu mogli da igraju protiv Jagodine u sredu. Nikola Drinčić po navici je uputio idealan centaršut iz prekida, sa leve strane, a u grupi igrača koja se našla u skoku na oko 8, 9 metara od Srđana Žakule, najviši je bio Vladimir Volkov!

...
Izvor: YouTube


Kao da se radi o centarforu, a ne beku, Volkov je okrenut bočno golu "trzno" glavom i pogodio sam ugao Žakulinih vrata - 0:1!

36 - Neugodna povreda Mijata Gaćinovića, uhvatio se za zadnju ložu i pao. Ukazuje mu se pomoć, pitanje da li će lider novosadskog tima moći da nastavi meč.

28 - "Zuji" lopta kroz kazneni prostor gostiju...

Gaćinović je centrirao sa desne strane, iz prekida, a Ćurko među defanzivcima crno-belih udario loptu glavom i poslao je ka golu. Živko Živković ostao je na mestu, a lopta prohujala i otišla u gol-aut.

24 - Ređaju se prilike na obe strane, ali rezultat ostaje isti.

Ivanić je ukrao loptu od Drinčića, "povukao" kontru, posle koje je Ćurko sa ivice kaznenog prostora šutirao visoko prego gola crno-belih. U sledećoj akciji, Babović je "opalio" sa oko 20 metara, a Žakula sproveo loptu u korner...

Vezista crno-belih potom je "izbacio" Šaponjića na zicer, ali je mladi centarfor prebacio prečku.

21 - Ogromna šansa za Vojvodinu i odlične reakcije crno-belih!

Mirko Ivanić šutirao je sa leve strane po zemlji, a Živko Živković odbranio. Potom je upućen još jedan gol ka golu, ali se Vladimir Volkov istegao i blokirao loptu koja bi verovatno ušla u gol!

Nekoliko momenata potom, bek crno-belih ležao je na zemlji, žaleći se na povredu, koja je očigledno lakša.

17 - Uzbuđenja pred golom Vojvodine, ali i dosuđeni ofsajd.

Ivan Šaponjić i Vladimir Volkov provukli su se iza leđa odbrane "lala" posle centaršuta Nikole Drinčića iz "slobodnjaka", ali su se aktivirali u nedozvoljenoj poziciji i ništa od prilike.

Za razliku od početka utakmice, u ovim momentima više se igra na polovini domaćih. Posed lopte: Partizan 62 odsto, Vojvodina 38.

7 – U prvih šest, sedam minuta utakmice ofanziva Vojvodine, par nespretnih reakcija odbrane Partizana i dve intervencije Živka Živkovića!

Vojvodina je mogla rano da povede, ali je prvo šut Mirka Ivanovića odbranio Živković, a potom je i stvorena neprijatna gužva pred golom crno-belih u kojoj je lopta par puta "napucana", ali samo u tela fudbalera Partizana.

Ofanziva domaćina od starta, Partizan bez šanse za sada...


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC