• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ko napušta Premijer ligu BiH? (ANKETA)

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Uoči posljednjeg kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, čak pet ekipa strahuje od selidbe u niži rang takmičenja. To su: Slavija, Drina, Vitez, Mladost i Zvijezda Gradačac. Glasajte: Koga nećemo gledati naredne sezone u bh. eliti?

 Ko napušta Premijer ligu BiH? (ANKETA) Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Sezona u Premijer ligi Bosne i Hercegovine ulazi u samu završnicu, a do kraja je ostalo da se odigra samo posljednje, 30. kolo, predstojećeg vikenda.

U borbi za šampionsku titulu ostala su samo dva tima: Sarajevo i Željezničar, dok je bitka za opstanak u premijerligaškom društvu znatno zanimljivija. Čak pet ekipa do posljednjih minuta sezone strepiće za svoju sudbinu u bh. eliti.

SLAVIJA 27, DRINA 26, VITEZ 26, MLADOST 25, ZVIJEZDA GRADAČAC 24.

To je spisak ekipa koje uoči posljednjih 90 minuta sezone nisu uspjele da obezbijede opstanak, a kombinacija je zaista mnogo.

Samo "fenjeraš" iz Gradačca ne odlučuje sam o svojoj sudbini, dok preostale četiri ekipe, ukoliko trijumfuju na zatvaranju sezone, obradovaće svoje navijače, pa ćemo ih i naredne sezone gledati u društvu najboljih.

Zanimljivo je da će se u posljednjem kolu na stadionima u Zvorniku i Ugljeviku, u direktnim okršajima, boriti ekipe koje se nadaju opstanku.

PAROVI 30. KOLA:
Drina - Slavija
Travnik - Vitez
Mladost - Zvijezda Gradačac

Krenimo redom.

Gledajući tabelu, u najboljoj situaciji je Slavija sa 27 bodova. Ipak, "sokolovima" je u posljednjem kolu, u kojem gostuju direktnom konkurentu u borbi za opstanak Drini, potreban bar bod iz ovog meča. Ukoliko s druge strane trijumfuju Zvorničani, obezbijediće opstanak, a tim iz Istočnog Sarajeva vjerovatno poslati u Prvu ligu Republike Srpske.

Dakle, skoro izvjesno je da će poraženi iz meča Drina - Slavija morati u niži rang takmičenja.

Kažemo vjerovatno, jer za očekivati je da Vitez trijumfuje u komšiluku protiv nezainteresovanog Travnika, koji je zbog boljeg međusobnog skora protiv Mladosti (1:0, 1:2) kolo prije kraja sačuvao status premijerligaša.

I tim iz Velike Obarske drži sve u svojim rukama. Ukoliko trijumfuje protiv Zvijezde Gradačac, sigurno će obezbijediti opstanak, a Gradačačane poslati u niži rang - Prvu ligu Federacije BiH. U slučaju pobjede, Semberci će na svom kontu imati 28 bodova, sigurno bar jedan više od Slavije ili Drine.

U najtežoj situaciji je tim sa "Banja Ilidže". I ukoliko trijumfuju u gostima protiv Mladosti, fudbaleri Zvijezde Gradačac nisu sigurni u opstanak. Crveno-bijelima je, osim pobjede u Ugljeviku, potreban i kiks Viteza ili Drine, dok bi u slučaju istog broja bodova kao Slavija, tim iz Istočnog Sarajeva ostao u ligi jer je ove sezone oba puta trijumfovao protiv Gradačačana (3:1, 2:1).

Šta Vi mislite?

Anketa

Koga nećemo gledati naredne sezone u bh. eliti?

  • Slavija

    16.36% (27)

  • Drina

    6.06% (10)

  • Vitez

    18.18% (30)

  • Mladost

    13.94% (23)

  • Zvijezda Gradačac

    45.45% (75)

Koga nećemo gledati naredne sezone u bh. eliti?

Rezultati

*možete odabrati dva tima

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC