• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poruka iz Voše: Sa Ivanićem ka Ligi Evrope

Autor mondo.rs

"Prodavaćemo ga samo ako budemo morali", kaže za MONDO predsednik Vojvodine Zoran Šćepanović o najtraženijem igraču Novosađana.

 Vojvodina pojačanja Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Od završetka tek okončane sezone, praktično svakodnevno nagađa se gde će ofanzivni vezista Vojvodine Mirko Ivanić (21) nastaviti karijeru. Očekivano, kao prvi favoriti za njegov potpis nametnuli su se, bar u medijima, Zvezda i Partizan.

Navodno, momak iz Bačkog Jarka, jedan u nizu supertalenata brušenih u FC "Vujadin Boškov", prioretna je želja Miodraga Božovića, novog trenera crveno-belih. Beogradska sportska štampa otkrila je, takođe, da i u Humskoj gaje simpatije prema strelcu deset golova prošle sezone.

Koliko u svemu tome ima istine? U razgovoru za MONDO, odgovor na to pitanje dao je prvi čovek novosadske "Stare dame", Zoran Šćepanović.

"Stav Vojvodine je jasan. Pokušaćemo da stvorimo situaciju da možda uopšte i ne prodamo Ivanića. Za sada, uostalom, ne postoji ništa konkretno", rekao je predsednik Vojvodine za naš portal.

Da li postoje ponude za Ivanića?

"Naravno, postoji interesovanje, pa i raznorazne ponude - inostrane i domaće, ali ništa od toga, ponavljam, nije konkretno. Što se nas tiče, očekujemo Miću Ivanića da nam se vrati sa U-21 Evropskog prvenstva i da 2. jula bude u sastavu, ako ne bude previše umoran, da bi nam pomogao na startu kvalifikacija za Ligu Evrope", objasnio je Šćepanović.

Sličnih najava selidbe igrača Voše bilo je i prošle zime, kada je prilično konkretno nagoveštavano da bi Mijat Gaćinović mogao da završi u Partizanu. Predsednik "lala" podsetio je i na taj momenat.

"Mnogo decidnije se govorilo o tom transferu nego o eventualnom odlasku Ivanića, pa se ništa nije dogodilo i Mijat je kod nas završio prošlu sezonu. Stoga, zaista je nezahvalno u ovoj fazi reći bilo šta, zato što je jedina istina da je sve daleko od realizacije".

Izvor: MN PRESS



Klupsko "pravilo" da nema prodaje igrača beogradskim rivalima važilo je u značajnom broju prelaznih rokova. Trenutno, čelnici Voše ne posmatraju ga kao neizbežnu praksu, poput svojih prethodnika.

Vraćeno još milion evra duga

Početkom aprila, Šćepanović je u razgovoru za MONDO rekao da je klub vratio tri miliona evra starog duga. Kakva je sada situacija?

"Za godinu dana našeg mandata, a 19. jula je taman godinu dana, uspeli smo da vratimo dve trećine ukupnog duga Vojvodine, koji je nastajao celu deceniju. Za neke okvire je to možda malo, ali ako četiri mliona evra duga vratite za godinu dana, onda se ta činjenica ne može izbeći. Finansiranje kluba košta na godišnjem niovu između milion i dva. Redovno izmirujemo poreske obaveze, obaveze prema igračima, trenerima... 67 odsto vraćenog duga je zaista izuzetan uspeh. Kažu nam neki da smo prodavali igrače. Jesmo, ali smo i trošili sredstva", podseća Šćepanović.

"To pravilo je uvedeno pre nekoliko godina, ali to nisu pisana pravila. Da ne pričamo kada je to nastalo, ali treba reći da je prethodna uprava prodala tri igrača Partizanu - Vulićevića, Trajkovića i Škuletića. Godinama je to rađeno, da ne podsećam na odlaske Siniše Mihajlovića u Zvezdu i Slaviše Jokanovića u Partizan. Dajem samo primere. Moj stav je, naravno, da bi bilo dobro da ih prioritetno prodamo u inostranstvo. Ne obazirem se previše na to, kao ni na poslovanje drugih klubova u zemlji. Gledamo svoja posla".

Nadovezavši se na priču o prodaji igrača, Šćepanović je dodao i...

"Znate, lako je pričati o takvim decidiranim pravilima, ali teško je odgovoriti na zahteve kada nam se približe neizbežni rokovi. Tada nas niko ne pita odakle nam novac, kao kada smo morali da platimo 500 hiljada evra za evro-licencu. Da nije bilo dugova - Vojvodina bi danas razmišljala samo o biranju igrača. Ivanić je, dakle, neko koga ćemo prodavati samo ako budemo morali. Samo u tom slučaju, jer, ipak, jedno su želje, a drugo su nasleđene obaveze", podvukao je predsednik Vojvodine.

S obzirom na to da prava na ugovore Mijata Gaćinovića i Srđana Babića poseduje inostrani fond, koji ih je otkupio za milion i po evra, sasvim je izvesno da su oni završili svoju epizodu u matičnom klubu. Na njihovim pozicijama očekuju se nastupi nekih novih Vošinih nada i novajlija.

Za sada, u klub su došla sedmorica novih igrača (Mrdaković, Stanisavljević, Lakićević, Kordić, Maksimović, Paločević i Zoćević).

"Sa igračima koji su došli, Vojvodina očekuje da dobije dodatni kvalitet, da pojača konkurenciju. Vrlo racionalno smo se odnosili prema pojačanjima i trudili smo se da ovi igrači prepoznaju gde dolaze i da ih ne dovodi u klub samo materijalni momenat, jer Vojvodina tu ne može i ne želi da se trka sa bilo kim. Očekivanja su i da novajlije iskoriste šansu za afirmaciju i da budu primećeni".

"Lale" su trenutno (naravno - bez reprezentativaca) na Zlatiboru, gde se pripremaju za 2. jul i start takmičarske 2015/16. U sredu su prošli prvu proveru i pobedili FAP Priboj 3:0, golovima novih napadača Mrdakovića, Kordića i mladog veziste Aleksandra Desančića. Sledeću kontrolu imaće 21. juna, u okršaju protiv Mladosti iz Lučana.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC