• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Splićani pesmom ispratili "svastiku"

Autor mondo.rs

Više od mesec dana bilo je potrebno da se sa terena stadiona Poljud ukloni kukasti krst. Uklanjanje bilo odloženo zbog održavanja Ultra evropskog festivala koji je bio organizovan na Poljudu".


Kukasti krst, koji je iscrtan na splitskom stadionu Poljud uoči utakmice reprezentacija Hrvatske i Italije (1:1) u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo uklonjen je tek dana, više od mesec dana pošto su kamere zabeležile incident.

 Kako prenosi agencija Hina, deo trave na kome je bio kukasti krst uklonjen je u sredu, a već u četvrtak će umesto nastale rupe biti postavljen komad trave od 10 metara.

Da je posao započet potvrdio je portparol splitskog Hajduka Alen Orlić istakavši da će "teren biti obnovljen na mestu gde je bio iscrtan nacistički simbol, kao i da klub to ranije nije mogao da uradi zbog održavanja Ultra evropskog festivala koji je bio organizovan na Poljudu".

Zloglasni kukasti krst, simbol nacističke Nemačke, bio je utisnut na travi stadiona u Splitu uoči utakmice dve selekcije koja je završena remijem - 1:1.

Ultra
Izvor: YouTube



Evropska fudbalska unija (UEFA) ranije je najavila da će ovaj slučaj, kao i kazna Fudbalskom savezu Hrvatske (HNS), biti razmatrana u četvrtak.

Policija još uvek nije pronašla osobe koje su, pretpostavlja se herbicidom dan pre meča zalile travnjak iscrtavajući kukasti krst.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC