• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hajduk se izvukao, Rijeka se izblamirala!

Autor mondo.rs

Koper je bio nekoliko minuta udaljen od rezutlata koji bi mu dao veliku šansu pred revanš na "Poljudu", ali... Rijeka već ispala.

  Fudbaleri splitskog Hajduka imaju rezultat koji im otvara šanse za plasman u 3. kolo kvalifikacija za Ligu Evrope uprkos tome što su večeras gubili 2:0 u 17. odnosno 3:1 u 41. minutu.

Navijače Kopera, njih oko 2.500, koji su slavili naizgled ubedljivu pobedu nad komšijama, utišao je Zoran Nizić u 90. minutu za konačnih:

Koper – Hajduk 3:2 (3:1).

Golovima Denisa Halilovića u 7. i Amara Rahmanovića u 17. minutu, slovenački predstavnik razgalio je svoje navijače i položio Dalmatince na kolena "pre nego što je utakmica i počela", ali je gost uspeo da se sabere do 29. minuta i pogotkom Gorana Milovića, velike želje solunskog PAOK, vratio se u igru.

Međutim, samo 12 minuta kasnije, nešto pre odlaska na odmor, Rahmanović je drugim pogotkom na susretu vratio Koperu dva gola "fore".

SEMAFOR

1:0 Halilović 7
2:0 Rahmanović 17
2:1 Milović 29
3:1 Rahmanović 41
3:2 Nizić 90

Bio bi to rezultat koji bi Slovence stavljao u ulogu favorita pred revanš na "Poljudu" za sedam dana, ali je na ulasku u nadoknadu vremena Nizić pogodio metu i doneo veliko slavlje Torcidi, koja je kiptela od besa na sudiju Bartoša Frankovskog iz Poljske jer navodno nije dosudio čist penal za goste.

Splićani su se žalili jer je udarac Maglice rukom zaustavio Palčić, međutim Frankovski je smatrao da njegova ruka nije uticala na putanju lopte, odnosno da je bila "uz telo".

Taj incident dogodio se u napadu koji je prethodio prvom golu Kopera na meču.

"Sretan, spretan i nespretan Hajduk, dobar golman domaćina, biće bolje na 'Poljudu', idemo dalje". Tako je utakmicu u tekstualnom prenosu odjavio novinar "Slobodne Dalmacije" tradicionalno i otvoreno okrenute "bilima".

Hajduk je za vikend u najvećem hrvatskom derbiju poveo rano na "Maksimiru", ali i rano primio gol, pa je meč sa Dinamom završio rezultatom 1:1.

Pročitajte sve rezultate utakmica 2. kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Koper (3 – 5 – 2): Simčič (6,5) – Šme (6,5), Halilović (7), Hadžić (6) – Palčić (6,5), Črnigoj (6), Krivičič (6), Guberac (7), Rahmanović (7,5) (od 61. Pučko ) – Galešić (7), Ivančić (6,5) (od 71. Štromajer -).

Hajduk (4 – 1 – 4 – 1): Kalinić (5,5) – Tudor (6,5), Milović (6), Nižić (7), Pejić (5,5) – Jefferson (5,5) – Roguljić (6) (od 70. Maloku 6), Balić (5) (od 46. Kiš 5,5), Caktaš (6,5), Vlašić (6,5) – Maglica (5,5) (od 74. Radčenko -).

*napomena: ocene su preuzete sa sajta Slobodne Dalmacije.

Na Kantridi se prošle sezone igrao odličan fudbal u Ligi Evrope.

Vođeni Andrejom Kramarićem namučen je čak i osvajač takmičenja - Sevilja. Ali, kako je to obično na Balkanu, ekipe se menjaju iz sezone u sezonu, pa sada navijači Rijeke crvene zbog ubedljivog poraza u kvalifikacijama za takmičenje koje su lane igrali.

Aberdin je u Istri pobedio 3:0!

Strelci za škotski tim bili su Endrju Konsajdin u 38, Piter Pavlet u 52. i Kevin Meklin u 75. minutu.

Temperatura na Jadranu od 35 stepeni Celzijusa izgleda da je pozitivno uticala Škote!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC