• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Voša ide u Torino!

Autor mondo.rs

Novosađani su umalo zabeležili pobedu i u Letoniji, a sada ih čeka ono pravo – dvomeč sa slavnim italijanskim klubom.

A, sada ono pravo!

Fudbaleri Vojvodine, posle pobede od 3:0 u Novom Sadu, nisu uspeli da savladaju letonski Spartaks i u revanšu, ali ih i bez toga 30. jula očekuje prvi od dva duela sa slavnom italijanskom Sampdorijom.

Voša ide u Torino – 1:1 (0:0).

Strelac (mislilo se) pobedonosnog gola za Novosađane, gola koji bi doneo značajne bodove za UEFA koeficijent, bio je rezervista Šaleta Kordić, koji je u finišu meča zamenio startera Ognjena Ožegovića, a onda u 87. minutu zakucao loptu u mrežu Spartaksa nakon šanse u kojoj se našao još jedan rezervista Aleksandar Paločević.

Pogeldajte vodeći gol za Vošu. Strelac Kordić.
Izvor: YouTube


Paločević je malo pre toga pogodio stativu sjajnim udarcem sa distance, a okvir gola Pavela Davidovsa tresao je i Aleksandar Stanisavljević, kojeg su centimetri delili od trećeg uzastopnog pogotka iz slobodnjaka, posle onih u revanšu sa MTK i prvom duelu sa Spartaksom.

Međutim, u poslednjim sekundama nadoknade meča, Italijan Frančesko Vivakva uspeo je da savlada hladnog Srđana Žakulu, nakon što je Danilis Ulimbasevs prvi put na susretu uspeo da probije odbranu Vojvodine po levom krilu.

Pogledajte izjednačujući gol Vivakve.
Izvor: YouTube


Pre toga, srpski tim imao je dobru priliku u 37. minutu, kada je Mirko Ivanić šutirao iz blizine, ali je golman Pavels Davidovs uspeo da odbrani. Jedinu šansu u prvom poluvremenu Spartaks je imao u poslednjem minutu, kada je Naurijus Bulvitis šutirao preko gola.

Najveći deo utakmice, koja je odigrana po prijatnih 18-20 stepeni u gradiću udaljenom 20 kilometara od prestonice, Rige, protekao je u Vošinom "odrađivanju posla".

PROČITAJTE SVE REZULTATE KVALIFIKACIJA ZA LIGU EVROPE

PROČITAJTE IZVEŠTAJ S UTAKMICE GABALA - ČUKARIČKI

PROČITAJTE IZVEŠTAJ S UTAKMICE ŽELJEZNIČAR - FERENCVAROŠ

Sampdorija će ugostiti Vojvodinu u Torinu, jer njen "Marasi" ne ispunjava uslove za odigravanje utakmica Lige Evrope, zbog čega je UEFA i odbila da licencira Đenovu. Kada je Đenova izbačena, pravo nastupa u kvalifikacijama za Ligu Evrope prešlo je na gradskog rivala Sampdoriju, koja je za mesto odigravanje meča prijavila stadion Torina, što su ljudi iz Niona prihvatili.

U šokantnom porazu od Čukaričkog za vikend (0:4) povredio se startni napadač Miljan Mrdaković, pa je njegovo mesto u postavi zauzeti mladi novajlija Ognjen Ožegović, što je MONDO i najavio.

SPARTAKS: Davidovs – Mežs, Nazarenko, Bulvitivs, Šlampe – Abdultaofik, Maksimenko, Ulimbaševs, Vivakva – Takji, Bespalovs.

VOJVODINA: Žakula – Lakićević, Pankov, Đurić, Nastić – Sekulić, Maksimović - Ivanić (od 69. Paločević), Stanisavljević, Babić – Ožegović (od 76. Kordić).

TOK UTAKMICE:

KRAJ!

90+3 - GOL!

Ipak 1:1. Ništa od pobede Vojvodine, zahvaljujući pogotku Italijana Vivakve.

87 - GOL! VOŠA VODI!

Rezervista Kordić postigao je gol iz prve šanse u kojoj se našao i doneo Vojvodini vođstvo za važnu pobedu, u smislu koeficijenta.

80 - Druga izmena u Voši. Šaleta Kordić umesto Ožegovića.

78 - Voša bukvalno otaljava posao. Bez preterane utrošnje energije...

74 - Na terenu - ništa vredno pomena!

69 - Izmena. Paločević umesto Ivanića.

Paločević je nešto defanzivniji igrač...

56 - PREČKA! I DAVIDOVS!

Sjajni Stanisavljević, koji je levicom iz slobodnjaka cepao mreže i MTK i Spartaksa u prvoj utakmici, ovog puta ponovo je izveo odlično slobodan udarac, prebacio živi zid i umalo savladao Davidovsa, koji se bacio i uspeo vrhovima prstiju da pošalje loptu do prečke, a potom se ona odbila u polje.

55 - Deset minuta igre u nastavku - nijedna prava šansa, ali inicijativa Vojvodine.

POLUVREME!

45 - U poslednjem minutu prvog poluvremena, prva šansa za Spartaks, ali je Bulvitis posle kornera i jedne lopte ostavljene na petercu šutirao iz prve - preko gola! Ovaj igrač s dva gola u Podgorici kumovao je eliminaciji Budućnosti u 1. kolu.

37 - Lepa, najlepša akcija Novosađana, udarac Ivanića sa 10 metara, ali Davidovs ponovo na visini zadatka. On je najzaslužniji što nije 0:1. Ili 0:2.

32 - U nameri da stignu tri gola zaostatka iz Novog Sada, domaćini za pola sata igre nisu uputili šut ka Žakuli. Ni neprecizan.

26 - Utakmica u Letoniji trenutno je toliko nezanimljiva da ćemo vam preneti jednu nesvakidašnju situaciju u kojoj se nalazi potencijalni Vošin protivnik: Valter Zenga zapretio je da će dati otkaz u Sampdoriji pre prve utakmice (upravo protiv Vojvodine) ukoliko predsednik Ferero bude insistirao da potpiše kontroverznog Antonija Kasana.

A, sve to, dovodi do toga da je Ferero kontaktirao slobodnog Ćeraze Prandelija i ponudio mu posao!?

20 - Voša je bolja i bliža četvrtom golu nego Spartaks prvom. Pokušaj Ivanića bio je malo neprecizan, dok je golman Davidovs izašao i "skratio" ugao pa je uspeo da ukroti pokušaj Nastića iskosa sa leve strane. Ali, ako ovako bude igrala, Vojvodina će zabeležiti novu pobedu što nije zanemarljiv u situaciji kada nam klubovi počinju kvalifikacije u 1. kolu!

15 - Možemo konstatovati da je Voša uspešno odradila prvih 15 minuta meča. Nijedna duga lopta sa polovine domaćih nije nanela nikakvu štetu srpskom timu, koji je - kako je vreme odmicalo - sve češće bio "gore", pred golom Davidovsa.

7 - Uvodni trenuci meča protiču u borbi na sredini terena, Spartaks pokušava uglavnom po desnoj strani da organizuje igru, ali ne uspeva da priđe šesnaestercu Vojvodine.

1 - Voša u plavim, Spartaks u crvenim dresovima. Na tribinama mali broj ljudi, na stadionu "Zemgales" koji prima 2.200 gledalaca.


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC