• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Za istoriju: Sampdorija - Voša 0:4!

Autor mondo.rs

Vojvodina u Torinu ostvarila jednu od najvećih pobeda u klupskoj istoriji!

"Hoće li me Voša opet pobediti i naljutiti? Apsolutno ne!", rekao je pola u šali, a pola u zbilji trener Sampdorije Valter Zenga u sredu uveče.

U četvrtak mu sigurno nije do šale.

SAMPDORIJA - VOJVODINA 0:4!

Ekipa Zlatomira Zagorčića pregazila je u Torinu favorita iz Đenove i napravila ogroman, možda i dovoljno dugačak korak ka novom plasmanu u BARAŽ za popunu grupa Lige Evrope.

Golovima Mirka Ivanića, Aleksandra Stanisavljevića i Ognjena Ožegovića, Novosađani su zaokružili svoje perfektno veče na severu Italije, koje će pamtiti kao jedno od najslavnijih u klupskoj istoriji!

Momci u "pola belim, a pola crvenim" dresovima iznenadili su rutinskom pobedom i protivnika i protivničke navijače (koji su se setili Vujadina Boškova), a i mnoge u svojoj zemlji. Samo ne svog trenera.

Zenga je posle meča stao pred svoje navijače i izvinjavao se.

Sastavi:

SAMPDORIJA: Vivijano - Kasani, Silvestre, Zukanović, Fernando, Bareto, Palombo, Krstičić, Sorijano, Eder, Murijel.

VOJVODINA: Žakula - Vasilić, Pankov, Nastić, Đurić - Puškarić (od 71' Paločević), Sekulić, Maksimović, Stanisavljević (od 85' Stamenić), Ivanić (od 71' Babić)- Ožegović.

Igrala je i izgledala Vojvodina na Olimpijskom stadionu kao tim koji dolazi iz daleko razvijene lige od naše. U svakom momentu znala je šta hoće i šta ne sme da dozvoli protivniku. Napadala je gol Vivijana početkom oba poluvremena i u oba perioda tresla mrežu.

Na startu je pogodio Mirko Ivanić, posle perfektne akcije sa Stanisavljevićem. Asistent je u 49. minutu bio i strelac, posle trka Ožegovića i nedovoljne intervencije Vivijana... Pobeda Voše bila je jasno nagoveštena.

Ipak, ko je mogao da se nada nokautiranju Sampdorije!

Već u 58. minutu bilo je 0:3! Ožegović je perfektno proigran dijagonalnom loptom svojih defanzivaca, stigao je do nje pre golmana i poslao u mrežu sa više od 20 metara. Sampdorija u šoku, kao i mnogi među navijačima Vojvodine, smešteni na južnoj tribini.

A, onda - potpuni potop!

Ožegović je u prvom minutu nadoknade iskoristio jednu od nekoliko prilika da nokautira domaćina, prinudno izmeštenog iz Đenove. Posle kornera se odlično snašao u kaznenom prostoru i levom nogom poslao loptu u mrežu.

Za 0:4. Za istoriju!

Nije zgoreg istaći i to da su "lale" odigrale meč bez kapitena Nina Pekarića i prvog napadača Miljana Mrdakovića, koji zbog povrede neće nastupiti ni u revanšu.

Na kraju, 90 minuta mučena Sampdorija trudila se da u finišu spreči potpuni debakl, ali Ožegović nije imao milosti. Revanš će biti odigran sledećeg vikenda na Karađorđu, koji dugo nije ugostio većeg međunarodnog protivnika od nekadašnjeg vicešampiona Evrope.

Fudbaleri Vojvodine nisu mogli da navijačima upute bolju pozivnicu. Voša ove sezone piše istoriju!

PROČITAJTE TOK UTAKMICE:

91' 4:0!!!!!!!!!!!! Ožegovći posle prekida, iz kaznenog prostora, levom nogom!

Pa, Vojvodina je završila posao!

90'
Paločević je sa oko 20 metara pokušao da pogodi i četvrti put, ali Vivijano šalje loptu u korner. Sada će i izvesti korner.

84'
Kakva šteta... Stanisavljević i Ožegović istrčali su kontru, ali centarfor nije poslao loptu u okvir gola, uz uklizavanje... Lako je moglo da bude i 0:4. Još jedna izmena u Vojvodini: Izlazi Stanisavljević, ulazi Stamenić.

79'Polako se bliži kraj utakmice. Novosađani su spustili nogu sa gasa.

69'Sprema se prva izmena među Novosađanima. U igru ulazi Aleksandar Paločević umesto Puškarića.

63'
Plete Vojvodina na polovini Sampdorije. Ivanić je probao šut sa više od 20 metara i posleo loptu pored gola.

62'Snimaju italijanske kamere gazdu Sampdorije Ferera, ali na njegovom licu nema nikakve ekspresije. Valter Zenga je jako nervozan, što je i očekivano.

58' EVO GA I TREĆI!!! OŽEGOVIĆ!!!

Šou Vojvodine traje! Mladi napadač iskoristio je dijagonalno dodavanje preko celog terena, stigao do lopte pre istrčalog Vivijana i još jednom zatresao mrežu Sampdorije, sa oko 20 metara.

Pa, ko se ovome nadao?!?!

...
Izvor: YouTube

56'Žakula spremno čeka šuteve domaćina. Prekaljeni golman je na mestu. Poslednji je šut probao Sorijano, sa oko 15 metara. Igrači u crveno-belom mirni i pribrani, kao i od početka meča.

51'
Žakula boksuje loptu posle slobodnjaka. Sampdorija sada napada sa više panike. Novosađani u fenomenalnoj situaciji.

49' 2:0 ZA VOŠU!!!!


Ožegović je istrčao kontru, pa šutirao, Vivijano blokirao udarac samo do Stanisavljevića. Jedan od najboljih među "lalama" bio je na mestu i duplirao prednost!

47' Napadi Voše i na startu drugog poluvremena. Ipak, zasad nema konkretne prilike. Igra se na polovini domaćina.

U prvom poluvremenu Sampdorija je uputila sedam šuteva ka golu Novosađana. Jedna lopta išla je u okvir.

- Poluvreme! Ni sekund nadoknade. Voša je bila bolja i konkretnija.

42' Sampdorija sve opasnija i konkretnija. U ovim trenucima, Murijel je trčao dijagonalno iz blizine klupa i stigao do 20 metara od gola. Šutirao je nisko, a Žakula bio na mestu.

39' U ovim trenucima opasnija je Sampdorija. Tačnije - češće je u kaznenom prostoru. Poslednji je pokušao Sorijano, ali je promašio sve.

Pogledajte gol Mirka Ivanića:

...
Izvor: YouTube

30' Ponovo velika šansa za 0:2! Stanisavljević!

Ofanzivac "lala" iskoristio je lošu reakciju Đenovljana, ukrao im loptu na oko deset metara od gola i opalio "punom". Nažalost, lopta je stala na prečki... Velika šteta.

22' Šteta... Ivanić je sa leve strane poslao loptu u nebranjeni prostor šesnaesterca, ali Ožegović nije stigao u pravo vreme da je prosledi u mrežu.

21' Umalo 1:1. Brazilac Luis Fernando šutirao je sa oko 20 metara i za nekoliko centimetara promašio levu stativu. Žakula nije imao kud.

18' Vojvodina ne ispušta kontrolu. Izvela je četiri kornera i još je apsolutno konkretnija. U ovim momentima, takođe drži loptu i polako gradi napade.

9' Ponovo odlična šansa i ponovo ostaje 1:0 za naš tim. Štoper Igor Đurić glavom je prebacio prečku posle kornera.

7' Umalo 2:0! Stanisavljević je opalio sa oko 30 metara iskosa, a Vivijano teško izbio loptu u korner. Odličan start Voše!

Stanisavljević i Ivanić kombinovali su po desnoj strani, posle čega je ofanzivac "lala" utrčao u peterac i iz ćoška pogodio donji levi ugao!

4'GOOOOOLLL!!!! MIRKO IVANIĆ!!!!

3' Domaći prvi šutiraju ka golu. Luis Murijel je sa oko 20 metara poslao loptu daleko preko prečke, između nekoliko igrača u crveno-belom. Najbliži mu je bio Igor Đurić.

1' Utakmica je počela.


MTK i Spartaks su ostali za Vojvodinom. Vreme je da "lale" počnu evro-dvomeč za uživanje. Rival: Sampdorija. Stadion: Olimpijski u Torinu.

Ekipa Zlatomira Zagorčića suprotstaviće se od 21.00 čas favoritu iz Italije, vođena željom da se vrati u Novi Sad sa aktivniim rezultatom. "Karađorđe" će za nedelju dana bez dileme biti pun i davaće vetar u leđa momcima "pola u belom, a pola u crvenom".

Međutim, sada je vreme za prvo "poluvreme" dvomeča. Prinudno će biti odigrano u Torinu, jer je stadion Sampdorije neuslovan.

Uoči utakmice, treneri dva tima održali su zanimljive konferencije za novinare, na kojoj je Valter Zenga rekao da je dobro zamerio Novosađanima što su ga pobedili dok je vodio Crvenu zvezdu. Nedugo potom, Zagorčić mu je odgovorio: "Ko gubi - ima pravo da se ljuti".

Na dan utakmice, predsednik Sampdorije Masimo Ferero ugostio je na ručku delegaciju Vojvodine, predvođenu predsednikom kluba Zoranom Šćepanovićem. Na kraju druženja su fotografisani za sajt Sampdorije, a razmenili su i poklone.

Sada je vreme za utakmicu. Ostanite uz MONDO!

Ovo su sastavi:

SAMPDORIJA: Vivijano - Kasani, Silvestre, Zukanović, Fernando, Bareto, Palombo, Krstičić, Sorijano, Eder, Murijel.

VOJVODINA: Žakula - Vasilić, Pankov, Nastić, Đurić - PUškarić, Sekulić, Maksimović, Stanisavljević, Ivanić - Ožegović

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC