• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Italijanski mediji: Dominacija Srba!

Autor mondo.rs

Evo kako su na Apeninima doživeli Vošinu noć za pamćenje.



Zauvek će ostati upamćeno: Sampdorija - Vojvodina 0:4!

Teško je setiti se kada je bilo koji srpski klub tako demolirao rivala iz neke od najjačih liga na svetu, pa još u gostima. Ne pamti se kada je neki tim iz naše zemlje odigrao perfektan meč kao "lale" u četvrtak uveče.

Ekipa Zlatomira Zagorčića predstavila je i Italiji i celoj Evropi svoje znanje i dokazala da dolazi iz zemlje svetskih šampiona, što je neretko isticao i predsednik Novosađana Zoran Šćepanović.

Od prvog do poslednjeg momenta, utakmica se na terenu torinskog Olimpika kretala odvijala onako kako je "Stara dama" i planirala.

Evo kako su meč videli italijanski novinari:

Gazeta delo Sport:

"Sampdorija je dobila ogromnu lekciju Vojvodine, kluba u kojem je Vujadin Boškov formiran kao igrač, pa kao trener. Valter Zenga ima alibi fizičke nepripremljenosti na debiju (dok su Srbi odigrali svoju sedmu zvaničnu utakmicu), kao i odsustva pojedinaca zbog povreda (Moisander, Korea) ili nekompletnosti tima, ali niko nije mogao da predvidi poraz takvih razmera, koji ostavlja jako malu nadu pred revanš u Novom Sadu", iznosi list, uz konstataciju:

"Ako se uzme u obzir da je postojala sumnja oko odluke UEFA da dodeli Đenovi licencu, može se konstatovati da je bilo 'mnogo buke ni oko čega'".

Gazeta piše o spektakularnoj akciji Stanisavljevića i Ivanića za 0:1, uz ocenu:

"Sampdorija će sledeće nedelje otići u Novi Sad bar da oda poštu Vujadinu Boškovu. Što se tiče plasmana, on se sada čini kao nemoguća misija".

Korijere dela Sera:

"Katastrofa Sampdorije!", naslov je izveštaja.

"Maštala je Sampdorija šest godina o Evropi i nije mogla da zamisli da će se povratak izroditi u takvu katastrofu. Ponižena je od Vojvodine iz Novog Sada, ekipe koja je na papiru daleko ispod nje. 0:4 rezultat je koji već označava kraj evropske odiseje, osim ako se u revanšu ne dogodi čudo".

Podnaslov glasi:

"Dominacija Srba!"

"Tim iz bivše Jugoslavije nije prestajao da napada, od prvog minuta. Nije slučajnost što su gosti, koje je dugo trenirao Vujadin Boškov, postigli prvi gol u četvrtom minutu, a poslednji u nadoknadi vremena. Sada se očekuje reakcija burnog Ferera i jasno je da neće biti blaga", piše Gazeta.

Tutosport


"Gorki evropski debi Zenge", napisano je masnim slovima.

"Prva noćna mora za Valtera Zengu. Sampdorija je nadigrana 4:0 kod kuće, u prvom meču sezone koji će brzo pokušati da zaboravi. Vojvodina je dominirala utakmicom i briljantnom igrom zaslužila pobedu. Đenovljanima će u revanšu biti potrebno čudo", konstatuje list.

Bravo Vojvodino!

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC