• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Voša ne prašta: Partizan pao na Karađorđu!

Poraz šampiona od odlične Vojvodine u Novom Sadu! Oumaru vukao Partizan, ali nije mogao sam da ispravi greške defanzive. Na kraju - 3:2!


Evropski fudbal u evropskom derbiju Superlige!

Vojvodina je potvrdila da ove sezone definitivno ume sa velikima, savladavši branioca titule u utakmici sa pet golova, dva crvena kartona i više od deset žutih.

Golovima Mirka Ivanića, Aleksandra Stanisavljevića i Ognjena Ožegovića, "lale" su stavile do znanja svima da je možda ovo ta sezona u kojoj će konačno igrati značajnu ulogu u borbi za titulu.

Istovremeno, Voša je i ukazala crno-belima na slabosti koje će morati da isprave do starta baraža za Ligu šampiona. Pre svega na svom delu terena.

Jedan Abubakar Oumaru bio je malo da večeras, pred 10.000 gledalaca, sa svoja dva gola nadomesti propuste saigrača, pa je, nakon 95 minuta muške borbe, na semaforu pisalo:

VOJVODINA - PARTIZAN 3:2 (2:1)

Disciplinovani Novosađani naneli su šampionu drugi ovosezonski poraz, prelamajući meč golovima posle nespretnih intervencija štopera Fabrisija - pre prvog pogotka (Mirko Ivanić - 1:0) i uoči trećeg (Ognjen Ožegović 3:1).

U međuvremenu, Aleksandar Stanisavljević je svojim zaštitnim znakom - udarcem iz dalekog "slobodnjaka", praktično sa aut linije uhvatio Živka Živkovića nespremnog. Čuvar mreže crno-belih u 13. minutu zatečen je gledao kako ga lopta preleće i ulazi u mrežu.

Nije prošlo ni četvrt časa, a Novosađani su vodili 2:0.

Međutim, Partizan je očekivano našao način da reaguje na početni šok.

Izlazak kapitena "lala" Nina Pekarića zbog povrede posle pola sata označio je start velike ofanzive crno-belih, predvođenih odličnim i inspirisanim Abubakarom Oumaruom.

Kamerunski napadač zatresao je mrežu bivšeg kluba prvi put u 39. minutu, prihvativši odlično dodavanje Darka Brašanca posle konfuzne reakcije "lala" na sredini. U situaciji "jedan na jedan" savladao je Žakulu i održao obećanje da se neće radovati.

Napadač Partizana isto je učinio i u 69. minutu, kada je ponovo zatresao mrežu, natrčavši na loptu posle snažnog šuta Fabrisija i loše intervencije golmana. Ispisao je na semaforu 3:2 i u tom trenutku zaokružio sve konkretno što su crno-beli prikazali u šesnaestercu "lala".

Do kraja utakmice, ekipa Zlatomira Zagorčića bila je ta koja je stvarala i propuštala prilike. Nizale su se šanse Živkovićem, ali Paločević i Ivanić nisu bili precizni, a Balažic je u odlučujem momentu "čisto" zaustavio Ožegovića sa leđa.

VOJVODINA: Žakula - Vasilić, Đurić, Pekarić (od 32' Pankov), Nastić, Sekulić, Maksimović, Puškarić (od 75' Paločević), Ivanić, Stanisavljević, Ožegović (od 91' Babić).

PARTIZAN: Živković - Vulićević, Balažic, Fabrisio, Petrović, Jevtović, Brašanac, Babović, Živković, Oumaru, Božinov (od 66' Ilić)

I to je bio dokaz da Voša zaista poštuje svoju najavljenu strategiju "za gol više", koja joj je ove sezone već donela radosti i "skalpove" evro rivala, Sampdorije i od večeras - šampiona Srbije.

Na drugoj strani, Oumaru se nije predavao, pa je i u nadoknadi vremena još jednim - poslednjim trzajem pokušao da "izvuče" nerešeno za Partizan, ali posle jednog od njegovih nebrojenih prodora nije imao kome da doda loptu. Prilično simbolična slika.

Pred poslednji zvižduk, Kamerunac u crno-belom je krajnjim naporom iznudio i korner i zaslužio svaki aplauz navijača Partizana, koji su ispunili istočnu tribinu.

Obe ekipe sada će imati zadatak da se odmore, saniraju večeras stečene povrede (Pekarić leđa, isključeni Brašanac povreda lica) i pripreme za evropske izazove, koji su im u ovom trenutku ipak prioritetniji.

KRAJ UTAKMICE!

94' Crveni karton za Igora Đurića. I Voša će poslednji zvižduk dočekati sa igračem manje.

93' Oumaru ne odustaje. Kranjim naporom iznudio je korner za crno-bele - šesti na utakmici. Posle prekida, neko među crno-belima odgurnuo je Žakulu i napravio faul u napadu.

92' Oumaru je povukao još jedan napad Partizana, ali kada je došao do kaznenog prostora nije bilo njegovih saigrača da im doda loptu. Posle nekoliko trenutaka, proigrao je Ninkovića, koji je šutirao, a Žakula bio na mestu.

91' Sudija je produžio meč za četiri minuta.

90' Izmena u Vojvodini. Ulazi Siniša Babić umesto Ožegovića. I on utrčava na teren sa žutim kartonom.

89' Ponovo Voša preti, ali ovaj put Živković istrčava daleko od gola i pred Ožegovićem izbacuje loptu u aut... Ožegović je ostao da leži na terenu.

87' Ogromnu šansu propušta i Ivanić! Pobegao je trojici čuvara i sa leve strane takođe prebacio gol. Lopta je odskočila u odlučujućem trenutku. Ožegović se na suprotnoj strani čudio zašto ga nije proigrao...

86' Voša propušta priliku da završi utakmicu! Paločević ne koristi dodavanje Ivanića i usamljen je sa 11 metara "bockao" loptu i prebacio prečku...

85' Tenzija na terenu posle prilično sporno dosuđenog faula u korist Voše, posle ne tako oštrog starta kapitena crno-belih Ilića. Stanisavljević je opet namestio loptu na 27-28 metara od gola, pa prebacio prečku.

84' Još jedan žuti karton za rezerviste Vojvodine zbog prigovora sudiji. Zaradio ga je Babić.

83' Fenomenalan start Balažica. Sprečio je praktično siguran gol Vojvodine, pokupivši loptu pred Ožegovićem u kaznenom prostoru. Stanisavljević je usamljen na suprotnoj strani čekao dodavanje. Novi korner za "lale".

81' Period mirnije igre. Balažic izbacuje loptu u korner posle dubinske lopte domaćina. Stanisavljević kombinuje i predaje loptu Oumaruu, "otvorivši" mu prostor za kontru, koje nije bilo.

80' Babović opet utrčava sa desne strane, izbacuje dvojicu rivala i šutira preciznije nego malopre, ali je Žakula na mestu.

76' Izmena u Vojvodini. Vezista menja vezistu. Izlazi Puškarić, ulazi Paločević.

75' Žuti karton i za Ožegovića, zbog oštrog starta na polovini terena. U nastavku akcije, Babović ulazi u kazneni sa desne strane, namešta se na levu nogu i prebacuje gol.

72' Brašanac dobija crveni karton. Izgubio je loptu među rivalima, pa nervozno startovao i arbitar nije imao dilemu da li da ga pošalje u svlačionicu. Crno-beli do kraja sa desetoricom.

70' Ogromna prilika za Vojvodinu! Đurić sa deset metara, usamljen, šalje loptu visoko preko prečke. Dodao mu je Puškarić.

69' 3:2 OUMARU!

Fabrisio je snažno šutirao, Žakula se bacio na pravo mesto i odbacio loptu na metar od sebe. Kamerunac je pritrčao i ponovo zatresao mrežu bivšeg tima.

Kao i prvi put, ni sada nije slavio.

gol
Izvor: YouTube



67' Đurić faulira Babovića na oko 25 metara od gola i dobija žuti karton. Fabrisio namešta loptu i sprema se da šutne...

66' Izmena među crno-belima. Saša Ilić menja Valerija Božinova.

61' 3:1! OŽEGOVIĆ!

Stanisavljević je dotrčao sa loptom do ivice kaznenog prostora i proigrao napadača između defanzivaca "lala". Ožegović je istrčao na zicer i poslao loptu u donji desni ugao. Živković je u ovoj situaciji imao malo opcija.

gol
Izvor: YouTube



Golu je prethodio još jedan kiks Fabrisija.

Koreografija navijača Vojvodine:

Izvor: MONDO/ M. Vujičić



- Parola Grobara "Nikada nikome izvini"

Izvor: MONDO/ M. Vujičić



59' Stanisavljević opet preti Živkoviću! Ovog puta, promašuje gol za desetak centimetara, sa oko 20 metara. Gađao je gornji levi ugao i umalo pogodio. Otvoreno igraju i jedni i drugi.

58' Darku Brašancu ukazuje se pomoć, jer je došao do klupe potpuno krvav. Pankov mu je pao na lice svom težinom posle jednog duela.

58' Ožegović i Fabrisio igraju "jedan na jedan" na ivici kaznenog prostora i štoper odnosi loptu.

56' Velika prilika za Božinova, ali ništa od gola. Oumaru ga je odlično proigrao i "ubacio" u kazneni prostor, ali Bugarin šalje loptu van mete, još jednom neodlučan da li da šutira ili asistira.

55' Evo i šuta Vojvodine. Ivanić se namestio na oko 20 metara od gola i šutirao pravo u Živkovića...

53' Partizan konkretniji u nastavku. Dobio je i Vulićevića, koji je u prvom delu bio neprimetan. Lopta je najčešće kod neumornog Živkovića.

51' Zuji lopta kroz kazneni prostor domaćina. Oumaru je ubacio sa leve strane, ali niko na nju nije natrčao. Nedugo potom, Nastić pravi faul na levoj strani i dobija žuti karton. Živković centrira i lopta odlazi u gol-aut. Dok je odletala iza gola, Balažic je na desetak metara pao na zemlju u duelu sa jednim od defanzivaca.

49' Božinov trese mrežu, ali sudija poništava gol zbog ofsajda! Ispravna odluka. Bakljada na strani gde su navijači Partizana, nekoliko minuta nekon velike koreografije "Firme".

48' Božinov proba iz peterca, Žakula je na mestu. Nekoliko dobrih kombinacija crno-belih po desnoj strani, započetih dodavanjima Babovića.

- Igrači su opet na terenu. Ivanić i Puškarić daju instrukcije ekipi sa crte koja označava polovinu terena. Nikola Ninković polako ide ka klupi crno-belih. Počinje drugi deo.

POLUVREME - 2:1.

Vojvodina je bila konkretna, pritiskala rivala i držala potpuno konce do izlaska Pekarića. Nakon toga, Partizan je počeo da oštrije napada, da stvara šanse i da kažnjava propuste protivnika.

Odličan fudbal.

- Pogledajte gol Oumarua, posle kojeg se nije radovao.

...
Izvor: YouTube



45' Snažna inicijativa Partizana u ovim momentima. Sudija je produžio prvi deo za tri minuta.

43' Živković ubacuje u viši stepen prenosa. Utrčao je sa desne strane u kazneni prostor, probacio loptu kroz noge Đuriću i izborio korner. Posle prekida, lopta je brzo završila kod Živka Živkovića.

41' Još dva žuta - oba za crno-bele. Jevtović je na početku akcije oštro uklizao Ivaniću, a Brašanac sa leđa oborio Ožegovića. Ivanić je pokušao sa oko 25 metara i prebacio prečku.

41' Oštri startovi na obe strane. Puškarić je napravio faul na više od 20 metara od gola "lala", posle kojeg nije bilo šanse.

39' 2:1! OUMARU!

Božinov je ležao na zemlji i usmerio pažnju dvojice igrača Vojvodine ka sebi, iako je igra bila nastavljena.

Za to vreme, sa sredine terena "sevnula" je odlična lopta za Oumarua, koji je istrčao na zicer sa Žakulom i lako pogodio mrežu, po sredini. Brza egzekucija crno-belih!

Asistent je bio Darko Brašanac.

35' Stanisavljević je pao u startu sa Petrovićem i ostao da leži van terena. Božinov je pričao arbitru i imao šta da prigovori, pa je i on dobio žuti karton.

34' Žuti karton za Fabrisija. Lopta ga je preskočila, došla do Stanisavljevića, pa prešla u posed Petrovića na oko 30 metara od gola crno-belih. Ipak, štoper Partizana oborio je sa leđa rivala, iako je njegov saigrač već preuzeo loptu i sudija nije imao dilemu da li da ga sankcioniše.

32' Pekarić napušta igru uz aplauze zapadne strane. Na terenu je Pankov.

31' Živković propušta najbolju šansu Partizana!

Petrović je centrirao sa leve strane, a Živković ostao potpuno usamljen na desetak metara od gola. Probao je glavom i prebacio gol.

30' Pekarić ipak neće moći da nastavi. Umesto njega, u igru će uskoro Pankov, koji već ima žuti karton, zarađen zbog prigovora na početku utakmice.

28' Pauza posle kornera Partizana. Pekarić je ostao na zemlji, žaleći se na bol u leđima, sa kojima je već imao problema na startu ove sezone. Ostaje da se vidi koliko će moći da nastavi.

26' Vasilić uklizava pred Petrovićem i povlači kontru "lala", pre nego što "izbacuje" Ožegovića u kazneni prostor gostiju, ali arbitar prekida akciju signalizirajući ofsajd. Teško je utvrditi usporenim snimkom da li je bilo ofsajda, iako se čini da je napadač ipak bio za nekoliko centimetara bliži golu.

25' Balažic i Fabrisio konfuzno reaguju na prebačenu loptu sa polovine Vojvodine. Ona dolazi do Puškarića, koji proba šut sa oko 25 metara i promašuje.

22' Pritisak Novosađana na sredini terena od početka utakmice. Partizan uglavnoom bazira napade po levoj strani, gde su najčešće Petrović, Brašanac i Oumaru, uz pritrčavanja Jevtovića.

20' Brašanac utrčava u kazneni prostor po levoj strani, gađa paralelom Božinova na vrhu peterca, ali se Žakula bacio pred noge napadača crno-belih i uhvatio loptu.

- Ovako je Stanisavljević pogodio za 2:0. Sličan gol postigao je i protiv MTK.

gol
Izvor: YouTube



- Pogledajte gol Ivanića za 1:0.

vojvodina - partizan
Izvor: YouTube



16' Partizan pokušava da brzo uzvrati. Živkovićev šut je blokiran, a Babović je iz slobodnjaka sa oko 20 metara prebacio prečku. U ovim momentima, igra se ponovo na polovini domaćina.

13' 2:0 ZA VOJVODINU! STANISAVLJEVIĆ!

Ofanzivni vezista Novosađana pogodio je praktično sa desne aut linije, prebacivši neodlučnog Živka Živkovića, koji je krenuo, pa stao, pa ukopan gledao kako lopta ulazi u mrežu...



Golu je prethodio faul Oumarua na Vasiliću, dosuđen prilično strogo - na signalizaciju pomoćnog sudije, posle pada beka "lala", nakon remplovanja sa ofanzivcem Partizana.

10' Kratka pauza zbog ukazivanja pomoći Ožegoviću, posle oštrog starta Balažica. Radovan Pankov protestovao je kod arbitra Bojana Nikolića i dobio žuti karton.

9' U momentu u kojem je Voša povela, dogodila se i tuča na zapadnoj tribini, bliže južnoj. Izveštač TV Arena sport gledao je sukob sa atletske staze i kaže da je u pitanju bilo "malo koškanje" i da se brzo smirilo.

7' 1:0 ZA VOJVODINU! MIRKO IVANIĆ!

Fabrisio je bez reakcije gledao kako lopta prolazi pored njega na oko 20 metara od gola crno-belih. Ivanić je prihvatio loptu, sjurio se ka Živkoviću i ubacio je u mrežu "iz druge", uprkos intervenciji Brazilca.

Prvi udarac mu je odbranjen, ali drugim je kranjim naporom postigao gol. Šutirao je donjim delom kopačke.

6' Odmah preti i Partizan! Fabrisio je glavom šutirao na centaršut Babovića posle prekida, ali lako hvata Žakula...

5' Prva šansa pred golom Partizana! Ivanić je centrirao sa leve strane posle brze kontre, gađao Ožegovića na "prvoj" stativi, odakle je Fabrisio izbacio loptu u korner. Do ovog napada igralo se na polovini domaćina.

- Pre prvog zvižduka, održan je minut ćutanja u znak sećanja na preminulog bivšeg funkcionera Vojvodine Radisava Rabrenovića.

1' UTAKMICA JE POČELA!

Ostanite uz MONDO i ispratite meč u tekstualnom prenosu.

19.58 Šef struke crno-belih nekad je vodio Vojvodinu i dobro je upoznat sa činjenicom da je na "Karađorđu" teško pobediti.

"Novi Sad je uvek teško gostovanje. Ovo je derbi kola, nadam se da su naši igrači svesni onoga što ih očekuje večeras. Skoncentrisani ćemo ući u meč. Vreme je teško za obe ekipe, na to ne možemo da utičemo i pokušaćemo da se adaptiramo. Praktično igramo bez pauze, od kad smo počeli igramo u ritmu sreda-subota, ali jednostavno takav je raspored i ne možemo drugačije. Verujem da smo dobri večeras energetski i daćemo uhvatiti dobar ritam. Neće biti velikih rotacija. Jevtović se vraća nakon lakše povrede i kompletni smo", kazao je MIlinković.

19.56 Trener Vojvodine Zagorčić najavio je igru za gol više.

"Fantastično igraju obe ekipe u Evropi. Nadam se da će derbi ostvariti očekivanja, da će ispuniti tribine i da će publika biti zadovoljna. Temperatura je veoma visoka, ali to nam je posao i znam da će biti dobar fudbal. Vojvodina će, kao što uvek i poručujemo, igrati za gol više. Da smo igrali u sredu, to bi nam bio drugi dan od prethodne utakmice i prijao nam je dan odmora. Bez obzira na to, imamo 25 igrača i spremni smo da pravimo rotacije", rekao je on za TV Arena sport.

19.54 - Temperatura je već uobičajeno previsoka - 35 stepeni. Tako je od prvog kola.

19.52 Dok se, ipak, i severna tribina polako puni i dok navijači Partizana sporo ulaze, približava se početak utakmice. Na klupama će sedeti:

VOJVODINA: Kordić, Paločević, Pankov, Lakićević, Babić, Zoćević, Pavkov.
PARTIZAN: Kljajić, Lukić, Ilić, Ninković, Šaponjić, Bandalovski, Ostojić.

19.48 Na "Karađorđu" je i u ovim momentima severna tribina prazna, što upućuje na to da su navijači Vojvodine smešteni na zapad, odakle i kreće navijanje za domaće. Za to vreme, na istočnoj tribini radi  jedan šalter.

19.45 U dosadašnjem toku Superlige, Partizan je ostvario tri pobede kod kuće (Metalac 4:0, Jagodina 6:0 i Spartak 2:1), uz doživljeni poraz u Novom Pazaru - 2:3. Vojvodina je "otvorila" sezonu izgubivši od Čukaričkog u Novom Sadu 0:4, a potom je osvojila sedam bodova (Radnik 0:0, Javor 2:0, Mladost Lučani 2:1)

19.39 Na "Karađorđu", večerašnji rivali sastali su se 75 puta. Partizan je pobedio u 34 utakmice, a  Vojvodina u 20. Ukupno su odigrali 145 utakmica, uz bilans - 78 trijumfa crno-belih i 34 pobede "lala".

19.34 Zapadna tribina uvredama je dočekala Oumarua na stadion na kojem je igrao tri godine, od 2010. do 2013.

19.33 Poznati su i sastavi:

VOJVODINA: Žakula - Vasilić, Pekarić, Đurić, Nastić, Sekulić, Maksimović, Puškarić, Ivanić, Stanisavljević, Ožegović.

PARTIZAN: Živković - Vulićević, Fabrisio, Balažic, Petrović, Jevtović, Brašanac, Babović, Živković, Oumaru i Božinov.

Izvor: MN PRESS



19.29 Fudbaleri Vojvodine prvi su istrčali na zagrevanje, uz veliki aplauz zapadnog sektora. Prethodni put, isti rivali igrali su na "Karađorđu" 3. maja i Partizan je ubedljivo pobedio - 4:0. U sezoni 2013/14 na istom mestu sreli su se u septembru i Vojvodina je slavila 2:1.

19.24 Večerašnjom utakmicom biće zaokruženo kompletno peto kolo. Za vikend će i Vojvodina i Partizan biti slobodni, zbog svojih evropskih obaveza.

REZULTATI 5. KOLA:

Novi Pazar - Metalac 2:2 (1:1)
/Radivojević 20, Pavlović 66 - Merdović 18, Milovanović 81/

Borac - Javor 0:1 (0:0)
/Josović 48/

Radnički Niš - Voždovac 0:0

Crvena zvezda - Čukarički 3:1 (0:1)
/Ibanjez 55, pen 82, Katai 87 - S. Srnić 16/

OFK Beograd - Radnik 3:0 (1:0)
/Jovanović 8, Liščević 52, Subašić 74/

Rad - Mladost 4:2 (0:2)
/Mihajlović pen 49, 86, Arsenijević 52, Živanović ag 58 - Gavrić 6, Jovanović 18/

Spartak - Jagodina 0:0

TABELA: Javor 12, Crvena zvezda 11, Partizan (-1) 9, Borac 9, Novi Pazar 8, Radnički 8, Čukarički 7, Rad 7, Vojvodina (-1) 7, OFK Beograd 6, Spartak 5, Radnik 5, Metalac 5, Mladost 4, Voždovac 4, Jagodina 1.

19.20 Pred istočnom tribinom velika je gužva. Značajan broj pripadnika Žandarmerije obezbeđuje utakmicu. Zapadna tribina je već jako popunjena, dok je severna prazna. Očigledno još nije dozvoljen ulaz domaćim navijačima.

Izvor: MONDO/ M. Vujičić



19.17 Navijači Partizana polako ulaze na istočnu tribinu, u manjim grupicama. Redari kažu da je cela zapadna tribina rasprodata i da za nju više nema karata u prodaji. Cene su bile prilično pristupačne.

Novosađani su odlučili da zapadnu tribinu proglase "domaćom", pa će na nju biti zabranjen ulaz gledaocima sa obeležjima beogradskog kluba. Čak i sa kupljenom ulaznicom.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC