• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BATE prebio i pobedio Partizan!

Autor mondo.rs

Šampion Srbije poražen od BATE Borisova 0:1, u prvom meču plej-ofa za popunu Lige šampiona. Revanš za osam dana u Beogradu. Gol odluke postigao Mihail Gordičuk u 75. minutu.

Eh, da je Andrija Živković iskoristio barem jednu od dve idealne šanse koje je imao...

Navijačima Partizana ostaje nada da će već naredne sredu kasno uveče zaboraviti na velike prilike koje je propustio krilni napadač crno-belih posle fenomenalnih lopti u prostor Oumarua Abubakara i da će zajedno sa svojim igračima slaviti plasman u Ligu šampiona, treći put u istoriji kluba.

Za to će "parnom valjku", pred punim tribinama stadiona u Humskoj, biti potrebna pobeda koja će anulirati prednost BATE Borisova od 1:0.

Beloruski prvak pobedio je Partizan u prvom meču plej-ofa za popunu Lige šampiona, golom Mihaila Gordičuka u 75. minutu.

Ali...

BATE nas nije uverio da je kvalitetniji tim od crno-belih i pitanje je kako bi se stvari odvijale do kraja da su Beograđani bili kompletni. Partizan je celo drugo poluvreme igrao bez Marka Jevtovića, koji nije izdržao pritisak velikog meča i zbog dva nesmotrena starta, doduše jednog posle greške Gregora Balažica, krenuo put svlačionice pre svih. U toku je bio poslednji minut sudijske nadoknade prvog dela.

Gol je "pao" posle kornera. Taman kada se činilo da je prvak Srbije odbio sve nalete Belorusa. Zona postavljena na centaršut iz ugla je popustila, Gordičuk se ušetao pored crno-belih defanzivaca, Miroslav Vulićević nije stigao u blok, Abubakara je samo preletela lopta, a fudbaler iz Borisova se "poklonio" i Živko Živković je posle nekoliko odličnih intervencija savladan preciznim udarcem glavom za pet metara. Morao je i on da krene ka toj lopti...

Fudbaleri i navijači Partizana žaliće za onim što se dogodilo u 13. i 70. minutu. Preslikane akcije beogradskog sastava nisu urodile plodom. Abu za Žileta, koji dva puta izlazi "jedan na jedan" sa Sergejom Černikom i nijednom ne uspeva da proturi loptu pred njega.

Koliko bi samo značila jedna lopta u mreži...

Jevtović je isključen zbog dva faula, a batine je dobio Partizan!

BATE je demonstrirao tipičnu rusku školu, fajtersku, punu jakih duela i u toj igri pojedini igrači u crno-belim dresovima nisu umeli da se snađu.

Prednost je sada na strani Belorusa, a Partizanu ostaje nada da su kladionice u prognozi ovog dvomeča do kraja u pravu. BATE je imao veće šanse u prvoj utakmici, a "valjak" da se plasira u Ligu šampiona .

Ima Partizan priliku, samo je treba iskoristiti... Neka se ponovi 2003!

Partizan treći put ili BATE Borisov peti put u Ligi šampiona?

Odgovor na ovo pitanje saznaćemo 26. avgusta (sreda) posle revanša na stadionu u Humskoj. Pred nama je prvi duel plej-ofa za Ligu šampiona. Ostanite uz MONDO...

BATE BORISOV:Černik – Mladenović, Poljakov, Jablonski, Aleksijevič, Žavnerčik, Milunović, Volodtko (od 64' Staševič), Hleb (od 86' Baga), Rodijonov, Gordičuk.

PARTIZAN:Ž. Živković - Vulićević, Balažic, Fabrisio, N. Petrović - Babović, Jevtović, Brašanac - A. Živković (od 89' Ilić), Božinov (od 54' Trujić), Oumaru.

IZ MINUTA...

90'- Još jedan krvnički faul igrače BATE-a. Strašan udarac je dobio Fabrisio, nema faula za Tomsona.

Još tri minuta...

89'- Andrija Živković izlazi, tragičar ovog meča s obzirom na dve propuštene prilike, Saša Ilić je umesto njega.

86'- Velika gužva posle kornera BATE-a, Partizan se odbranio, pa još jedna... Živković je na mestu.

86'- Hleb je izašao, Baga je na terenu u finišu meča.

...
Izvor: YouTube

75' - GOOOL! BATE vodi, strelac je Mihail Gordičuk. Posle kornera fudbaler beloruskog šampiona samo je prišao i neometan se poklonio o pogodio. Greška odbrane, ali i golmana Živkovića koji jednostavno ne sme da prima golove glavom iz peterca.

74'- Domaćin posustaje, Partizan za igračem manje sve je više na polovini BATE-a.

- BATE je pretrčao pet kilometara više od Partizana.

70' - Abu je ponovo servirao idealnu priliku Živkoviću. Pas u prostor, ali Andriji beži lopta i propada idealna šansa. Au, koliko sreće za BATE...

69'- Rodijonov šutira iz daljine pored gola. Nije bilo baš blizu. Signevič se sprema da uđe u igru.

- Navijači Partizana

66'- Sada jedan volej Gordičuka koji je prohujao pored gola Partizana. Najbolja šansa za BATE u drugom delu. Partizan je pre toga izveo korner, četvrti na utakmici.

64'- Prva izmena kod BATE-a. Volodtko izlazi, ulazi Staševič.

60'- Inicijativa Belorusa, koja za sada ne donosi mnogo uzbuđenja ispred gola Partizana. Gosti su se fokusirani na odbranu i kontre.

54'- Trujić menja Božinova! Prva promena na meču.

- Belorusi celu utakmicu "biju". Tipična ruska škola, čvrsto i muški!

47'- Abubakar je ostao da leži ma polovini BATE-a, a domaći fudbaleri nisu prekinuli napad. To je posle 20-ak sekundi učinio sudija. Ustao je Kamerunac.

46'- Počelo je drugo poluvreme...

Završeno je prvo poluvreme - 0:0. Pprilično izjednačena igra, BATE je imao dve dobre prilike, a Andrija Živković šansu utakmice u 13. minutu. Crno-beli umeli su da kontrolišu loptu i prvi utisak je da su Beograđani, ipak, kvalitetniji. Videćemo šta će biti u nastavku, jer Partizan posle isključenja Jevtovića (opravdanog) ima igrača manje.

- Igraće se još tri minuta, a Marko Jevtović sasvim zasluženo dobija drugi žuti karton i mora u svlačionicu. Neiskustvo na delu!Greška koja skupo, skupo može da košta Partizan. Mladi fudbaler definitivno nije bio spreman za veliku utakmicu kao što je ova u Borisovu.

43'- Prva greška Živka Živkovića koja nije skupo koštala crno-bele. Ispustio je loptu posle ubačaja sa leve strane, ali ispred njega nije bilo fudbalera BATE-a.

- Pogledajte priliku koju je imao Andrija Živković u 13. minutu.

...
Izvor: YouTube

37'- Aleksijevič preti iz daljine i Živković je opet odličan. Paradom sprečava gol i izbija loptu u korner.

35'- Babović igra vrlo dobro. Otvorio je stranu Petroviću, njegov centaršut nije bio idealan, ali je lopta došla do Živkovića, čiji pokušaj sa 17 metara ide preko gola.

31'- Novi koner posle odličnog pokušaja Babovića iz "slobodnjaka". Milunović je spasao Beloruse. I posle konera bila je prilika za Partizan. Oumaru je dobio udarac u glavu i ostao je da leži na travi. Biće sve u redu sa Kameruncem.

25'- Period nešto mirnije igre. Partizan sada više kontroliše loptu i češće je na polovini domaćina. Sa druge strane, BATE očas posla dolazi do kaznenog prostora crno-belih.

21'- Očajna reakcija Jevtović i nesmotren start zbog kojeg mu Tomson na sredini terena pokazuje žuti karton. Fauliran je Hleb.

17'- Živković opet sjajno brani posle pokušaja Rodijonova glavom. BATE lako probija po Partizanovoj levoj strani. Tri odlične prilike, dve za domaćina i jedna za goste.

16'- Ulaze i navijači Partizana na stadion.

Izvor: MONDO/Predrag Vujić

13'- Kakva prilika za Partizan!!! Sećate se utakmice protiv Steaue kada Abubakar nije na vreme u kontri odigrao za usamljenog Živkovića. Sada jeste, ali je mladom fudbaleru pobegla lopta, taman toliko da Černik na vreme napusti gol liniju i uđe u šut Živkoviću. Šteta! Abubakar se u začetku kacije sa dva driblinga oslobodio dvojice protivničkih igrača i stvorio kontru.

- Živković je žali na povredu. Ukazuje mu se pomoć.

11'- Fabrisio je imao priliku, ali je loše gađao glavom. Bio je blizu gola, ali nije pogodio okvir, već je prebacio prečku.

10'- Koner za Partizan - broj 2.

7'- BATE kontroliše loptu na sredini terena i dolazi u veliku priliku da povede. Rodijonov je tukao glavom posle centaršuta sa desne strane, a Živković vrlo lepom odbranom sačuvao mrežu. Prva velika prilika na utakmici.

- Navijači Partizana još nisu ušli na stadion. Ne zna se zbog čega.

- 11 stepeni Celzijusa u Borisovu.

4'- Sada i korner za BATE posle intervencije Živkovića.

3'- Partizan je bio u kaznenom prostoru BATE-a i izborio korner... Moglo je i te kako da bude opasno posle udarca iz ugla koji je izveo Stefan Babović. Gužva je na kraju otklonjena.

2'- Odbrana Partizana je već pokazala svoje slabosti. BATE je imao opasan napad, ali je Živko Živković bio oprezan i sa obe ruke je zgrabio loptu.

1'- Utakmica je počela. Partizane, srećno!


20.43 - Igrači izlaze na teren...

Navijači BATE-a su na svojim mestima, stadion nije pun. Ima oko 10-ak hiljada navijača.

Izvor: MONDO/Predrag Vujić


20.40 - Protokol pred utakmicu plej-ofa Lige šampiona je identičan kao i u samoj grupnoj fazi. Mušema je obavezna, kao i intoniranje himne najjačeg UEFA takmičenja, a verovatno i najjačeg klupskog svetskog takmičenja.

20.36 - Bliži se početak. Zvanični spiker poželeo srdačnu dobrodošlicu gostima iz Srbije. Publika je aplauzom ispratila ove reči i fudbalere Partizana.

20.34 - Izveštač MONDA sa stadiona u Borisovu kaže da Arena izgleda kao školjka i da je "strašno" akustična. Eto prilike i za Grobare...

20.30 - Čelnici Partizana zauzeli su svoja mesta na stadionu.

Izvor: MONDO/Predrag Vujić

Izvor: MONDO/Predrag Vujić


20.22 - Zagrevanje.

Izvor: MONDO/Predrag Vujić


- MONDO piše o dolasku Devića u Partizan.

20.19 - Protokol sa stadiona.



20.05 - Stigli su i novinari iz Srbije na prelep stadion u Borisovu.

Izvor: MONDO/Predrag Vujić



20.00 - Navijači Partizana, pojačani snagama iz Moskve su stigli, izveštava Twitter nalog "Srpski navijači".


19.56 - Astana je napravila prvi korak ka istorijskom uspehu, pobedivši kod kuće APOEL 1:0.

19.54 - Početni sastavi su poznati... (pogledajte gore)!

19.50 - Na ovom linku bi trebalo da bude prenos utakmice iz Belorusije.



19.05 - Do početka utakmice ima još sat i 40 minuta...


18.47 - Priča se da bi Marko Dević mogao da postane novi fudbaler Partizana. Nema potvrde još uvek da klub iz Humske s njim pregovara. Dević je veliki navijač Partizana.

Marko Dević: Volim Partizan!

18.45 - Očekivani sastavi, uskoro ćemo saznati i prave postave dva tima.

BATE BORISOV: Černik, Žavnerčik, Dubra, Milunović, Mladenović, Aleksijevič, Nikolić, Gordejčuk, Karnicki, M. Volodko, Rodionov.

PARTIZAN: Ž. Živković, Vulićević, Balažic, Fabrisio, N. Petrović, Babović, Jevtović, Brašanac, A. Živković, Božinov, Oumaru.

18.41 - Na prelepom stadionu u Astani - prelepa atmosfera. Navijači su upalili mobilne telefone i podigli ih. Nemanja Maksimović je u startnih 11 kazahstanskog prvaka.

18.40 - Škoti će suditi meč u Borisovu, na čelu sa dobro poznatim i iskusnim Kregom Tomsonom. Jednom je odmogao (Fenerbahče), a jednom pomogao Partizanu (Anderleht) u plej-ofu za Ligu šampiona.

18.21 - Izdvajamo dva komentara navijača Crvene zvezde! Nešto što se, priznaćete, retko može pročitati.

  • Delija

    Srecno Grobari, i vama veceras i Vosi u cetvrtak, da osvetlite obraz Srpskog fudbala!

  • czbg

    zvezdas sam al' hajd' srecno

18.15 - Astana već vodi... Prvi gol u plej-ofu.



18.00 - Pogled iz hotela u Minsku u kojem su smešteni novinari iz Srbije i jedan deo navijača Partizana. Grobari su upravo kolima krenuli ka Borisovu, gradiću udaljenom 70 kilometara od glavnog grada. Novinari će ka stadionu oko 19 sati.

Izvor: MONDO/Predrag Vujić


17.46 - NEMA PRENOSA IZ BELORUSIJE NA RTS! Utakmicu će prenositi Arena sport 3.

Objašnjenje RTS:

"RTS večeras neće direktno prenositi prvu utakmicu plej-of runde kvalifikacija za fudbalsku Ligu šampiona između BATE Borisova i Partizana.Prema ugovoru koji RTS ima sa Uefom, naša kuća direktno prenosi utakmice Lige šampiona koje se igraju sredom, kao i utakmice Lige Evrope koje su na programu četvrtkom. Ista ugovrna pravila važe i za ovu rundu kvalifikacija za Ligu šampiona, te stoga nećemo prenosti večerašnju utakmicu iz Belorusije.
RTS će direktno prenositi revanš meč Partizan - BATE Borisov koji se u sredu 26. avgusta igra u Beogradu", stoji u saopštenju Radio-televizije Srbije.

17.36 - Ovu su treneri Zoran Milinković i Aleksandr Ermakovič rekli pred utakmicu...

Milinković

"Nastavićemo da igramo na gol više i nećemo menjati stil koji smo promovisali ovog leta. Poput prethodnih utakmica, naročito u Evropi, idemo da odigramo što bolji meč, odnosno da iz dvomeča budemo bolji. Pogotovo što sutra slavimo jubilej, odnosno obeležavamo našu tradiciju u vidu 100. utakmice u Ligi šampiona, odnosno Kupa evropskih šampiona"

Ermakovič:

"Znamo dovoljno o Partizanu. Videli smo mnogo njegovih mečeva u prvenstvu, gledali smo snimke utakmica. Plus, imamo i srpske fudbalere. I oni su nam pomogli da shvatimo sa kim igramo, govorili su nam o određenim detaljima... U današnjem svetu nije problem naći neophodne informacije. Nije potrebno reći da je naše mišljenje isto kao i posle žreba".

A to je da su dobili najtežeg rivala u plej-ofu.

17.29 - Izveštač MONDA, Predrag Vujić, javlja da su u Belorusiju doputovali navijači Partizana. Većina ih je stigla autobusima u toku dana, dok je jedna grupa Grobara kolima došla još prošle noći u Minsk. Imaće crno-beli podršku oko 500 navijača na Borisov areni. Dolazak su najavile i pristalice CSKA iz Moskve...

- Pored utakmice u Borisovu, večeras se sastaju još: Astana (Kazahstan) - APOEL (Kipar), Lacio (Italija) - Bajer Leverkuzen (Nemačka), Mančester junajted (Engleska) - Klub Briž (Belgija) i Sporting (Portugal) - CSKA Moskva (Rusija). Samo duel u Astani počinje u 18 sati, svi ostali igraju se od 20.45.

17.21 - BATE je do Partizana eliminisao Dandalk iz Republike Irske, pobedivši kod kuće 2:1 i odigravši 0:0 u gostima. Ni sa Videotonom mu nije bilo lako. Meč u Mađarskoj je okončan bez pobednika 1:1, dok je u Borisovu BATE slavio 1:0. Partizan je eliminisao Dila Gori sa dve pobede 1:0 i 2:0, kao i Steauu. U Bukureštu je bilo 1:1, a u Beogradu 4:2.

Partizan
Izvor: YouTube


17.16 - U četvrtak počeće prodaja karata za revanš meč.

Ulaznice će se prodavati po ceni od 500 dinara za mesta na Jugu i Severu, bočni delovi isočne i zapadne tribine koštaće 1.000 dinara, centralni delovi na Istoku i Zapadu su 1.500 dinara, dok će za mesto u loži biti neophodno izdvojiti po 5.000 dinara.

17.08 - BATE Borisov prema procenama bukmejkera favorit je u prvom meču plej-ofa za Ligu šampiona. Koeficijent na pobedu Belorusa je 2.25, Partizana 3.45, dok nerešen ishod plaća kvotu 3.05. Zanimljivo da su crno-beli favoriti u pogledu sveukupnog rezultata dvomeča. Koeficijent za prolaz Partizana je 1.70, a ekipe iz Borisova 2.15.

17.00 - Partizan u do sada nikada u evro kupovima nije imao priliku da igra protiv predstavnika Belorusije, čak ni kada je ova država bila u sastavu SSSR.

Crno-beli protiv klubova iz bivših sovjetskih republika imaju više uspeha. Samo su klubovi iz Rusije i Ukrajine uspevali da pobede Beograđane: Spartak Moskva (1:3, 0:2), CSKA Moksva (1:1, 0:2), Rubin (1:1, 0:2) i Šahtjor Donjeck, sa kojima cu crno-beli imali priliku da dva puta budu u grupi, po jednom u Ligi Evrope (1:0, 1:4) i Ligi šampiona (0:3, 0:1).

Partizan je pobeđivao Dinamo Batumi (2:0, 0:1), Floru Talin (6:0, 4:1), Dnjepar (2:2, 1:0), Šerif Tiraspolj (1:0, 1:0), Inter Baku (2:0, 1:1), Pjunik iz Jerevana (3:1, 1:0), Nefči Baku (3:2, 2:1) i ove sezone Dila Gori (1:0, 2:0).

Sa Nefčijem i Širakom iz Đumrija dvomeči su završeni bez pobednika. Protiv ekipe iz Azerbejdžana bilo je 0:0 i 1:1, a sa Jermenima 1:1 i 0:0.

16.50 - Partizan će u Borisovu odigrati 100. utakmicu u najjačem klupskom takmičenju (računajući Kup šampiona, Ligu šampiona, kao i kvalifikacione mečeve). "Parni valjak" je zabeležio 39 pobeda, 22 remija i 38 poraza. Beograđani su 1955. godine sa Sportingom iz Lisabona odigrali prvi istorijske meč u Kupu ervopskih šampiona.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC