• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Stanisavljevićeva levačka!"

Autor mondo.rs

Česi istražili od koga i čega preti najveća opasnost po Viktoriju iz Plzenja...

 "Stanisavljevićeva levačka!" Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

"Šansa koju smo čekali dve decenije", tako su iz Vojvodine najavili duel sa prvakom Češke.

Nakon eliminacije MTK, Spartaksa, pa Sampdorije, došao je red i na Viktoriju Plzenj. Redovni učesnik evrokupova nekoliko sezona unazad, spremio je "šok terapiju" pred duel sa novosadskim timom.

Smenjen je trener Miroslav Kubek i postavljen Karel Krejči. Imao je vrlo malo vremena da spremi ekipu za duel sa novosadskom "Starom damom", pa kaže da je iz tog razloga radio na tome i do 12 sati dnevno. Sudeći po onome što kažu igrači i češka štampa, upoznali su se sa kvalitetima Vojvodine, ali da li su imali vremena za mane? Nadamo se da nisu.

Kapiten tima iz Plzenja David Limberski, koji dres ovog kluba nosi već sedam godina, kaže da su odlično proučili način igre novosadskih crveno-belih.

"Igraju odličan fudbal sa dosta dodavanja, takođe igraju na kontre. Posebna opasnost preti od ofanzivne četvorke", rekao je Limberski verovatno misleći na tandem Stanisavljević, Ivanić, Puškarić i Ožegović.

U analizu igre Vojvodine dali su se i češki listovi. Najtiražniji dnevni list u Češkoj "Blesk" pisao je o snazi Vojvodine i apostrofirao tri najveće opasnosti na koje Viktorija treba da obrati pažnju. "Blesk" kaže da njihov Liberec ima solidne šanse protiv Hajduka, da je Jablonec autsajder protiv Ajaksa, dok je Vojvodina tim koji može da iznenadi Viktoriju.

Kao najveću opasnost u dvomeču sa crveno-belima navode "Stanisavljevićevu levačku", pa čak i onaj ko ne poznaje češki jezik zna da se ovde radi o levoj nozi Aleksandra Stanisavljevića.

Navodi se da je postigao prelep gol protiv Partizana u poslednjem kolu prvenstva, ali kao da su češki novinari zaboravili detalj da mu je to bio četvrti gol iz slobodnog udarca od početka sezone. Dodatna opasnost od njega preti i zbog toga jer počinje na desnoj strani, ali vrlo često ulazi u sredinu i tako zbunjuje protivnika.

Snaga Vojvodine je i u kontranapadu. Lopte idu ka brzom Ožegoviću, ili Ivaniću i Stanisavljeviću. Upravo su to kombinacije kojima je Vojvodina izbacila i italijansku Sampdoriju, posebno u trenutku kada je rival morao da juri rezultat. Ukoliko se Viktorija postavi kao dominantan tim, nije nemoguće da tako nešto vidinmo i u sred Plzenja.

"Vojvodina je gladna uspeha", kaže češki list. Posle sedam neuspelih pokušaja za prolazak u grupnu fazu Lige Evrope (i Kupa UEFA) tim oseća da je sada bliži nego ikada, a igrači bi iz tog razloga lako mogli da pronađu inostrani angažman kao Mijat Gaćinović u Frankfurtu. "Glad" bi mogla da bude šansa timu Vojvodine, ali treba uzeti u obzir da je Viktorija standardni učesnik evrokupova poslednjih nekoliko sezona i kao takva, mnogo iskusnija.

Utakmica u Plzenju igra se u četvrtak od 20.50, dok je revanš na programu za sedam dana u Novom Sadu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC