• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

0:3 je, ali ne i gotovo

Autor mondo.rs

Bez obzira na poraz, Vojvodina će u revanšu tražiti trijumf i potvrdu da bar može da igra protiv češkog prvaka. Istovremeno, značajan test biće sproveden i na tribinama.

 0:3 je, ali ne i gotovo Izvor: MN PRESS

Nervoznim igračima Vojvodine brideli su obrazi tokom povratka iz Češke za Beograd. Ljuti i razočarani zbog poraza od Viktorije, svojih grešaka i situacije iz koje samo čudo vodi u Ligu Evrope, bez glasa i reakcije reagovali su na poruku kapetana aviona:

"Momci, ovo je samo prvo poluvreme".

I zaista, na Dusan areni odigrano je samo prvih "45 minuta" dvomeča koji će dati ime jednog od 48 učesnika grupne faze. Nažalost, sve što je viđeno u četvrtak uveče ukazalo je samo na jedno - Liga Evrope ove jeseni igraće se u Plzenju.

Ekipa Zlatomira Zagorčića preskočila je tri prepreke da bi zaigrala u baražu, na tom putu gradila reputaciju, prepoznatljivu igru i samopouzdanje, koga u Češkoj nije bilo - kao ni mnogih drugih elemanata koji su izbacili ovog leta Novosađane u prvi plan.

Činjenica da je golman Srđan Žakula bio najbolji igrač srpskog tima, dovoljna je da opiše situaciju u kojoj su "lale" bile na stadionu od 13 miliona evra. Da nije briljirao i pokazao da i u 36. godini može da brani na visokom nivou, nema sumnje da bi poraz bio ubedljiviji.

Nažalost, sa pričom o čuvaru mreže uglavnom se i završava svođenje pozitivnih utisaka sa kojima su Novosađani ušli u avion. Da situacija bude još teža, "pobrinuli" su se defanzivci Plzenja, koji su naneli Ognjenu Ožegoviću povredu kolena, zbog koje je jako teško i uz pomoć Uroša Stamenića doskakao do terminala pred ukrcavanje na avion.

Bivši kapiteni Mijat Gaćinović i Slobodan Medojević uživo su gledali kako njihov bivši tim ne uspeva ni da podseti na ekipu koja je u Torinu pregazila Sampdoriju i koja je prošle nedelje pobedila Partizan. Impresionirane celokupnim utiskom i snagom rivala, "lale" su pod vidljivom tenzijom ušle u meč, što je najbolje osetila njihova odbrana, neretko ostavljena na (ne)milost krilima i ofanzivcima prvaka Češke.

Kako u takvoj situaciji, posle tri bolna šamara, naći motiv za meč sa Novim Pazarom ("Karađorđe", nedelja u 19.00), pa za revanš?

"Moramo čvrsto da verujemo u sebe i idemo napred", bio je jedan od Zagorčićevih odgovora na to pitanje.

Iako su i ovog leta Novosađani stekli pravo da živo zamišljaju i evropsku jesen, realnost sada izgleda drugačije. Čuda su, naravno, moguća - što je ovaj tim Vojvodine već dokazao, ali da bi se dogodila, "lalama" će biti potrebno mnogo osobina koje u četvrtak nisu pokazale. Na prvom mestu - vera u sebe.

"Čvrsto verujemo da ćemo ostvariti pozitivan rezultat", poruka je Zagorčića, koja će jako brzo biti na testu.

Na ispitu neće biti samo fudbaleri, njihova snaga i karakter, već i navijači Vojvodine, koji su se ovog leta vratili na stadion, punili tribine u evro-utakmicama, čak ih i posle mnogo godina jednom i potpuno napunili.

"Ne plašim se za posetu u Novom Sadu. Naši navijači su ove sezone pokazali da nas podržavaju i nemam dilemu da li će tako biti i u revanšu", veruje Mirko Ivanić, jedan od ljubimaca pristalica Voše.

Ako "Karađorđe" bude opet pun - to će samo po sebi biti jedna od najvažnijih pobeda Vojvodine ovog leta. Verovatno i važnija od torinskih 4:0. Ako bude "zvrjao" prazan, prazne stolice poslaće poruku da je Stara dama klub koji se u Novom Sadu masovno voli samo dok igra Evropu i dovodi inostrane klubove u Dimitrija Tucovića 1.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

pop73

Sve je zavrseno u prvom poluvremenu. Ponijela ih pjesma u okrsaju sa Sampdoriom. Bice nerjeseno u N. Sadu.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC