• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jagodić: Uz navijače do pobjede u Zvorniku

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

U Fudbalskom klubu Borac žele reprezentativnu pauzu da dočekaju u dobrom raspoloženju, pa u meču 6. kola Premijer lige BiH očekuju trijumf i tri boda protiv Drine u Zvorniku.

 Najava 6. kola, Drina - Borac Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Drugo kolo u nizu Borac će odmjeriti snage sa "fenjerašem".

Banjalučani su proteklog vikenda doživjeli prvi neuspjeh u prvenstvu, kada je sa Gradskog stadiona kompletan plijen odnio sarajevski Olimpik i tako pobjegao sa začelja tabele.

Crveno-plavi sada će u Zvorniku protiv Drine pokušati da nadoknade izgubljene bodove na domaćem terenu.

"Nakon poraza od Olimpika, igrači su čvrsto na nogama. Niko nije poklekao i naša je želja da već u Zvorniku napravimo pozitivan rezultat i nadoknadimo izgubljene bodove", rekao je na početku pres konferencije Vlado Jagodić, šef stručnog štaba crveno-plavih.

Zvorničani imaju samo jednu pobjedu u prvih pet kola i trenutno je posljednjeplasirana ekipa prvenstva.

"Idemo ekipi koja je na posljednjem mjestu. Drina je u teškoj situaciji i znamo da će sve učiniti da izbore plasman među 10 prvoplasiranih ekipa. To je ekipa koja je promijenila mnogo igrača i trenera, ali i način igre. Dobro sam ih skautirao i možda je naš adut što nisu dovoljno uigrani", jasan je Jagodić.

Tradicija u duelima Drine i Borca je na strani Banjalučana. Crveno-plavi imaju pet pobjeda, dok su tri meča završila remijem. Niti jednom Zvorničani nisu uspjeli da slave. Kada su u pitanju samo mečevi u Zvorniku, ekipa iz grada na Vrbasu slavila je jednom, uz tri neriješena ishoda.

"Igraćemo na terenu gdje je Borac imao mnogo više uspjeha nego domaćin, ali ne želim tradicijom da opterećujem ovu mladu ekipu, kao što to nisam radio ni protiv Olimpika. Jasno je da ova ekipa može nadigrati svakoga, ali isto tako i izgubiti od svakoga", istakao je trener Borca.

Poslije 6. kola, slijedi prvenstvena pauza zbog reprezentativnih obaveza.

MINI PRIPREME

Tokom reprezentativne pauze fudbaleri i stručni štab Borca otputovaće u staru bazu u Drvaru, gdje će obaviti mini pripreme, od 1. do 5. septembra. Crveno-plavi tokom ovog perioda neće igrati kontrolne utakmice, osim međusobnog duela dvije ekipe Borca u subotu od 17 časova, nakon čega je planiran povratak u Banjaluku.

"Želio sam da na reprezentativnu pauzu odemo sa dva ili tri boda više. Nikada neću prežaliti dva izgubljena boda protiv Mladosti. Ali, ne možemo vratiti ono što je bilo prije. Ne mogu obećati pobjedu, ali mogu reći da ćemo učiniti sve da napokon dođemo do trijumfa u gostima. Bilo bi loše po nas da izgubimo u Zvorniku. Svjesni smo toga i učinićemo sve na terenu da slavimo protiv motivisanog domaćina", poručio je Jagodić.

Borac će u Zvorniku imati i podršku svojih navijača, popularnih "Lešinara", što bi trebalo da bude dodatni motiv momcima u crveno-plavim dresovima.

"Vjerujem da će naši navijači biti uz nas. Oni su i u porazu bili veliki i hvala im na tome. Bilo bi dobro da u Zvorniku, gdje tradicionalno Borac dobro prolazi, zajedničkim snagama mini pauzu dočekamo u miru", nada se Jagodić.

Jagodić u Zvorniku neće moći računati na suspendovanog Uglješu Radinovića, koji je protiv Olimpika dobio treću javnu opomenu, dok bi Ajdin Redžić trebalo da bude spreman za meč protiv Travnika.

Takođe, mladi Miloš Kukić još uvijek je povrijeđen, dok će izostati i nedovoljno oporavljeni Zvezdan Đorđilović.

Defanzivac Nemanja Vidović uvjeren je u nastavak tradicije.

"Putujemo u Zvornik posljednjeplasiranoj ekipi, koja ima svoje želje i ciljeve. Ipak, i mi imamo svoju računicu. Svakako da ne želimo da odemo na reprezentativnu pauzu s porazom. Do sada smo remizirali u gostima i sada je došlo vrijeme da se kući vratimo sa tri boda", optimista je Vidović.

Duel Drine i Borca povjeren je arbitru Vladimiru Bjelici iz Istočnog Sarajeva, a meč na Gradskom stadionu u Zvorniku igra se u subotu od 17 časova.

Direktan prenos je na BHT 1.

Izvor: MONDO/Ilustracija

PREMIJER LIGA BIH - 6. KOLO:

Petak:
Zrinjski - Čelik (19 časova)

Subota:
Drina - Borac (17)
Sloboda - Vitez

Nedjelja:
Sarajevo - Rudar Prijedor (17)
Mladost - Željezničar
Travnik - Slavija
Široki Brijeg - Velež (19)

Ponedjeljak:
Olimpik - Radnik (17)

TABELA: Zrinjski 13, Sloboda 10, Široki Brijeg 8, Slavija 8, Radnik 8, Čelik 8, Sarajevo 7, Rudar Prijedor 7, Željezničar 7, Borac 6, Travnik 6, Olimpik 5, Mladost 4, Vitez 4, Velež 3, Drina 3.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC