• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Istorijska pobjeda Drine protiv Borca

Autor mondo.ba

Prvi put u istoriji Premijer lige BiH, tek u devetom međusobnom susretu, zvornička Drina slavila je protiv banjalučkog Borca. U Tuzli, Sloboda nakon preokreta stigla do trijumfa protiv Viteza.

Prvi put u istoriji Premijer lige BiH, Drina je savladala Borac. Zvorničani su tako tek u devetom međusobnom duelu sa Banjalučanima izašli kao pobjednici.

Ekipa Vlade Jagodića tako je drugo kolo zaredom poražena od "fenjeraša". Prvo je koban po crveno-plave bio Olimpik, i to na Gradskom stadionu u Banjaluci, da bi na istoimenom zdanju, ali u Zvorniku, sada takođe minimalnim rezultatom slavila Drina.

DRINA - BORAC 1:0 (1:0)
/Jakšić 34/

DRINA: F. Erić, B. Erić, Petrović, Ivanović, Lalić, Ilić, Kikić, Jakšić, Stojanović, Đerić, Ćulum. Trener: Vladica Petrović.
BORAC: B. Jović, Saničanin, Vidović, Ilić, T. Jović, Stojanović, Subić, Savić, Bečelić, Runić, Jandrić. Trener: Vlado Jagodić.

Prvo poluvrijeme pripalo je domaćim fudbalerima, a drugo gostima, koji ipak nisu uspjeli u nastavku da realizuju prilike i dođu do izjednačenja.

Trenutak odluke desio se u 34. minutu. Borislav Erić prošao je po lijevoj strani, centrirao u srce Borčevog šesnaesterca, gdje se najbolje snašao Marko Jakšić, šutirao, a golman gostiju Bojan Jović nespretno je reagovao, slabo procijenio let lopte, koja je završila u njegovom golu.

Drina je bila mnogo konkretnija i prije postignutog pogotka, a upravo je Jakšić opasno zaprijetio minut prije vodećeg gola. Pokušavao je Aleksandar Vasić, koji je bio među najboljih zvorničkim igračima, ali se u nekoliko navrata istakao čuvar mreže Banjalučana.

U nastavku su gosti ušli ozbiljnije i odlučnije. Sijevali su brzi napadi izabranika Vlade Jagodića, koji je izmjenama pokušao da unese svježinu u redove Borca.

U dva navrata Elvir Koljić imao je lijepe prilike, a najbolja je bila ona iz 66. minuta, kada je napravio sjajan solo prodor, ali u krajnjem trenutku uspio je da se ispriječi golman Drine Filip Erić i odbrani udarac zahuktalog napadača Borca.

Pet minuta kasnije zaprijetio je i Toni Jović, ali promjene rezultata nije bilo.

Borac tako nije uspio da trijumfalno okonča dio prvenstva prije reprezentativne pauze, dok su Zvorničani sa tri nova boda uspjeli pobjeći sa začelja tabele.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

TOK UTAKMICE:

- kraj utakmice -

71 - Velika prilika za Borac. Nakon kornera sa lijeve strane, Toni Jović šutirao je glavom, a lopta je završila tik pored lijeve stative.

66 - Kakav prodor Koljića, ali Erić ponovo brani.

65 - Period igre bez uzbuđenja. Drina i dalje vodi 1:0 golom u 34. minutu.

59 - Očekivani pritisak gostiju na početku drugog poluvremena. Već treći korner u nizu za fudbalere Borca.

57 - Banjalučani su sada konkretniji. Nova šansa, ovaj put za defanzivca Sinišu Saničanina, ali lak je to plije za golmana domaćih Erića.

52 - Konačno i Borac prijeti. Šut Elvira Koljića uspio je da odbrani golman Zvorničana Filip Erić. Prvi udarac gostiju ka golu Drine.

46 - Počeo je drugi dio meča.

- kraj prvog poluvremena -

45 - Bliži se kraj prvog poluvremena, Drina i dalje ima gol prednosti.

34 - GOOOL!!! Drina zasluženo vodi. Kao da minut ranije akcija domaćih nije bila upozorenje za Borčeve igrače. Borislav Erić je sada centrirao, Jakšić fino zahvatio loptu, a golman Banjalučana Jović slabo je reagovao i lopta je završila iza njegovih leđa - 1:0.

32 - Odlična šansa za Drinu. Aleksandar Ilić prošao je po lijevoj strani, uputio loptu u šesnaesterac Banjalučana, tamo se našao Marko Jakšić, ali sa sedam, osam metara nije uspio da pogodi cilj. Ostaje 0:0, Zvorničani sve bliži vodećem pogotku.

23 - Sredina je prvog poluvremena. Znatno konkretnija i opasnija ekipa iz Zvornika.

18 - Još jedna prijetnja po gol Borca. Danijel Ćulum šutirao malo pored lijeve stative gostujućeg gola.

16 - Prva velika prilika na utakmici. Aleksandar Vasić je veoma dobro šutirao, ali se istakao golman Borca Bojan Jović i izboksovao loptu u polje.

5 - Na tribine su ušli i navijači Borca, popularni "Lešinari". Banjalučani će imati podršku od oko 100 svojih pristalica.

1 - Počeo je meč na Gradskom stadionu u Zvorniku. Vladimir Bjelica iz Istočnog Sarajeva sudiće duel Drine i Borca.

Izvor: MONDO/Ilustracija

PREMIJER LIGA BIH - 6. KOLO:

Drina - Borac 1:0 (1:0)
/Jakšić 34/

Sloboda - Vitez 2:1 (1:1)
/Zeba 45, 60 - Kapetan 13/

Nedjelja:
Sarajevo - Rudar Prijedor (17)
Mladost - Željezničar
Travnik - Slavija
Široki Brijeg - Velež (19)

Ponedjeljak:
Olimpik - Radnik (17)

Odigrano u petak:
Zrinjski - Čelik 0:0

TABELA: Zrinjski (+1) 14, Sloboda (+1) 13, Čelik (+1) 9, Široki Brijeg 8, Slavija 8, Radnik 8, Sarajevo 7, Rudar Prijedor 7, Željezničar 7, Borac (+1) 6, Drina (+1) 6, Travnik 6, Olimpik 5, Mladost 4, Vitez (+1) 4, Velež 3.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC