• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sukob Jagodića i Ružića, golman odbio klupu

Autori mondo.ba Autori Goran Arbutina

Pred utakmicu sa Drinom u Zvorniku incident u svlačionici Borca. Trener Borca nije uvrstio golmana Branislava Ružića u prvih 11, a on je odbio da sjedi na klupi.

 FK Borac: Sukob Vlade Jagodića i Branislava Ružića Izvor: MONDO/Nebojša Šatara
Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Banjalučki Borac proživljava teške trenutke, ovog puta na sportskom planu, jer je upisao dva poraza zaredom i loše otvorio sezonu u kojoj će čak šest klubova ispasti iz Premijer lige BiH.

Osim pobjede Drine 1:0, koja je ujedno bila prva pobjeda Zvorničana nad Borcem u istoriji, Banjalučane je potresla i loša atmosfera izazvana incidentom koji se desio pred sam meč.

Trener Vlado Jagodić izostavio je golmana Branislava Ružića iz startnih 11, nakon čega on nije želio da sjedne na klupu kao rezervni golman pa je potpuno izostavljen iz protokola. Njegovo mjesto zauzeo je Jović, a rezerva je bio mladi Stefan Pupovac.

"Branislav Ružić je naopravio eksces koji je dezorjentisao ekipu pred utakmicu. Niko nije bitniji od kluba. Prvo ću obaviti formalne stvari sa upravom kluba, pismeno ću podnijeti izvještaj. Moja je odluka da li ću staviti nekog igrača. Svaku utakmicu pravim pripremu, skautiram protivnika, teren i pravim sva predviđanja tako da moja odluka da promijenim golmana nije razlog za takve nesportske, neprofesionalne i nefudbalske stvari ali to je stvar pojedinca. A niko nije preči od kluba. Činjenica je da je odbio da sjedne na klupu jer smatra da ne može biti rezrvni golman. To je njegovo pravo, ali isto tako je moje pravo da odredim ekipu i da stojim iza toga, a moje pravo je i da naredne poteze isto tako uradim", prokomentarisao je Jagodić svoju odluku u razgovoru za MONDO.

"Detaljno pripremam svaku utakmicu i ako sam se odlučio na ovakav potez sigurno postiji neki razlog", nastavio je Jagodić i podsjetio na situaciju kada je sličnom odlukom upravo Ružiću dao priliku.

"To je moje pravo, kao što sam nekada Asmira Avdukića u Tuzli na njegov rođendan ostavio da sjedi na klupi da bi dao Ružiću priliku. To je moje pravo, niko mi ga ne može uskratiti i moja je odgovornost", istakao je Jagodić.

Kako saznaje MONDO, Ružić je odbio da sjedi na klupi zbog obrazloženja koje mu je dao Jagodić.

Trener Borca je navodno Ružiću, inače rođenom u Loznici, pred utakmicu u Zvorniku rekao da neće braniti "jer je tu kod kuće i da će doći puno njegovih, pa će ga to ometati".

Ružić nije prihvatio ovakvo obrazloženje i nije želio da bude rezerva, pa je Jagodić kao rezervu Joviću postavio mladog Stefana Pupovca koji je bio sa ekipom.

Na pitanje kakva je sada budućnost Ružića u ekipi Borca Jagodić je odgovorio:

"To ćete vi vrlo brzo vidjeti, bićete svi upoznati".

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

borac

vlado jagodic je dokazano los covjek,a to ce potvrditi svi bisvi igraci koji su sa njim imala bilo kakvog posla.PS njegovo ime i prezime se pise malim slovom

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC