• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kurćubić: Borac će uvijek igrati na gol više!

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

U taboru crveno-plavih nadaju se da će dolazak novog trenera Petra Kurćubića pozitivno uticati na igrače i da će već od meča 7. kola Premijer lige BiH protiv Travnika (srijeda, 19:30 časova) Borac krenuti ka gornjem dijelu tabele.

 Novi trener Borca Petar Kurcubic o meču sa Travnikom i nastavku sezone Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Banjalučki Borac u nastavak prvenstva ulazi sa novim stručnjakom na klupi.

Vladu Jagodića, koji je zbog serije od pet uzastopnih utakmica bez pobjede i dva poraza u nizu podnio ostavku, zamijenio je Petar Kurćubić, 52-godišnji stručnjak iz Srbije.

Priliku da debituje Kurćubić će imati u srijedu, kada na Gradski stadion stiže ekipa Travnika.

"Očekujem pozitivnu reakciju igrača. Nadam se da ih je serija loših rezultata silno motivisala i da će biti željni pobjede. Nošeni podrškom sa tribina, vjerujem da mogu biti na nivou kao protiv Željezničara. Vjerujem da ćemo vrlo brzo biti ekipa poznata po tome što će igrati bez respekta protiv bilo kog rivala, s ciljem da pobjeđuje češće nego do sada", poručio je novi trener crveno-plavih.

Borac je tokom reprezentativne pauze odradio mini-pripreme, na kojima je novi šef stručnog štaba imao priliku da se upozna sa igračkim kadrom.

"Dobra stvar je što sam ekipu preuzeo tokom reprezentativne pauze i što smo imali određeni vremenski period za upoznavanje, koji smo maksimalno iskoristili. Veoma sam zadovoljan odnosom igrača, dobro su trenirali i u lijepom raspoloženju dočekujemo sutrašnju utakmicu", rekao je strateg Banjalučana.

Četa sa Gradskog stadiona već pet mečeva u nizu nije osjetila slast pobjede. Naredni rival su travnički "veziri", koji su nerijetko znali da iznenade u Banjaluci.

BEZ ĐORĐILOVIĆA I RUŽIĆA

Nakon odlaska Aleksandra Subića u Partizan, na poziciji lijevog beka trebalo je da nastupi Zvezdan Đorđilović. Međutim, on je povrijeđen, trenira individualno i neće biti u kombinaciji za duel sa Travnikom, baš kao i Branislav Ružić. Golman Borca neće biti u sastavu dok se ne završi disciplinski postupak, koji je protiv njega pokrenut zbog odbijanja da bude rezerva.

"Velike promjene na samom terenu ne možemo očekivati, jer se ipak radi o kratkom periodu koliko sam sa ekipom. Potrebno je vrijeme da se naviknemo jedni na druge, odnosno da igrači prihvate ono što od njih tražim. Nadam se da ćemo već od sutra biti jači i sa pravim odnosom i velikom željom, disciplinom i agresijom, kako bismo prikazali dovoljno kvaliteta da zabilježimo pobjedu", poručio je Kurćubić.

Nekadašnji trener Novog Pazara dobro je upoznat sa stanjem u Premijer ligi BiH.

"Dok sam radio u Srbiji, imao sam priliku da gledam određene prenose utakmica. Takođe, sa mojim bivšim klubom Novim Pazarom tokom priprema odigrao sam dva prijateljska meča sa Čelikom i Veležom, a sada sam uspio da pogledam i tri domaće utakmice Borca i već imam određenu sliku. Naravno, to nije dovoljno", istakao je Kurćubić i dodao:

"Tokom prvenstva upoznaću bolje ekipe i način igre. Prikupio sam dovoljno informacija i o narednom protivniku, a veliku pomoć imam od članova stručnog štaba koji su tu več duže vrijeme i upoznati su sa svim dešavanjima u BiH", naglasio je srbijanski stručnjak.

On je najavio ofanzivnu igru Borca u nastavku prvenstva.

"Sigurno je kada dođe novi trener on ima svoju viziju. Za velike promjene treba nam duži vremenski period. Lično preferiram ofanzivnu igru, na gol više i na tome ću insistirati. Ali, jedno je želja i filozofija, a drugo da li to možemo ispoštovati na terenu", poručio je Kurćubić.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Štoper Banjalučana Nebojša Runić uvjeren je da Borac može osvojiti tri boda, koja bi ekipi mnogo značili na polju samopouzdanja.

"Poslije dva uzastopna poraza i pauze u prvenstvu, očekuje nas veoma teška utakmica u kojoj nas interesuje samo pobjeda. Ekipa je odlično radila na mini-pripremama, prihvatila je način rada novog trenera i mislim da uz pomoć naših navijača pobjeda ne bi trebala doći u pitanje", istakao je defanzivac crveno-plavih.

Duel Borca i Travnika igra se u srijedu na Gradskom stadionu od 19:30 časova, a glavni sudija biće Predrag Stankić iz Bijeljine.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

PREMIJER LIGA BIH - 7. KOLO:

Srijeda:
Čelik - Široki Brijeg (16:30)
Rudar Prijedor - Zrinjski
Radnik - Drina
Vitez - Olimpik
Velež - Mladost
Željezničar - Sloboda (18:30)
Borac - Travnik (19:30)

Četvrtak:
Slavija - Sarajevo (16:30)

TABELA: Zrinjski 14, Sloboda 13, Široki Brijeg 11, Sarajevo 10, Čelik 9, Slavija 9, Radnik 9, Rudar Prijedor 7, Željezničar 7, Travnik 7, Mladost 7, Borac 6, Drina 6, Olimpik 6, Vitez 4, Velež 3.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC