• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SERIJA A: Iguainova osveta Laciju

Autor mondo.ba

Sjajni Argentinac demolirao je Lacio sa dva gola u ubjedljivom trijumfu Napolija 5:0 i stigao do čak deset pogodaka u pet posljednjih mečeva koje je igrao protiv "nebeskoplavih".

Lacio je redovna mušterija Gonzala Iguaina.

Posljednji meč četvrtog kola Serije A na "San Paolu" odigrali su Napoli i Lacio, a sjajnom igrom tim Mauricija Sarija konačno je stigao do prve pobjede ove sezone u Seriji A. I to kakve!

Nakon tri uvodna meča u kojem nisu osjetili slast pobjede, poslije ubjedljivog trijumfa u četvrtak u Ligi Evrope protiv Briža 5:0, Napolitanci su upisali još jedan identičnim rezultatom!

Filip Đorđević vratio se u tim Lacija nakon jednomjesečne pause zbog povrede, ali je odigrao tek posljednjih dvadesetak minuta. Oslabljeni "nebeskoplavi" večeras su nastupili bez Miroslava Klozea, Lukasa Bilje, Antonija Kandreve i Stefana De Fraja.

Sjajno je počela utakmica u Napulju. Ređale su se prilike na obje strane, a već u 14. minutu viđen je i prvi pogodak.

Gonzalo Iguain "otresao" je mladog defanzivca Rimljana Veslija Huda, a onda preciznim udarcem savladao veterana Federika Marketija na golu Lacija.

...
Izvor: YouTube

Argentinski reprezentativac u svakoj od pet utakmica koliko je igrao protiv Lacija bio je strijelac, a pritom je postigao čak deset pogodaka. Ipak, u posljednjem kolu Serije A prošle sezone promašio je penal vrijedan Lige šampiona. Osveta je stigla danas.

Odbrana Lacija kao da nije postojala u ovom meču.

"Duvalo" je sa svih strana, a Napoli je daleko bolju igru krunisao još jednim golom u 35. minutu. Strijelac je bio Alan i to poslije fenomenalnog proigravanja Lorenca Insinjea.

...
Izvor: YouTube

Brazilac je ovog ljeta iz Udinezea stigao u Napoli, a u dosadašnja tri meča u dresu Napolitanaca već je postigao dva gola, više nego u 104 nastupa za tim iz Udina (1)!

Trener Lacija Stefano Pioli odmah na startu drugih 45 minuta poslao je na teren Sergeja Milinkovića-Savića umjesto indisponiranog kapitena Stefana Maurija, dok je Felipe Anderson zamijenio neprimijetnog Senada Lulića.

Ipak, ni to nije pomoglo. Samo što je počelo drugo poluvrijeme - novi gol u mreži Marketija.

Istina, golman Lacija sjajno je odbranio šut raspoloženog Iguaina, ali je odbrana gostiju po običaju spavala, što je iskoristio Insinje i trećim golom već u 47. minutu pokopao nade gostiju da mogu napraviti nešto u Napulju.

...
Izvor: YouTube

Iguain je i u drugom dijelu meča nastavio da "teroriše" odbranu gostiju. Svoj drugi, a za Napoli četvrti pogodak postigao je u 59. minutu nakon sjajnog solo proroda.

...
Izvor: YouTube

Do kraja je i rezervista Manolo Gabjadini stigao da se upiše u strijelce i nanese pravu katastrofu Laciju - 5:0, koji sada na dva meča u gostima ima gol razliku 0:9 (od Kjeva u drugom kolu poraženi 0:4).

...
Izvor: YouTube

Lacio u posljednjih 30 godina nije doživio ovako ubjedljiv poraz u Seriji A. U sezoni 1984/85. primili su "petardu" od Udinezea, a na kraju sezone preselili su se u Seriju B!

Pioliju se opasno drma klupa!

SERIJA A - 4. KOLO:

Napoli - Lacio 5:0 (2:0)
/Iguain 14, 59, Alan 35, Insinje 47, Gabjadini 79/

Atalanta - Verona 1:1 (0:0)
/Morales 89 - Pisano 90+7/

Bolonja - Frozinone 1:0 (1:0)
/Munije 27/

Đenova - Juventus 0:2 (0:1)
/Lamana 37 autogol, Pogba 60 penal/

Roma - Sasuolo 2:2 (1:2)
/Totti 36, Salah 49 - Defrel 22, Politano 44/

Torino - Sampdorija 2:0 (2:0)
/Kvaljarela 18, 24/

Kjevo - Inter 0:1 (0:1)
/Ikardi 42/

Karpi - Fiorentina 0:1 (0:1)
/Babakar 35/

U subotu:

Udineze - Empoli 1:2 (1:0)
/Zapata 19 - Paredes 73, Makarone 90+2/

Milan - Palermo 3:2 (2:1)
/Baka 21, 75, Bonaventura 40 - Hiljemark 32, 73/

TABELA: Inter 12, Torino 10, Fiorentina 9, Roma 8, Sasuolo 8, Kjevo 7, Sampdorija 7, Atalanta 7, Palermo 7, Milan 6, Lacio 6, Napoli 5, Juventus 4, Empoli 4, Đenova 3, Bolonja 3, Udineze 3, Verona 2, Karpi 1, Frozinone 0.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC