• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrvatski sudija u strahu za život posle derbija

Autor mondo.rs

Sudija iz Daruvara Bruno Marić dobija pretnje smrću nakon što je dosudio penal za Dinamo u derbiju hrvatskog fudbala protiv Hajduka u Splitu. "Više nikad neću da sudim tu utakmicu!", kaže on.



Život fudbalskih sudija uopšte nije lak, jer su njihove greške često pod lupom cele javnosti, a neretko zbog njih i stradaju (na razne načine).

Sudiji Brunu Mariću iz Daruvara smučio se fudbal, nakon što je proteklog vikenda delio pravdu u najvažnijoj utakmici hrvatskog fudbala, derbiju Hajduka i Dinama u Splitu. Marić je u finišu meča dosudio penal za Dinamo, što je iznerviralo sve na stadionu (od članova uprave i stručnog štaba Hajduka do navijača), a život mu se pretvorio u pakao posle toga. Srećom po njega, Dinamo niej realizovao penal i ostalo je 0:0.

On je u ponedeljak održao konferenciju za novinare na kojoj je otkrio da dobija pretnje smrću, a novinarima je pokazao i nekoliko SMS poruka takve sadržine. Ogorčeni navijači Hajduka žele sve najgore njemu i njegovoj porodici, a pojedini mu poručuju i da će ga naći i presuditi mu!?

Marić kaže da je bio ubeđen da je bio penal za Dinamo i da je zato i pokazao na "belu tačku", a nakon svega, nakon svih pretnji, poručuje: "Derbi Dinama i Hajduka više nikada neću da sudim!".

"Penal sam dosudio na osnovu onoga u što sam bio apsolutno siguran. Ono što sam video ili ono što sam mislio da vidim. Valjda je svima jasno da dosuditi Dinamu penal na 'Poljudu' u 93. minutu, i kada se zoveš Bruno Marić, moraš da budeš 100 odsto siguran u svoju odluku. Razumem negativnu energiju, pogotovo zbog moje 'istorije' sa Hajdukom... ali, odluka je bila samo moja i ne donosim ih 'na daljinsko upravljanje' od bilo koga", rekao je sudija Marić.

U Hajduku su kivni na Marića, jer smatraju da ih je oštetio za penal u prvom poluvremenu, kada nije sankcinisao igranje rukom. Marić kaže da je takvu odluku doneo na osnovu sugestije svog pomoćnika.

SPORNE SITUACIJE (na 2:25 ruka igrača Dinama, na 4:20 penal za Dinamo)

hajduk - dinamo
Izvor: YouTube

Odmah posle utakmice, sudiju su okružili predstavnici uprave Hajduka, a od tog trenutka on je dobio zaštitu policije. Dobio je i pretnje smrću, pa je morao da ode u policiju da da izjavu. U pratnji policije je i napustio Split.

Hajduk je posle derbija zatražio da Marić više ne bude delegiran za utakmice kluba iz Splita, a sudija na to kaže da razume Hajduk i uputio je izvinjenje i klubu i navijačima, rekavši da mu nije bila namera da izazove gnev.

Marić ne spava mirno. Zbog pretnji koje svadkovnedno dobija angažovao je privatno obezbeđenje koje čuva članove njegove porodice.

"Oprostio bih svakome, ali da neko, hladne glave preti da će mi oduzeti život zato što sam doneo sportsku odluku na sportskom borilištu, to je neprihvatljivo
", rekao je sudija i potom je novinarima poklazao nekoliko od stotinu poruka koje je dobio putem SMS-a a u kojem mu žele najgore!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC