• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VOJVODINA: Post-evropska kriza kod svih

Autor mondo.rs

"Jedini način da je savladamo su pobede", rekao je Zlatomir Zagorčić. Odgovorio je i na konkretno pitanje: "Zašto ne brani Žakula?".

 Trener Vojvodine o krizi rezultata Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Malo je osmeha u Vojvodini od kada je eliminisana iz baraža za Ligu Evrope.

U četiri superligaška kola, "lale" su ostvarile dva poraza, pobedu i remi sa Jagodinom, na terenu sa koga su praktično svi klubovi odnosili bodove ove sezone.

Pred timom Zlatomira Zagorčića sada je novi izazov i šansa za povratak pobedama - u nedelju, od 15.00 časova, Novosađani gostuju Borcu iz Čačka.

Kako prevazići krizu?

"Pričamo to svaki put, ali opet moram da ponovim da Vojvodina na svakoj utakmici ide na pobedu. Evidentno je da kriza posle učešća u Evropi još uvek traje kod igrača, kao i kod svih nas, ali jedini lek i način da to prevaziđemo su pobede, jer one podižu i raspoloženje i samopouzdanje", rekao je Zagorčić na najavnoj konferenciji za novinare.

Trener Vojvodine zna šta da očekuje na Gradskom stadionu u Čačku.

"Očekuje nas težak meč u Čačku, jer poznavajući trenera Lalatovića, znam da njegove ekipe na terenu izgledaju onako kakav je i on kao ličnost. Dakle, radi se o jednoj agresivnoj ekipi protiv koje nam neće biti lako, ali po onome što vidim u našoj svlačionici, igrači su svesni okolnosti u kojima se nalazimo i spremni su da idu na pobedu", dodao je Zagorčič.

O sporno poništenom golu u Jagodini

Trener Vojvodine osvrnuo se još jednom na prošlu utakmicu protiv Jagodine, u kojoj je viđen i jedan sporan momenat. - "Došli smo do vođstva i samo našom nepažnjom i dekoncentracijom dozvolili protivniku da dođe izjednačenja, što nije prvi put ove sezone. U nastavku smo ipak postigli još jedan gol, koji je poništen zbog ofsajda, ali nakon odgledanog snimka, mogu da zaključim da je sudija pogrešio tom prilikom. Želim da verujem da tu nije bilo namere", rekao je Zagorčić.

"Lale" će i protiv "zebri" imati kadrovske probleme.

"Pekarić, Puškarić i Ćurko i dalje imaju svoje stare povrede. Meri se oporavlja, dobro trenira, ali i dalje vuče nogu i na njega neću računati za ovaj meč. Uskoro nam sledi pauza usled utakmica reprezentacije, pa ćemo gledati da u tom periodu organizujemo jednu prijateljsku utakmicu, gde bismo mu pružili šansu. Međutim, lekari za sada ni na to ne gledaju baš blagonaklono".

U poslednjih nekoliko kola Superlige, pred golom "lala" stajao je mladi Marko Kordić, a ne Srđan Žakula. Zašto?

"Žakula je pred prethodnu utakmicu osetio bol u primicaču, pa zato nije bio u protokolu. On je mnogo doneo Vojvodini u Evropi ove sezone, kao i uopšte od kako je u klubu, ali podsetiću da mi imamo još dvojicu mladih i izuzetno talentovanih čuvara mreže. Pričao sam sa Žakulom, on je svestan svega i tu je da pomogne" dodao je Zagročić.

Na sajtu Vojvodine istaknuto je da će predstojeći meč protiv Borca biti 34. međusobni duel u istoriji ta dva kluba. Do sada, Vojvodina je zabeležila 18 pobeda, šest utakmica završeno je nerešeno, dok je Borac slavio devet puta, uz gol razliku 59:28 u korist Voše.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC