• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radnički je ubica favorita!

Autor mondo.rs

Ružan fudbal na "Karađorđu" uz jedan lep detalj - gol Marjanovića iz slobodnog udarca. Vojvodina - Radnički Niš 0:2!

 Superliga 14 kolo Vojvodina Radnicki 0.2 Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Vratio se Milan Rastavac na mesto na kome je ponikao kao igrač i stadion na kome je bio pomoćni trener do ove godine i nastavio svoj "teror" nad najvećim klubovima u Srbiji.

Derbi duel 14. kola Superlige Srbije odigran je u Novom Sadu, gde je Radnički iz Niša pobedio Vojvodinu 2:0, i tako prestigao novosadski tim na tabeli.

Trener Nišlija je tako nastavio svoj sjajan niz protiv Crvene zvezde, Partizana i Vojvodine, protiv kojih je do sada imao pet remija, a danas je zabeležio i prvu pobedu. U prvih šest mečeva protiv ovih timova ne zna za poraz, što je podatak sa kojim malo ko može da se pohvali.

Od povratka u Superligu Radnički nikada nije slavio u Novom Sadu. Do današnjeg meča skor je bio 4-2-0 u korist Vojvodine.

Malobrojnu publiku sigurno je razočarao neatraktivan fudbal 6. i 7. ekipe domaćeg šampionata, ali potpuno različitih filozofija. Vojvodina je pred ovu utakmicu imala gol razliku 22:21, dok je Radnički imao 9:6, pa se može reći da je utakmica odigrana po volji gostiju, koji su jasno spuštali tempo kada je njima odgovaralo.

Posle očajnog prvog poluvremena u kome nije bilo nijedne ozbiljne šanse, Radnički je u drugih 45 minuta bio značajno bolji rival i viđeno je nekoliko dobrih prilika, ali i jedna komična situacija.

Radnički je drugo poluvreme počeo sa deset igrača, pošto Marko Blažić nije ušao na vreme (!?) umesto Vladimira Đorđevića

Prva velika prilika viđena je u nastavku koju je imao Radnički, ali preko Vojvodinog igrača. Prošao je po desnoj strani Đuričković, a Paločević je loptu zakačio glavom i pogodio prečku svoga gola.

Marjanović je svega minut posle toga doveo Nišlije do zaslužene prednosti. Ožegović je napravio bespotreban faul na 20 metara od gola, a Marjanović je prebacio živi zid i šutirao u levi ugao gola Kordića koji se nije ni pomerio…

Gol kola, sigurno!

Vojvodina - Radnicki
Izvor: YouTube

Novu priliku imali su gosti u 80. minutu. Vasilić je hteo da vrati loptu Kordiću glavom, ali je pogrešio, međutim je Mrkić promašio zicer. Jedinu ozbiljnu šansu Vojvodina je imala u 85. minutu kada je Paločević sa sedam metara šutirao pravo u golmana Nišlija.

I to je sve od Novosađana u ovom meču, a Radnički je došao i do drugog gola

Vojvodina - Radnicki 0:2
Izvor: YouTube

Vrlo diskutabilan penal dosuđen je za Nišlije u 89. minutu. Đuričković je pao preko Lazara Rosića, nekadašnjeg saigrača, koji ga je možda i povukao, a sudija je pokazao na "belu tačku". Upravo je Đuričković preuzeo odgovornost i postigao gol, a Novosađani će sigurno biti nezadovoljni jer su petnaestak minuta pre toga tražili penal zbog igranja rukom, ali je sudija Filipović "ostao nem".

Vojvodina tako u lošem raspoloženju ide na gostovanje Crvenoj zvezdi (sreda, 17.30), pošto igraju zaostalu utakmicu 13. kola Superlige.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC