• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda nema pravog rivala, het-trik Srnića!

Autor mondo.rs

Jedanaesta uzastopna pobeda crveno-belih, koji su najveće rivale ove sezone nadigrali uz gol-razliku 9:2 na svom stadionu. Tri gola Srnića.

 Zvezda nema pravog rivala, het-trik Srnića! Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda trenera Miodraga Božovića nema pravog rivala u Superligi ove sezone.

Ako je to pre početka sezone trebalo da budu Partizan, Čukarički i Vojvodina, ova tri kluba na adresi Ljutice Bogdana 1a ove jeseni nisu osvojila ni bod, a kućama su ispraćena uz gol razliku 9:2.

Posle pobeda nad Partizanom i Čukaričkim od po 3:1, crveno-beli su u nadoknadi 13. kola Superlige bili još ubedljiviji protiv Vojvodine – 3:0 (1:0), uz het-trik Slavoljuba Srnića na sjajne pasove koje je dobijao od Uga Vijeire (38), Aleksandra Kataija (61) i rezerviste Luke Jovića (81).

"Grofov" sastav je danas upisao 11. uzastopnu pobedu od remija sa Radničkim iz Niša poslednjeg dana jula, ukupno 12. u 14 odigranih kola i sa 38 bodova od 42 moguća više ni ne vidi konkurenciju u retrovizoru.

Rivali mogu da se zahvale tome što deljenje bodova na kraju dva kruga i dodatnih sedam kola na kraju lige čine borbu za titulom koliko-toliko otvorenom. Borac je drugi sa 27, Partizan treći sa 24, Javor četvrti sa 23, Čukarički i Radnički iz Niša imaju po 22, a Vojvodina sa skorom 6-2-6 u istom periodu drži sedmo mesto sa 20 bodova.

Punih 18 manje od lidera...

Nije da Voša danas pred 15.000 gledalaca na Stadionu "Rajko Mitić" nije imala šansi, stvorili su Novosađani tri i iskoristili nijednu, ali su u svakom smislu nadigrani, a i voljni momenat bio je na strani lidera, čiji su se fudbaleri toliko napunili samopouzdanjem da je uprkos promašenom penalu kod 0:0, na kraju zabeležena ubedljiva pobeda, koja je mogla biti i ubedljivija.

Izvor: MONDO



U centru pažnje našao se trostruki strelac Slavoljub Srnić, ali i lucidni Aleksandar Katai i Marko Grujić, koji su u par navrata svojim potezima dizali publiku na noge.

GOLOVI:


RASPORED ZVEZDE

24. 10. Crvena zvezda – Borac
28. 10. Bačka – Crvena zvezda (Kup)
31. 10. Crvena zvezda – OFK Beograd
07. 11. Crvena zvezda – Metalac
14. 11. Radnički – Crvena zvezda
21. 11. Crvena zvezda – Voždovac
28. 11. Čukarički – Crvena zvezda
05. 12. Crvena zvezda – Radnik
12. 12. Javor – Crvena zvezda

Zvezda od 39. minuta vodi golom Slavoljuba Srnića, to mu je treći pogodak ove sezone od dolaska iz Čukaričkog, a loptu mu je sjajno u prostor dodao Ugo Vijeira, posle čega je krilni napadač crveno-belih rutinski rešio situaciju 1 na 1 sa Nikolom Perićem.

Šest minuta ranije, Perić je odbranio penal Vijeiri, nakon što je Marko Vukčević rukom zaustavio loptu skoro na gol-crti, sprečio siguran gol Crvene zvezde i za to dobio samo žuti karton od sudije Nenada Đokića.

U 69. minutu, nakon što je Ognjen Ožegović propustio najbolju šansu za Vojvodinu na meču, Aleksandar Katai je majstorski proigrao Srnića, koji je i drugo pojavljivanje s loptom u nogama pred Perićem rešio golom. Njegov drugi gol na meču, četvrti u sezoni, a čak sedma asistencija Kataija koji je pritom i prvi strelac lige sa osam pogodaka.

Grogiranu Vojvodinu u 81. minutu dokusurili su rezervista Luka Jović i - trostruki strelac Srnić, koji je pratio mladog saigrača nakon što je ovaj uzeo štoperima Vojvodine loptu na 40 metara od njihovog gola i potom samo uradio ono što je bilo nemoguće promašiti - pogodio praznu mrežu za 3:0!

Izvor: MN PRESS



Domaćin u meč ulazi sa serijom od deset pobeda i 15 bodova viška od gostiju, koji će meč početi kao sedmi na tabeli, ali koji imaju priliku da pobedom na "Marakani" preskoče i Partizan i Čukarički i izjednače se sa četvrtoplasiranim Javorom.

U prestonici, do sada, Beograđani i Novosađani odigrali su 55 međusobnih duela, uz apsolutnu dominaciju beogradskih crveno-belih, koji su ostvarili 31 pobedu. Vojvodina je bila bolja u osam mečeva, a devet ih je završeno bez pobednika.

Beograđani su u sjajnoj seriji tokom koje su nanizali 10 pobeda, a Novosađani u prilično lošoj, sa samo jednom pobedom u poslednjih pet mečeva (uz remi i tri poraza).

Aktuelna situacija doprinela je da trener Vojvodine, Zlatomir Zagorčić, dobije ultimatum po kojem mora da pobedi naredne dve utakmice - protiv Zvezde i Voždovca, takođe u gostima - da bi zadržao mesto na klupi "lala".

Da li će uspeti u tome, videćemo...

Vojvodina u Beograd nije doputovala u najjačem sastavu, u timu nema Stanisavljevića, niti iskusnih štopera Pekarića i Đurića, dok je Miodrag Božović imao samo jedan "problem" da sastavi tim. Umesto povređenog Vukašina Jovanovića, mesto je zauzeo oporavljeni Aleksandar Luković.

Posebno motivisan u ovu utakmicu ulazi Srđan Plavšić, koji je u ranijem intervjuu za MONDO otkrio da žarko želi pogodak protiv Vojvodine, jer su mu kao mlađem u klubu iz rodnog grada rekli da je previše sitan da bi igrao za njih.

CRVENA ZVEZDA: Kahriman - Petković, Pavićević, Luković, Ibanjez - Donald, Grujić - Plavšić (od 68. Jović), Katai, Srnić (od 85. Ristić) - Vijeira (od 81. Sikimić).

VOJVODINA: Perić - Vasilić, Pankov, Rosić, Antić - Sekulić, Maksimović - Paločević (od 56. Babić), Ivanić, Vukčević (od 56. Stanisavljević) - Ožegović.



TOK UTAKMICE:

KRAJ! UBEDLJIVA I ZASLUŽENA POBEDA ZVEZDE!

85 - Posle dve izmene koje je napravio Božović (Sikimić umesto Vijeire, Ristić umesto Srnića), Katai je imao priliku da novu sjajnu partiju završi i golom za 4:0, što bi bila jedna od najubedljivijih pobeda Zvezda nad Vošom ikada.

81 - GOOOOL! HET-TRIK SRNIĆA!

Treći gol Srnića na meču, ali ovog puta sve zasluge idu na račun rezerviste Jovića, koji je na 40 metara od gola Vojvodine nesigurnim štoperima oduzeo loptu, krenuo u sprint ka Periću zajedno sa Kataijem i Srnićem, Katai je konstantno bio u ofsajdu u odnosu na Jovića, pa je mladi centarfor vukao loptu do srca šesnaesterca i onda odlučio da pošalje loptu na desnu stranu, posle čega je Srniću ostalo samo da ukliza i ubaci fudbal u praznu mrežu - 3:0!

Het-trik Slavoljuba Srnića!
Izvor: YouTube



71 - Crveno-beli su tražili penal posle prodora Kataija, iskosa sa desne strane, međutim lopta je napucala u ruku Pankova u trenutku kad je bio na metar, metar i po od Kataija, pa je sudija procenio da igrač Vojvodina nije ni mogao da reaguje i povuče ili namesti ruku tako da spreči pogodak.

65 – NOVA ŠANSA ZA ZVEZDU!

Brzu kontru izveli su crveno-beli, Grujić je dugom loptom sa levog boka pronašao Plavšića u šesnaestercu, publika je tražila šut, tj. volej i iz prve, ali je omaleni dribler zaustavio loptu, sačekao Petkovića, proigrao ga idealno, međutim desni bek Zvezde nije uspeo da pogodi mrežu – pogodio je štopera Vojvodine!

61 – GOOOOL!

Kad Vojvodina nije, Zvezda jeste! Opet Srnić! Brzonogi fudbaler Zvezde rešio je još jednu 1 na 1 situaciju sa protivničkim golmanom, nakon što ga je majstorski s golom "povezao" Katai. Zvezdinoj "desetki" ovo je sedma asistencija ove sezone, a prva na "Marakani". Uz osam postignutih golova...



Drugi gol Crvene zvezde na derbiju.
Izvor: YouTube

59 – NAJBOLJA ŠANSA ZA VOJVODINU!

Ništa, ništa – gol-šansa! Period jalove igre i jednih i drugih presekla je duga lopta sa polovine Vojvodine koju je poslao Vasilić, "pocepao" je i Pavićevića i Lukovića, koji nisu znali kako da reaguju, Ožegović je istrčao sam pred Kahrimana, sa ivice šesnaesterca tukao iz prve, u trku, ali...

...pola metra pored gola. Uzdasi!

Velika šansa za Vojvodinu kod 1:0.
Izvor: YouTube


54 – GRUJIĆ!

Mladi vezista zvezde bio je najviši u skoku posle kornera sa desne strane, iako u duelu sa dvojicom igrača u plavom uspeo je da "trzne" glavom, ali 20 centimetara pored gola.

49 – GUŽVA PRED GOLOM VOJVODINE!

Katai je u prodoru dao u jednom trenutku sebi malo duži for i sudario se sa igračem Vojvodine, koji je krenuo u intervenciju, a lopta je došla do Grujića koji je Vasiliću na ivici šesnaesterca "prodao biciklu", Vasilić ga je oborio, a Đokić dosudio faul i pokazao žuti karton desnom beku Vojvodine.

Međutim, uveliko je bio u buketu igrača u plavom, koji su mu se unosili u lice i bunili što nije bio dosuđen faul Kataija par sekundi ranije, ali se Đokić pravio da to ne vidi i insistirao na tome da se postavi živi zid. Pankov je bio najžustriji u protestima, a Đokić mu je pokazao žuti karton tek nakon što se nije smirio ni minut, možda dva kasnije.

Katai je na kraju šutirao preko gola, ali i preko živog zida koji je bio negde na pet, pet i po metara od lopte.

45+1 – Bez izmena na obe strane, drugo poluvreme počelo je koreografijom Delija posvećenom Kosovu i Metohiji i podsećanju na sve srpske crvke i kulturnu baštinu uništenu i spaljenu tokom pogroma 2004. godine, ali i pre i posle toga.

Delije u elementu.
Izvor: YouTube



POLUVREME: Posle 45 minuta realnih 1:0, posle svega viđenog, iako je Vojvodina dva puta mogla do vođstva od 0:1, jednom je Ožegović loše primio loptu u gol šansi, drugi put Maksimović pogodio stativu. Ali, sve potom pripalo je Crvenoj zvezdi, koja je mogla da ima i gol više i igrača više na terenu, ali će se i jedni i drugi vratiti sa po 11 igrača na teren.

Čeka nas, sasvim izvesno, zanimljivo drugo poluvreme.

45+1 - Dok se dim iznad severa polako podiže, igrači kao da čekaju poluvreme da se odmore i pregrupišu.

39 - GOOOOL!

Zvezda vodi, a Vijeira se iskupio. Šest minuta nakon što mu je Perić odbranio udarac sa 11 metara, Portugalac je primio loptu na oko 20 metara od gola Voše, po sredini, i kad je bio okružen četvoricom igrača poslao je instiktivno loptu u prostor, a da skoro nije mogao da vidi Srnića i bio je u pravu...

...baš tamo gde je lopta poslata, pojavio se Srnić koji je izbegao ofsajd zamku i potom rutinski savladao Perića za svoj treći pogodak ove sezone u crveno-belom dresu.

Vodeći gol Crvene zvezde.
Izvor: YouTube



33 - PERIĆ BRANI PENAL!

Vijeira je uzeo na sebe odgovornost da izvede najstrožu kaznu, a golman Perić je pročitao nameru Zvezdinog napadača, bacio se u svoju levu stranu i sprečio vođstvo domaćina.

Na kraju, Zvezda iz svega nije dobila - NIŠTA!

Svemu je prethodio prekid na levoj strani, centaršut Kataija, koji Luković i Pavićević nisu isprva uspeli da zahvate glavom, međutim u gužvi koja je nastala, a bar četvorica igrača dva kluba ležala su na travi negde oko peterca, jedan od štopera Zvezde uspeo je iz tog položaja špicem da uputi udarac ka golu Vojvodine, ispred kojeg je ležao Maksimović, koji je uspeo rukom da zaustavi loptu i spreči siguran gol.

Burna dva minuta.
Izvor: YouTube



32 - PENAL ZA ZVEZDU!

I, pritom, Vojvodina je dobro prošla, jer je Vukčević koji je kao poslednji igrač ispred gola igrao svesno rukom i sprečio pogodak crveno-belih od sudije Đokića dobio samo žuti karton. Uprkos tome, Novosađani su protestovali kod Đokića, bunili su se malo i igrači Zvezde, ali je ostalo kao u prvi mah - penal i žuti.

30 - Na pola sata od početka meča, tribine su znato punije nego na početku, o čemu svedoči i slika koju nam je poslao naš reporter sa stadiona.



27 - KATAI!

Bivši igrač Vojvodine, sada Zvezdina "desetka" Katai, probao je odbranu rivala da razbije snažnim udarcem sa distance: "Uuuhhhh" prolomilo se stadionom "Rajko Mitić", bilo je jako blizu, a ceo potez ulepšao je Perić "paradom".

24 - Utakmica se prati s pažnjom i u Francuskoj, kao i u drugim zemljama gde postoje zaljubljenici u istočnoevropski fudbal.



21 - IVANIĆ!

Iako je udaljenost bila prilična, a pozicija iskosa sa leve strane, treći strelac Lige, Ivanić, uputio je jak i precizan udarac ka Kahrimanu, lopta je odskočila malo ispred golmana Zvezde, ali je on uspeo da je izbaci u korner.

Otprilike u isto vreme Delije i Firma počeli su zajedno da navijaju Kosovu...

18 - VELIKA ŠANSA ZA ZVEZDU!

Kako su samo naivni i srećni bili fudbaleri Vojvodine. Dok su se nameštali u živi zid, nisu ni pretpostavljali da će Katai i Ibanjez, a obojica su fudbalski "namazani svim bojama", na brzaka nastaviti igru, Ibanjez je izbacio Kataija pravo u gol šansu, on iskosa sa leve strane probao "špicem" da savlada Perića, ali ga je pogodio u lice i izborio korner.

Akcija crveno-belih.
Izvor: YouTube



16 - Posle prodora Vasilića po desnoj strani, Voša je dobila korner, a centaršut je visokim skokom u šansu pretvorio kapiten Ivanić. Preko gola...

13 - PRVA PRAVA ŠANSA ZA ZVEZDU!

Duga lopta iz sredine poslala je Vijeiru u sprint sa Pankovim i Rosićem, Portugalac je bio brži od štopera Vojvodine i u padu uspeo da zakači loptu i "proturi" je pored kasno istrčalog Perića, ali je Pankov nastavio sa sprintom i krajnjim naporom uspeo da je pošalje u korner...

Lopta je išla ka nebranjenoj mreži.

12 - Kada nemaju loptu, Zagorčićevi momci brane se sa desetoricom (u piramidi), dok je samo Ožegović slobodan da se šetka na sredini terena. Čim osvoje loptu, a to je uglavnom slučaj kada crveno-beli pređu pola, hitro se transformišu u kontre i polukontre.

Nema dileme oko toga kakva je taktika u pitanju.

10 - Sudija Đokić usmeno opominje Pankova zbog drugog oštrog starta nad Vijeirom u razmaku od samo dva minuta. Vijeira, koji je na Banjici zamenjen već na poluvremenu nakon što je dobio propisne batine, leži na zemlji držeći se za list desne noge.

8 - BOMBA KA GOLU ZVEZDE!

Igrač koji je ispao kod pasa Paločevića za Ožegovića u 5. minutu, izgubio je loptu na 25 metara od svog gola tri minuta kasnije (radi se o Petkoviću), Voša je brzo to iskoristila, pas je stigao do Maksimovića koji je uputiuo BOMBU sa preko 20 metara, a Kahriman krajnjim naporima, "vrhovima prstiju" prosledio loptu do stative, a od stative u korner.

Sreća za Zvezdu.
Izvor: YouTube



Opasna je Vojvodina, a Petković je definitivno loše ušao u meč.

5 - VELIKA ŠANSA ZA VOJVODINU!

Odmah posle prilike za Zvezdu podno juga, kontra, pravi pas Paločevića u prostor za Ožegovića, ali bivši napadač Crvene zvezde loše je primio loptu, dao sebi duži for nego što je trebalo, što je Kahriman iskoristio, istrčao i "ušao u šut" rivalu.

Bila je to situacija 1 na 1 koju je "rešio" prvi kontakt Ožegovića sa loptom.

4 - Zvezda u inicijativi od 1. minuta, posle lepe akcije i centaršuta Srnića koji je izblokiran, usledio je novi atak i faul nad Grujićem na oko 25 metara, ali potom nije bilo pravog udarca ka golu Perića - pokušaj je završio preko prečke!

1 - Počeo je meč!

17:30 - Kapiteni Luković i Ivanić birali su "pismo-glava", dobio je kapiten Zvezde i izabrao, tradicionalno, da ekipa u prvom poluvremenu napada ka jugu. Zvezda u crveno-beloj opremi sa belim šortsevima i štucnama, Vojvodina u komplet plavoj kombinaciji.

17:28 - Posle pet uzastopnih pobeda Vojvodine nad Crvenom zvezdom, trenutno je u seriji beogradski klub sa tri pobede u poslednja četiri susreta uz jedan remi 3:3. Vojvodina prošle sezone nije dala gol Zvezdi, izgubivši oba susreta rezultatima 0:1 i 3:0.

17:26 - Navijači Crvene zvezde polako pristižu i poseta je, za sada, možda i NAJSLABIJA ove sezone. Novosadska "Firma" još nije na stadionu.



17:25 - Bivši fudbaler Crvene zvezde Ognjen Ožegović najavio je da će Vojvodina igrati kao protiv Partizana i Sampdorije, što su najveći "skalpovi" Novosađana ove sezone.



17:17 - Po završetku utakmice, u organizaciji Delija, biće održan Humanitarni koncert "Za naše Kosovo i Metohiju", a ispred severne tribine nastupiće "Kosovski božuri", "357", "Dr Iggy", "Beat street", "Energija", Goca Lazarević...

17:15 - I pre utakmice bilo je pritužbi na suđenje, a žalili su se i trener Božović i trener Zagorčić.

17:13 - Dan pre meča sa Vojvodinom, engleski "Daily Mail" objavio je da su skauti Mančester junajteda pratili uživo igre Marka Grujića u subotu, na utakmici sa Radom. Videćemo da li su tu i ovog popdoneva.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC