• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Arsen(al) u velikom problemu!

Autor mondo.rs

Već smo pisali o tome da profesor Venger možda nešto ne radi dobro sa fudbalerima. Potvrda je stigla i ove jeseni. Pred tri jako važne utakmice, Arsenal ne može da računa na OSMORICU!

Menadžer Arsenala, Arsen Venger, koji je nedavno načeo 20. godinu na toj funkciji, suočava se sa velikim problemima u narednih mesec dana i velika je sreća po njegov sastav što će u međuvremenu "upasti" i pauza zbog kvalifikacija za EURO 2016.

Prethodne večeri, ne samo da je Arsenal doživeo težak poraz u Liga kupu od drugoligaša Šefild Junajteda (3:0), već je u prvih 15 minuta Venger ostao bez još dvojice važnih igrača, od kojih je jedan bio u sjajnoj formi i veoma zaslužan za seriju od četiri pobede koja je grubo prekinuta.

Naime, povredljivi Aleks Okslejd-Čemberlejn doživeo je povredu zadnje lože već u 3. minutu utakmice u Šefildu, a onda je Venger tražio od Tea Volkota da se ne zagreva, već da odmah uđe u igru.

Uz Tomasa Rosickog i Džeka Vilšera najčešće povređivani igrač Arsenala, Volkot, morao je da izađe iz igre već posle 12 minuta na terenu.

Venger je zbog toga što čoveku koji do sada, a taj broj samo će biti uvećan u narednom periodu, zbog povreda nije mogao da nastupi na 118 utakmica za klub (!?) naredio da preskoči zagrevanje i odmah utrči u akciju – žestoko kritikovan! Besni su i navijači "tobdžija", što je engleska javnost iskoristila da se ponovo obračuna sa Francuzom, ali jedna činjenica ide njemu u prilog.



ARSENALOVI REZULTATI

***
Dinamo Zagreb 1:2
Čelsi 0:2
Totenhem 2:1
Lester 5:2
Olimpijakos 2:3
Mančester junajted 3:0
Votford 3:0
Bajern 2:0
Everton 2:1
Šefild Junajted 0:3
Svonsi
Bajern Minhen
Totenhem
Vest Bromvič Albion
Dinamo Zagreb
***

Volkot je odradio kompletno zagrevanje sa igračima iz startnih 11 i pitanje je koliko je mogao da se ohladi za tih 10-15 minuta koliko je prošlo od povratka ekipa u tunel, izlaska na teren i početka utakmice.

Bilo kako bilo, Volkot se potvrdio kao fudbaler koji teško može da veže značajan broj nastupa u svojstvu startera a da ne doživi povredu. On je u sezoni 2013/14, zbog kidanja ligamenata kolena, propustio 50 utakmica, a prošle sezone još 17.

Više od njega, od akuelnih igrača Arsenala, pauzirali su samo Rosicki, punu 141 utakmicu (and counting, što bi rekli Amerikanci), kao i apsolutni rekorder, Vilšer, koji je već propustio 144 meča, a kraće je u klubu i od Rosickog i od Volkota. I to prilično.

Pogađate, i Rosicki i Vilšer teško su povređeni i pokušavaju da izađu iz dugotrajne pauze, tokom koje im društvo pravi i Dani Velbek, igrač koji je za sezonu i nekoliko meseci tekuće uspeo već da sakupi 42 utakmice (and counting...) u kojima nije mogao da nastupi. Poređenja radi, igrajući za Mančester junajted za četiri sezone propustio je samo 20 mečeva.

ARSENALOVA BOLNICA

Tomas Rosicki (35), koleno, 13. jun – 1. januar (provizorno)
Džek Vilšer (23), zglob, potkolenica, 1. avgust – 31. decembar (provizorno)
Dani Velbek (24), koleno, 3. septembar – 3. januar (provizorno)
David Ospina (27), rame, 19. oktobar – nepoznato
Mikel Arteta (33), skočni zglob, 21. oktobar – nepoznato
Aron Ramzi (24), zadnja loža, 20. oktobar – 30. novembar (provizorno)
Teo Volkot (26), list noge, 28. oktobar – 24. novembar (provizorno)
Aleks Okslejd-Čemberlejn (22), zadnja loža, 28. oktobar – 24. novembar (provizorno)

Volkot i Oks-Čemberlejn sedmi su i osmi igrač na platnom spisku Arsenala koji su trenutno van stroja zbog povreda, uz pomenute Rosickog, Vilšera i Velbeka. Tu su još golman David Ospina, Mikel Arteta i još jedan igrač sa hroničnim problemima sa povredama, Aron Ramzi, koji ima 75 mečeva na kontu.

Dakle, bez osmorice igrača koji svi ravnopravno konkurišu za startnih 11 i koji su često počinjali zajedno velike mečeve, Venger neće moći da nastupi narednog vikenda na teškom gostovanju u Velsu, ekipi Svonsija, potom u Minhenu, protiv moćnog Bajerna u Ligi šampiona i onda, a to navijače možda i najviše plaši, u gradskom derbiju sa Totenhemom, uoči UEFA pauze.

Potom, "tobdžije" idu na ništa manje teško gostovanje Vest Bromu, u Birmingemu i tek tada, za duel Lige šampiona sa Dinamom iz Zagreba (24. novembar), trebalo bi očekivati Volkota i Okslejd-Čemberlejna u stroju, a možda i Ramzija.

MONDO je još ranije pisao o tome da je Vengerov Arsenal klub čiji se igrači ubedljivo najteže i najčešće povređuju od svih učesnika Premijer lige, a kako je taj tekst objavljen 1. oktobra 2014. godine, možemo samo da konstatujemo da se u tom smislu apsolutno ništa nije promenilo ni godinu i "kusur" kasnije.

Naprotiv!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC