• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Direktor "rudara": Prijedor nije takav!

Autor mondo.ba

Direktor Rudar - Prijedora Vukašin Đaković izrazio žaljenje zbog uvredljivog skandiranja domaćih navijača na utakmici sa Željezničarom.

  Pristalice Prijedorčana su na nedjeljnom susretu sa sarajevskim klubom (1:0) u 14. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine skandirali ime Ratka Mladića, generala Vojske Republike Srpske kojem se sudi u Hagu za genocid i zločine protiv čovječnosti.

"Veoma sam tužan zbog toga. Nelogično je da jedan mali broj ljudi ovo napravi. Svima nam je isti cilj da se te scene ne ponavljaju, ali su se desile. Rudar i grad Prijedor tako ne misle", rekao je Đaković za "N1".

On je kazao da su ime Ratka Mladića uzvikivale osobe koje imaju 15 ili 16 godina i koje ne znaju ko je on.

"Sa trojicom njih sam obavio razgovor. Ovaj koji je glavni među njima je nedostupan. Ali, biću uporan otići ću do njegove kuće ili stana. Nadam se da će ovo biti kraj te priče. Ako ne bude išlo, postoje mjere koje ću morati primjenjivati kao što je zatvaranje te tribine".

Ovakva skandiranja itekako koštaju prijedorski klub. Krajem septembra su kažnjeni sa čak 5.500 KM zbog skandiranja imena Ratka Mladića.

"Postavljam pitanje koji su to ljubitelji kluba? Zbog čega guraju ruku u džep kluba? Ne može se tako raditi. To su stvari koje meni nisu jasne. Razočaran sam kao i prošli put. Sa ovakvim ponašanjem oni ne mogu predstavljati grad. Ovo više ne ide i napravićemo pomak", dodao je direktor "rudara".

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Gz

Bogami ja tebe nista ne sazumijem. Djeca od 15, 16 god odlicno znaju lo je Ratko Mladic. Za tebe nisam siguran da znas. Ako je u Hagu ne znaci da je kriv a jos nije ni presudjen. Ne kazem da nam to treba na sportslim terenima ali mi nije ni jasno ko i zasta vas kaznjavaju. Djeca za ovi protiv a ko je dokazao ko je tu upravu. Ti ga ispade kao neki sudija

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC