• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šokantan kraj u Humskoj i slavlje Vojvodine!

Autor mondo.rs

Oko 15 sekundi proteklo je od jedanaesterca za 1:1 u 89. minutu do gola za konačnih 0:2. Lalatović je 80 minuta branio svoj gol, sačekao šansu i onda nokautirao Drulovića i crno-bele.

 Šokantan kraj u Humskoj i slavlje Vojvodine! Izvor: MN PRESS

Sat vremena ničega, osim nervoze, udaranja, seckanja, žutih kartona, uvreda sa tribina, prekida, udaljavanja s klupe, "pucanja" nebu pod oblake, a onda...

Taman kada smo mislili da će Partizan i Vojvodina odigrati najdosadniju utakmicu u poslednjih deset godina, pa i duže, demantovani smo.

U poslednjih 30 minuta meča bilo je stopostotnih promašenih šansi, zanimljivih izmena koje su rešile meč, iznenadnog vođstva gostiju, crvenog kartona, promašenog penala za domaćina i kazne u razmaku od 15-ak sekundi za konačnih:

Partizan – Vojvodina 0:2 (0:0) u derbiju 20. kola Superlige, koji je iznedrio i nekoliko glavnih protagonista.

Nema dileme oko toga da će uloga tragičara pripasti mladom vezisti Partizana, Nikoli Ninkoviću, kojem je imenjak Perić u 89. minutu odbranio penal za 1:1, umesto čega je na južnoj tribini iznad šokiranih i revoltiranih Grobara na kraju ispisano 0:2.

Sve zahvaljujući Aleksandru Stanisavljeviću, koji je ušao u finišu utakmice, asistirao kod prvog gola Lazara Rosića u 80. minutu i potom sam, iz kontre, savladao Filipa Kljajića za petu pobedu Vojvodine u Humskoj u poslednjoj deceniji, a 15. od kada postoji ovo rivalstvo dva šampiona zemlje.

Ako smo već apostrofirali Ninkovića kao tragičara, fer bi bilo reći da je prvi sa tragičnim promašajima "počeo" Valeri Božinov, igrač koji je pri rezultatu 0:0 promašio "nemoguće" na pas kapitena Saše Ilića.

Kazna koja je usledila potom može se pripisati nepisanom fudbalskom pravilu da uvek strada onaj koji svoje šanse ne iskoristi, međutim treba reći i to da je taktični Nenad Lalatović, iako je morao da vodi utakmicu sa distance, sa tehničke klupe, došao po bod a odneo tri.

Nakon što su i Ljubinko Drulović i Lalatović potrošili prvo poluvreme na sve, samo ne na zanimljiv fudbal, gostujući trener uspeo je da organizuje odbranu dovoljno dobru da izdrži napade šampiona, sve do 80. minuta, kada je Vojvodina iz kontre stigla do kornera, a iz kornera do vođstva – najviši na terenu bio je i najviši u skoku i udarcem glavom kaznio lošu markaciju rivala i statičnost Kljajića.

Iako je slutilo na "dvojku", nije moralo da bude tako, jer je strelac Rosić napravio veliku glupost i u svom šesnaestercu u 88. minutu nepotrebno pokosio Ilića, zbog čega je Bojan Nikolić pokazao na belu tačku, ili možda ipak crnu?

Momak kojem je u poslednje vreme krenulo, koji je postizao golove i igrao dobro, Ninković, preuzeo je odgovornost na sebe, šutirao ziheraški, po sredini gola, a Perić, iako je izabrao da se baci u svoju desnu stranu, uspeo je nogom u padu da izbije loptu u polje i povede kontru svog tima koju su rezervisti Darko Puškarić (asistent) i Stanisavljević (strelac) pretovrili u kraj serije Partizana od četiri pobede u Superligi.

Vojvodina ima 3/3 u Superligi od dolaska Lalatovića!

GOLOVI

Strelac vodećeg gola za Vojvodinu, u 80. minutu, bio je visoki Lazar Rosić. Bio je najviši u skoku posle kornera koji je sjajno izveo Aleksandar Stanisavljević. Filip Kljajić bio je neodlučan, štoperi Partizana statični, a Rosić praktičan - 0:1!

Pogledajte vodeći gol Novosađana u Humskoj.
Izvor: YouTube


U 88. minutu, strelac Rosić umalo je postao i tragičar, jer je bez ikakve potrebe, u trenutku kad nije bilo prave opasnosti za gol svog tima, pokosio Sašu Ilića, ali je mladi golman Vojvodine Nikola Perić uspeo nogom, u padu, da odbrani jedanaesterac koji je nesigurno izveo njegov imenjak Ninković.

Penal za Partizan
Izvor: YouTube

Ninković promašuje penal
Izvor: YouTube


Nije prošlo 15 sekundi, a iz kontre koja je usledila - Vojvodina je rešila pitanje pobednika. Rezervista Darko Puškarić odigrao je za još jednog rezervistu Aleksandra Stanisavljevića, koji nije igrao mnogo, ali će se u Novi Sad vratiti kao junak - asistencija i gol za 0:2!

Stanisavljević 0:2
Izvor: YouTube


"Uprava napolje", zaorilo se iste sekunde u Humskoj.

NAJAVA MEČA

U Humskoj, pred oko 8.000 navijača, počeo je derbi 20. kola Superlige u koji domaćin ulazi kao četvrti sa 32 boda, 21 manje od lidera Crvene zvezde, a gost kao šesti na tabeli sa 28 bodova.

Sudija Goran Nikolić prekinuo je u 24. minutu utakmicu zbog uvredljive pesme koju su počeli da pevaju Grobari, međutim oni su potom počeli samo još snažnije da skandiraju. Dva minuta kasnije utakmica je nastavljena...

Inače, treneru gostiju Nenadu Lalatoviću uručena je tromesečna suspenzija pred početak meča, pa ga je delegat udaljio sa klupe za rezervne igrače, samo do prve naredne klupice, takozvane tehničke klupe. Odatle trener Voše vodi meč bez ikakvih problema...

Nekoliko čudnih, pomalo i bizarnih situacija danas popodne u Humskoj, a sve je počelo nespretnim intoniranjem himne Bože pravde i to u trenutku kada su se igrači međusobno pozdravljali, rastrlčavali, istezali, a kapiteni igrali "glava-pismo" u nameri da izaberu dražu stranu terena.

Crno-beli pokušaće da nastave seriju od četiri pobede u Superligi, ali i sačuvaju "glavu" i "noge" pred meč sezone koji ih na istom mestu očekuje u četvrtak, u Ligi Evrope, sa Augzburgom.

Trener Ljubinko Drulović istumbao je sastav poprilično, Petar Grbić igraće desnog beka, Ivan Bandalovski štopera, a u startnih 11 vratio se kapiten Saša Ilić. Šansu u špicu dobio je Valerij Božinov.

Nenad Lalatović, koji je kao trener vodio bitke sa Partizanom predvodeći Voždovac, Napredak, Crvenu zvezdu i Borac, ovog puta staje na suprotnu stranu kao novi trener Vojvodine, koja se konsolidovala pod njegovim vođstvom i vezala dve pobede, jednu u Superligi, jednu u Kupu.

Lalatović je izveo ofanzivan sastav, pa bi trebalo očekivati dopadljiv fudbal.

Partizan je za ovu utakmicu otvorio tribine i pustio navijače besplatno na 147. duel crno i crveno-belih. Trenutno, skor u Beogradu je 44-12-14, s tim da Vojvodina u poslednjoj deceniji ima četiri pobede u Humskoj, u oba takmičenja.

Naš reporter je na stadionu, ostanite uz MONDO, pratićemo utakmicu UŽIVO!

PARTIZAN: Kljajić – Grbić, Bandalovski, Ćirković, Subić – Jevtović, Ilić, Lukić – Živković, Ninković, Božinov (od 66. Oumaru).

VOJVODINA: Perić – Lakićević, Rosić, Pankov, Nastić – Maksimović, Sekulić – Vukčević, Ivanić, Babić – Ožegović.

TOK UTAKMICE:

90 - KRAJ UTAKMICE! VOJVODINA JE POBEDILA 2:0!

89 - GOL! REŠENO JE!

Posle penala koji je Perić odbranio Ninkoviću usledila je munjevita kontra Vojvodine, Puškarić je proigrao Stanisavljevića a ovaj upotrebio ubojitu levicu sa 20 metara i probušio Kljajića. KRAJ!


88 - PERIĆ BRANI NINKOVIĆU!

Nogom, u padu, Perić je odbranio udarac Ninkoviću!

88 - PENAL ZA PARTIZAN!

Potpuno nepotrebno, u trenutku kada je Ilić već leđima okrenut golu Vojvodine odigrao pas na spolja, Rosić je uleteo u noge kapitenu Partizana, "pokosio ga" i skrivio penal.

85 - Lalatović odmah pravi izmenu. Izvodi jedinog napadača Ožegovića, koji odugovlači i dobija žuti karton. Pre toga Puškarić je zamenio Babića.

83 - Vojvodina ostaje sa desetoricom. Sekulić je dobio drugi žuti karton i može na tuširanje.

80 - GOL! VOJVODINA VODI!

Muk u Humskoj i to u periodu utakmice koji je kontrolisao domaći tim. Vojvodina je iz kontre stigla do šestog kornera i postigla prvi gol. Rezervista Stanisavljević odlično je centrirao a najviši na terenu (191 centimetar) bio i najviši u skoku - Rosić za 0:1!

75 - Zamene na obe strane, Babović je zamenio Lukića, a Stanisavljević ušao umesto Vukčevića.

74 - PANIKA ISPRED GOLA VOŠE!

Posle kornera koji je odlično izveo Živković, Rosić i Pankov propustili su priliku da ispucaju loptu u polje, pa se pravo niotkuda Ilić našao u čistoj šansi na petercu, ali je Perić refleksno "skinuo" loptu s voleja kapitenu Partizana.

Crno-beli su sve opasniji...

73 - PREČKA!

Ali iz centaršuta... Ninković je sa levog krila, desnom nogom, pokušao da centrira, ali je "lelujava" lopta umalo prevarila Perića i završila u mreži. Slična situacija kao u prvom poluvremenu, opet se snašao golman Vojvodine.

Partizan u ofanzivi.

72 - Ponovo je bilo opasno pred Perićem i ponovo zahvaljujući Živkoviću. Dobio je loptu potpuno na levoj strani, "zalomio" u sredinu, prebacio odbranu Vojvodine i pronašao Ninkovića na "daljoj" stativi, koji je vratio pas iz prve u sredinu, ali je ispred Oumarua Rosić uspeo da izbaci loptu u polje.

70 - Nove čarke. Maksimović je igrao rukom, Živković ga odgurnuo, uneli su se jedan drugome u lice, a gore je prošao igrač Vojvodine koji je opomenut. Uglavnom, potrošen je još jedan minut. Ili dva.

66 - PARTIZAN STEŽE OBRUČ!

Nakon što je nasumično izbijenu loptu iz šesnaesterca gostiju "drop kikom" pokušao da zahvati Ilić, Partizan je imao novu šansu, ali je Božinov bio u ofsajdu. Minut kasnije, zamenio ga je Oumaru.

62 - BOŽINOV!

Kao na tacni proigrao je Ilić napadača iz Bugarske, "povezao ga s golom", ali je centarfor Partizana iz pozicije s koje ne bi smeo da promaši - promašio! Pored gola prohujao je njegov deseti pogodak u Superligi, jednako brzo kao i Partizanovo vođstvo.

60 - Lepa, jednostavna i brza kontra Voše posle greške Lukića na sredini terena i mlak, nevoljan, bezopasan udarac Babića sa 17 metara. Kljajić je samo sačekao da mu se lopta nađe u naručju.

59 - Hvalili smo Živkovića da uspeva da napravi višak i odigra pravi pas, ali sada je omaleni dribler prekombinovao u situaciji 4 na 4 i upropastio potencijalno opasan napad Partizana iz tranzicije.

58 - Sada već zvižduci za Ninkovića koji je ponovo probao udarcem sa distance, iz prve - ovog puta još nepreciznije. Nebu pod oblake! P. S. Drulović i Lalatović su poslali skoro sve igrače na zagrevanje.

56 - ŽIVKOVIĆ!

To je trenutno jedini igrač na terenu koji može da proizvede "nešto". Uglavnom su to akcije u kojima je on na kraju udvojen ili utrojen, ali iz kojih uspeva da pronađe rupu i višak kazni pasom ka Grbiću. Kao u 52. minutu, tako je i sada Živković "izbacio" Grbića na desno krilo, ovaj oštro centrirao, a Pankov ispred Božinova izbio loptu u korner.

U drugom poluvremenu Partizan je ofanzivniji, bolji, srčaniji.

54 - Prenervozni su igrači Partizana, ne zaostaju ni fudbaleri Vojvodine. Skoro svaka sudijska odluka glasno se komentariše. To svakako ne doprinosi koncentraciji, tempu, atraktivnosti meča...

52 - ŠANSA!

Partizanova perjanica Živković petom je izbacio Grbića i izigrao dvojicu čuvara, Grbić je odlično progirao Ninkovića, koji je sa "kapice" probao da šutira iz prve. Snažno, oštro...

...previsoko! U NFL zaradio bi dodatni poen, ovde je izmamio samo uzdahe i poneku kritiku.

46 - Bez izmena u dva tima utakmica je nastavljena. Sada Partizan napada ka jugu.

Poluvreme: Jedno veliko ništa u Humskoj završeno je žučnom raspravom Ilića i Nastića na putu ka svlačionicama. Nadamo se da će drugo poluvreme biti sadržajnije, jer drugačije teško da može...

45+4 - Pet minuta produžen je meč u prvom poluvremenu, ali uzalud - ništa od pravih šansi! Povremeno se čuju i zvižduci zbog pasivne i neinventne igre dva tima.

44 - Ožegović! Opet preti bivši napadač Crvene zvezde, Lakićević ga je sjajno uposlio sa desne strane, ali je centarfor Vojvodine gađao "malu mrežu" glavom i - promašio.

43 - Preti Voša, ali samo preti. Ožegović nije stigao da "zakači" centaršut, pa se sve završilo sa nekoliko uzdaha na tribinama.

40 - Konačno neizvesnosti pred nekim od dva gola. Prvo je Božinov propustio da bolje zahvati loptu i pravim udarcem završi lepu akciju celog tima, da bi potom golman  Perić krajnjim naporom jedan centaršut, koji je pretio da završi u mreži, uspeo da prebaci preko prečke.

35 - Ako ste mislili da nam se pokvario program u kom objavljujemo vesti, da je novinar morao da izađe na kratko iz redakcije, da je utakmica prekinuta - varate se. Jednostavno ne nije odigrana akcija koja je bila vredna unosa. Stignu, povremeno, i jedni i drugi do kaznenog prostora rivala i tu i stanu...

28 - Još dva faula. I nijedna šansa.

24 - PREKID!

Zbog skandiranja Grobara "pola Mađar, pola ustaša", sudija Nikolić je prekinuo meč, međutim uvrede nisu prestale ni kada je igra nastavljena dva minuta kasnije.

23 - Udarac u okvir gola! To je vredno pomena. Posle akcije Živkovića pokušao je Božinov sa ivice kaznenog prostora, ali ne dovoljno jako - Perić je uhvatio "živu" loptu.

20 - Prekidi, čarke i opet prekidi. Nakon što su se Lukić i Maksimović sudarili glavama, pokoškali su se Bandalovski, koji već ima opomenu i Ožegović. Iz kornera koji je usledio, Ožegović je bio najviši u skoku ali je sa 6-7 metara od gola tukao visoko preko prečke.

16 - Kad se dim razišao, a sudija dao znak da prekid bude izveden, urađeno je tako da je Partizan imao šansu iz kontre, ali je centaršut Grbića izbijen u korner. Posle prekida, Pankov u je u poslednjem času "skinuo" loptu Jevtoviću sa "makazica".

12 - Novi žuti karton. Za Bandalovskog... On je izgubio duel sa Ožegovićem, potom ga oborio rukama s leđa i zaslužio opomenu, ali su ipak crno-beli masovno protestovali kod Nikolića. Slobodan udarac sa 20-ak metara od gola Kljajića dok se jedva nešto vidi posle bakljade Grobara.

Izvor: MONDO


Moguće da će meč biti prekinut na kratko.

10 - Prvih deset minuta meča proteklo je u dodavanjima na sredini i faulovima.

6 - Inače, zamenik kapitena Partizana, Babović, nalazi se na pomoćnoj, takozvanoj tehničkoj klupi. Ona se nalazi pored klupe za rezervne igrače. U međuvremenu, Subić je napucan loptom u lice iz neposredne blizine, pa mu se ukazuje pomoć.

4 - Lalatović vodi utakmicu sa tehničke klupe na koju je udaljen neposredno pre početka meča, kada mu je delegat uručio zabranu vođenja ekipe zbog nedoličnog ponašanja u Nišu. Lalatoviću je pokazan dokument o tromesečnoj suspenziji, koji je u petak stigao na "Karađorđe", ali su se gosti pozivali na član iz pravilnika koji glasi da odluka stupa na snagu 24 časa po prijemu.

Uprkos tome, Lalatović bez problema daje savete svojim igračima, jer je tehnička klupa odmah pored one predviđene za stručni štab i rezerve.

Međutim, kako od uručenja rešenja o kazni do pravosnažnosti mora da prođe 24 časa, on je zadržao pravo da se nađe u prostoru predviđenom za trenere.

1 - Meč je počeo i odmah čarke. Pokačili su se Božinov i Sekulić, a arbitar Nikolić im odmah podelio žute kartone. Inače, oba tima igraju u svojim osnovnim kombinacijama dresova.

14:01 - Čudna situacija u Humskoj. U trenutku kada je intonirana himna "Bože pravde", igrači dva kluba su se međusobno rukovali i rastrčavali po terenu, kapiteni birali strane, a navijači Partizana pevali pesmu posvećenu svom klubu. Pomalo bizarna situacija...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC