• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Slučaj Lalatović": Vojvodina tvrdi da ima dokaze

Autor mondo.rs

FK Vojvodina na svom sajtu objavila dokumenta kojima potkrepljuje tvrdnje da je trener Nenad Lalatović imao pravo da sedi na klupi na utakmici protiv Partizana.

 FK Vojvodina, slučaj Nenad Lalatović Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Fudbalski klub Vojvodina objavio je večeras na svom sajtu saopštenje, uz dokumenta, kojima želi da dokaže da je trener prvog tima Nenad Lalatović imao pravo da obavlja funkciju šefa stručnog štaba na utakmici protiv Partizana u 20. kolu Superlige i to prema propisima Fudbalskog saveza Srbije.

Na toj utakmici Lalatović je sedeo na tehničkoj klupi, onoj maloj pored glavne klupe, a zbog ranije kazne koju mu je izrekla Disciplinska komisija FSS povodom nedoličnog ponašanja u Nišu, dok je bio trener čačanskog Borca. Prema onome što je delegat utakmice Partizan - Vojvodina uneo u zapisnik, predstavnici Vojvodine su pretili da meč neće biti odigran ako Lalatović ne bude sedeo na klupi, a na kraju su ga postavili na tu pomoćnu, odnosno tehničku klupu.

Vojvodina je danas saopštila da je postupila "strogo u skladu sa propisima Fudbalskog saveza Srbije".

"U želji da otklonimo dalje nedoumice, širenje dezinformacija i različita tumačenja u medijima povodom ovog slučaja, FK Vojvodina javno objavljuje dokaze koji potvrđuju da je Nenad Lalatović na utakmici protiv FK Partizan imao pravo da sedi na mestu koje je predviđeno za šefa stručnog štaba gostujućeg tima", piše u saopštenju i taksativno se navodi kako je tekla prepiska sa FSS, odnosno organima Saveza.

Redosled događaja bio je sledeći:

- Disciplinska komisija je 25. novembra 2015. godine donela odluku kojom se Nenad Lalatović kažnjava zabranom vršenja funkcije šefa stručnog štaba FK Vojvodina u trajanju od tri meseca. U odluci je navedeno: "Kazna teče danom prijema pisanog otpravka ove odluke".

- Disciplinska komisija istu odluku dostavlja u poštu broj 11112, u Beogradu, 1. decembra. 2015. godine, koja je zavodi pod sledećim brojem: RE 154 691 678 RS. Vreme prijema je 16:09:24.

- Nakon prijema u pošti Beograd 19 11112, ista dolazi u GPC Beograd 10200, istog dana u 22:30:07, odakle se šalje u PC Novi Sad 20200.

- Preporučena pošiljka dolazi u PC Novi Sad 2. 12. 2015. godine u 6:13:40.

- Sledeći prijem je u pošti Novi Sad 21102, 3. 12. 2015. godine u 14:28:43.

- U petak, 4. decembra. 2015. godine, preporučena pošiljka dolazi u poštu 21101, u kojoj FK Vojvodina podiže svoju poštu. Istog dana, jedino ovlašćeno lice ispred FK Vojvodina Aleksandar Ćosić podiže poštu. Vreme podizanja preporučene pošiljke je 17:35:15.

"Iz svega navedenog, moramo konstatovati da je fudbalski klub Vojvodina kaznu primio u petak, 4. decembra 2015. godine, u 17:35:14", piše u saopštenju Vojvodine, koja potom citira disciplinski pravilnik FSS - odluka o kazni mora biti saopštena klubu najkasnije 24 časa pre odigravanja prve utakmice koja spada u kaznu.

Prvu narednu utakmicu Vojvodina je igrala u Beogradu, 5. decembra, protiv Partizana, a utakmica je počela u 14 časova.

"Kada se ovo sagleda, dolazi se do zaključka da je Nenad Lalatović imao pravo da na pomenutom meču bude na mestu koje je predviđeno za šefa stručnog štaba gostujućeg tima.  Fudbalski klub Vojvodina nije, ne želi, niti može da se služi ucenama, ali se jeste zalagao i uvek će se zalagati za poštovanje propisa i pravila, kao što je to bilo i uoči utakmice protiv Partizana. Posle svega, zahtev delegata utakmice bio je da se Nenadu Lalatoviću dozvoli prisustvo na tzv. tehničkoj klupi, što je zahtev koji je fudbalski klub Vojvodina na kraju i prihvatio. Ostaje nejasno zbog čega su pojedine osobe, poput delegata i direktora lige, izašli iz svojih ingerencija i uoči meča vršili pritisak da se Nenadu Lalatoviću ne dozvoli prisustvo na klupi našeg tima", piše u saopštenju Vojvodine.

Dodaje se da je na prvostepenu odluku Disciplinske komisije, Vojvodina na vreme uložila žalbu.

"Smatramo apsurdnim nagoveštaje da bi zbog događaja na utakmici protiv Partizana naš klub, igrači i navijači mogli biti dodatno kažnjeni, s obzirom na to da je već i prvostepena odluka bila nepravedna kazna prema FK Vojvodina, pogotovo uzimajući u obzir okolnosti u kojima je Nenad Lalatović, tada kao šef stručnog štaba FK Borac, odgovorio na najvulgarnije uvrede upućene njemu i njegovoj porodici tokom utakmice protiv FK Radnički, a koje se nastavilo i uoči konferencije za novinare od strane osobe koja u tom trenutku nije smela da ima pristup prostoriji gde se konferencija održavala", ističe se u saopštenju Vojvodine.

Dodaje se i da se klub više neće oglašavati na ovu temu, u želji da timu obezbedi mir do kraja tekuće godine, a za za pravdu i zaštitu svojih interesa nastaviće da se bori kroz institucije Fudbalskog saveza Srbije. 

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC