• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FK SARAJEVO: Promjene u upravi i statutu

Autor mondo.ba

U prostorijama Fudbalskog kluba Sarajevo, u subotu je održana vanredna sjednica Skupštine bordo kluba, na kojoj su prisutni delegati donijeli odluke o restrukturiranu upravljačkih organa, te izmjenama i dopunama klupskog statuta.

 Vanredna sjednica Skupštine FK Sarajevo Izvor: MONDO/Samir Cacan

Predsjednik Skupštine FK Sarajevo, Maid Delić, predsjedavao je sjednici najvećeg organa kluba, koji se tako, nakon redovnog zasjedanja 3. juna tekuće godine, ponovo sastao.

"Iskoristili smo prvenstvenu pauzu , kako bismo sazvali vanrednu sjednicu kluba, na kojoj se diskustovalo, te su donešene odluke o restruktuiranju upravljačkih organa Fudbalskog kluba Sarajevo, odnosno Upravnog odbora i Nadzornog odbora kluba, radi bolje efikasnosti rada samog kluba. Takođe, donesene su i odluke vezane za izmjene i dopune statuta kluba, u smislu smanjena broja članova Upravnog odbora. Koristim priliku da se zahvalim prijašnjim članovima Upravnog odbora, Mersadu Mahiću i Emiru Salihoviću, te članu Nadzornog odbora, Nedžadu Čagalju, da se zahvalim na dosadašnjem radu u prethonom periodu", kazao je Maid Delić.

U skladu sa odlukama današnje sjednice Skupštine, u Upravni odbor Fudbalskog kluba Sarajevo imenovan je Ken Čo, generalni menadžer partnerskog kluba Sarajeva, Kardif sitija iz Velsa i zvršni direktor belgijskoj prvoligaša KV Kortrajk, klubove, koji su pod vlasništvom većinskog vlasnika upravljačkih prava u Skupštini Fudbalskog kluba Sarajevo, gosp. Tan Sri Vinsent Tana.

Upravni odbor Fudbalskog kluba Sarajevo od 19.12.2015. godine broji sedam članova i to; Predsjednik Edis Kusturica, Potpredsjednik Elvir Kantardžić, te članovi Lim Meng Kvong, Ken Čo, Davud Zahirović, Hajrudin Kapetanović i Elvir Krajina.

Takođe, donešenom odlukom na sjednici Skupštine kluba, Feđa Kusturica, koji je u prethodnom periodu obavljao dužnost Potpredsjednika kluba, imenovan je za člana Nadzornog odbora, u kojem se pored njega nalaze i Predsjednik Nadzornog odbora, Alen Hujić, te član Irhad Kovačević.

"Smatramo da je održana vanredna sjednica Skupštine Fudbalskog kluba Sarajevo bila od značaja za naš klub, te vjerujemo da će donešene odluke doprinijeti još efikasnijem radu najviših klupskih organa", zaključio je Predsjednik skupštine Fudbalskog kluba Sarajevo, Maid Delić.

Funkcije predsjednika i podpredsjednika Skupštine FK Sarajevo i u narednom periodu obavljaće Maid Delić, odnosno Avdo Salihbegović.

Na kraju same sjednice, delegati skupštine, zajedno sa rukovodstvom Fudbalskog kluba Sarajevo poželjeli su svim našim navijačima sretne, nadolazeće novogodišnje praznike uz želje da naš voljeni klub i aktuelni šampion Bosne i Hercegovine, Fudbalski klub Sarajevo i u nastupajućoj 2016. godini ostvari zapažene sportske i poslovne rezultate, te su pozvali sve zaljubljenike u bordo boju da svojim prisustvom na domaćim utakmicama kluba, te učešćem u projektu članstva “Ja-Sam-Sarajevo” i drugim aktivnostima koje sprovodi Fudbalski klub Sarajevo, naprave svoj doprinos u kontinuiranom jačanju i napretku kluba.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC