• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SERIJA A: Empoli kao nikada do sada

Autor mondo.ba

Na stadionu "Renato Dalara" viđeno je pet pogodaka, ali ono što je obilježilo meč Bolonje i Empolija nisu golovi, već proslava jednog od njih. Pogledajte…

Publika na stadionu "Renato Dalara" mogla je da uživa ove subotnje večeri, u premijernom meču 17. kola Serije A.

Viđeno je pet pogodaka, četiri u prvom, a samo jedan u nastavku. Ipak, nisu golovi ono što je obilježilo duel Bolonje i Empolija, nego proslava petog pogotka.

Bolonja - Empoli 2:3 (2:2)

Nikada Empoli u Seriji A nije zabilježio četiri trijumfa u nizu. Do večeras.

Tim Marka Đampaola igra sjajno ove sezone i sa tri boda iz duela sa Bolonjom zadržao je priključak za ekipama koje se bore za mjesta koja vode na međunarodnu scenu.

Potpuno zasluženo, nakon par propuštenih prilika, Empoli je poveo u 24. minutu. Manuel Pućareli pomalo srećno pogodio je mrežu domaćih, i to uz pomoć Luke Rozetinija. Defanzivac Bolonje skrenuo je loptu upućeno od strane Pućarelija, pa Antonio Mirante nije imao šansu da reaguje i pokuša spasiti svoju mrežu.



Razigrani Pućareli samo pet minuta kasnije mogao je do još jednog gola, ali se ispriječila stativa.

Prvu pravu priliku domaći su pretvorili u izjednačenje. Franko Brienca topovski je šutirao iz slobodnog udarca, a Lukaš Skorupski samo je pogledom ispratio let lopte u mrežu Empolija.



Nije dugo trajala radost domaćih. U 42. minutu iskusni Masimo Makarone odlično je iskoristio proigravanja Pjotra Zjelinskog i lijepim udarcem po drugi put donio prednost Empoliju.



Ubojiti golgeter postigao je četiri gola na posljednja dva susreta, a prvi večerašnji znao je da proslavi - uz pivo! Koliko je ovaj potez profesionalan, procijenite sami.

...
Izvor: YouTube

Ipak, ekspresno su još jednom uzvratili domaći. Matija Destro iskoristio je grešku odbrane domaćih, odlično se snašao i sa 16 metara pogodio nebranjenu mrežu, s obzirom da je golman Empolija Lukaš Skorupski bespotrebno istrčao na vrh kaznenog prostora i svoj gol ostavio nebranjenim.



Makarone je ponovo bio strijelac i u 48. minutu, čime je Empoli treći put došao do vođstva. Bio je to njegov sedmi gol u sezoni, a zanimljivo da je učestvovao na pet od posljednjih sedam golova svog tima (četiri gola i asistencija).

Iako je do kraja meča ostalo skoro cijelo drugo poluvrijeme, rezultat se nije mijenjao. Bolonja nije uspjela po treći put da dođe do egala, pa su bodovi pripali gostima.



Serija A, 17. kolo:

Bolonja - Empoli 2:3 (2:2)
/Brienca 36, Destro 45 - Pućareli 24, Makarone 42, 48/

U nedjelju:

Karpi - Juventus (12:30)
Atalanta - Napoli (15:00)
Fiorentina - Kjevo
Verona - Sasuolo
Roma - Đenova
Frozinone - Milan (18:00)
Sampdorija - Palermo
Torino - Udineze
Inter - Lacio (20:45)

TABELA: Inter 36, Fiorentina 32, Napoli 32, Juventus 30, Roma 29, Empoli (+1) 27, Sasuolo (-1) 26, Milan 25, Atalanta 24, Kjevo 22, Torino (-1) 22, Lacio 20, Bolonja (+1) 19, Palermo 18, Udineze 18, Sampdorija 17, Đenova 16, Frozinone 14, Karpi 10, Verona 7.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC