• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SERIJA A: Mandžukić pokrenuo "ljude u crnom"

Autor mondo.ba

Očekivano, Juventus je nastavio seriju pobjeda iako je malo nedostajalo i da ne bude tako!

Sedmu uzastopnu, a ukupno 10. u prvenstvu Italije zabilježio je u Modeni protiv Karpija (1:3) poslije preokreta za koji je najzaslužniji bio dvostruki strijelac Mario Mandžukić.

Posljednji put Juve je gorčinu poraza osjetio 28. oktobra protiv Sasuola (1:0) i od tada, nakon neoubičajeno lošeg starta, nanizao je sedam trijumfa i stigao do druge pozicije na tabeli. Doduše vjerovatno na kratko zbog utakmica Napolija i Fiorentine.

Argentinac Paulo Dibala je u trećem minutu ljevicom "otvorio" meč 17. kola Serije A za "bjankonere", koji su u nedjelju bili "ljudi u crnom", ali je lopta prohujala iznad prečke.

Domaćin je takođe krenuo bez respekta prema favorizovanom rivalu pred punim stadionom "Alberto Bralja" u Modeni, gdje je Juve posljednji put gostovao u Seriji B istoimenom timu 2008. godine.

Takav pristup urodio je plodom u 15. minutu nakon sjajnog lažnjaka Marka Borijela, koji je polomio "kičmu" defanzivcu gostiju Leonardu Bonućiju i plasirao loptu u mrežu - 1:0.

...
Izvor: YouTube



Samo tri minuta kasnije, Sami Kedira se našao u šansi, golman Karpija Vid Belec je uspio da odbrani, ali nije mogao ništa protiv hrvatskog napadača, koji je "odbijanac" zakucao za izjednačenje - 1:1.

...
Izvor: YouTube


Za preokret u finišu prvog dijela postarao se ponovo Mandžukić, rutinski završivši idealan centaršut Francuza Patrisa Evre - 1:2.

...
Izvor: YouTube


U nastavku je već u 50. minutu Pol Pogba riješio pitanje pobjednika - izbjegao je ofsajd zamku i poslije dubinske lopte Klaudija Markizija, primirio na grudi i matirao slovenačkog golmana - 1:3.

...
Izvor: YouTube


"Stara dama" je do kraja postigla još jedan gol, ali je opravdano poništen zbog ofsajda prekinuvši ogromno radovanje debitanta u torinskom timu Danijelea Ruganija.

U drugom minutu sudijske nadoknade drama!

Gosti su se već opustili i to umalo da Karpi kazni - najprije je Bonući ubacio loptu u vlastitu mrežu prevarivši golmana Đaluiđija Bufona, da bi u sljedećem napadu domaćin propustio stopostotnu šansu, ali se Loronco Lolo nije snašao.

...
Izvor: YouTube

Nonšalantne reakcije odbrane u sudijskom vremenu žestoko su iznervirale trenera Juventusa Masimilijana Alegrija.

Serija A, 17. kolo:

Karpi - Juventus 2:3 (1:2)
/Borijelo 15 - Bonući autogol 90+2 - Mandžukić 18, 41, Pogba 50/

(15:00)
Atalanta - Napoli
Fiorentina - Kjevo
Verona - Sasuolo
Roma - Đenova

(18:00)
Frozinone - Milan
Sampdorija - Palermo
Torino - Udineze
Inter - Lacio (20:45)

U subotu:

Bolonja - Empoli 2:3 (2:2)
/Brienca 36, Destro 45 - Pućareli 24, Makarone 42, 48/

TABELA: Inter 36, Juventus (+1) 33, Fiorentina 32, Napoli 32, Roma 29, Empoli (+1) 27, Sasuolo (-1) 26, Milan 25, Atalanta 24, Kjevo 22, Torino (-1) 22, Lacio 20, Bolonja (+1) 19, Palermo 18, Udineze 18, Sampdorija 17, Đenova 16, Frozinone 14, Karpi (+1) 10, Verona 7.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC