• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Baždarević ostaje selektor BiH do SP u Rusiji

Mehmed Baždarević, selektor A reprezentacije Bosne i Hercegovine, sa saradnicima u stručnom štabu u utorak će potpisati dvogodišnji ugovor sa Fudbalskim savezom BiH.

"Sa selektorom Baždarevićem i njegovim saradnicima potpisaćemo ugovor na dvije godine, tačnije za ciklus kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine. Nije bilo nikakvih pretjeranih uslova od strane stručnog štaba, niti smo postavljali posebne klauzule u ugovoru. Cilj nam je plasman na naredno Svjetsko prvenstvo i ako ga ne ostvarimo ugovor, u tom slučaju, ne bi bio produžen sa trenutnim stručnim štabom", rekao je Darko Ljubojević, potpredsjednik FS BiH, naglasivši:



"Svi mi članovi Izvršnog odbora FS BiH zadovoljni smo dosadašnjim radom Baždarevića i njegovih saradnika. Iz bezizlazne situacije vratili su nas u igru za plasman na EURO 2016. Nažalost, u baražu protiv Iraca nismo uspjeli, ali predan rad Baždarevića i saradnika zaslužuje novi ugovor. Nadam se da ćemo biti u prilici i produžiti saradnju sa njima, odnosno da ćemo se plasirati na Mundijal u Rusiju".

IO FS BiH ranije je donio odluku o produženju ugovora sa stručnim štabom A reprezentacije, te će potpisavanje ugovora biti upriličeno na sutrašnjoj sjednici "bh. fudbalske vlade" zakazanoj za 12 sati u Sarajevu.

"Ostaje žal što se nismo plasirali na EURO 2016. Ipak, mislim da smo vratili ekipu na pravi put i da ćemo u naredne dvije godine biti još bolji. U narednom periodu donijećemo nekoliko poteza koje će unaprijediti našu igru, proširiti bazu kvalitetnih igrača, promijeniti neke stvari u i oko ekipe. Velika je čast biti selektor svoje zemlje, ali ujedno i obaveza. U svoje i ime mojih saradnika obećavam svima da ćemo dati sve od sebe da se plasiramo na Mundijal", kazao je Baždarević.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC