• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Simeunović stigao na "Koševo"

Autor mondo.ba

Fudbalski klub Sarajevo angažovao je novo pojačanje za nastavak sezone.

Fudbalski klub Sarajevo potpisao je ugovor sa 23-godišnjim krilnim fudbalerom Denijem Simeunovićem. Dosadašnji igrač mostarskog Zrinjskog obaveza se na dvogodišnju vjernost klupu sa "Koševa".

"Presrećan sam što ću nastupati za klub kao što je Sarajevo, jedan od najvećih klubova u Bosni i Hercegovini. Prvi kontakt sam imao sa trenerom, gospodinom Miodragom Ješićem, sa kojim sam imao i u ranijim godinama mogućnost da sarađujem, ali evo, sudbina je tako htjela da upravo u Sarajevu imam priliku da radim sa Ješićem", kazao je Simeunović za klupski sajt.

On je već po dolasku u bordo tim pohvalio navijače Sarajeva.

"Igrao sam do sada nekoliko puta protiv Sarajeva. Najbolji utisak na mene su svakako ostavili navijači. Na svakoj utakmici, koju sam igrao na 'Koševu', oni su bili sjajni, priredili su nevjerovatnu atmosferu i biće lijepo istrčati na travnjak koševskog stadiona i osjetiti njihovu podršku", dodao je Simeunović.

Mladi fudbaler smatra da njegov novi klub ima dobre šanse da u drugom dijelu prvenstva popravi plasman.

"Smatram da će Sarajevo ostvarivati dobre rezultate na proljeće. U svojoj dosadašnjoj karijeri osvojio sam naslov prvaka Bosne i Hercegovine sa Zrinjskim, a u Sarajevo dolazim kako bi napravio svoj doprinos u nadam se, osvajanju duple krune u ovoj sezoni", zaključio je Simeunović.

Hrvatski fudbaler karijeru je počeo u mlađim selekcijama HAŠK-a iz Zagreba i Kroacije iz Sesveta, a prvi seniorski angažman imao je u nižerazrednoj Slogi iz Uskoplja. Zatim je igrao u Premijer ligi BiH za Travnik i već pomenuti Zrinjski.

U najjačem bh. rangu upisao je 97 nastupa i postigao 12 golova, a nastupajući za Zrinjski odigrao je i sedam utakmica na međunarodnoj sceni, u kvalifikacijama za Ligu Evrope i Ligu šampiona, gdje je dva puta bio strijelac.

...
Izvor: YouTube

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC