• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Protest Grobara zbog prekrečenog murala

Autor mondo.rs

Grupa navijača Partizana okupila se u centru Beograda nezadovoljna što je prekrečen mural posvećen legendarnom pankeru Džou Strameru, frontmenu grupe Clash.



Grupa navijača Partizana, koja mesecima unazad oslikava grad muralima bivših igrača i istaknutijih navijača beogradskog kluba po Dorćolu, pre nekoliko dana nacrtala je i lik Džoa Stramera na zgradi Filozofskog fakulteta u Beogradu.



Britanski muzičar, Džo Stramer (Joe Strummer), legendarni vođa pank grupe Clash, preminuo je upravo na današnji dan 2002. godine.

Prema pisanju medija, dekan fakulteta Vojislav Jelić je, u međuvremenu, naložio da se mural prekreči, a čuvar zgrade dobio je otkaz. Dekan je potom, u pisanoj izjavi "Blicu", demantovao da je on naredio da se mural prekreči. Takođe, negirao je i da je radnik obezbeđenja dobio otkaz.

Zid fakulteta sada izgleda ovako:



Grupa navijača Partizana se okupila u utorak uveče kako bi izrazila protest pre svega zbog, kako su naveli, otkaza koji je dobio čuvar, ali i zato što je mural prekrečen iako je pre njega na tom zidu bilo raznih škrabotina.

Na skupu je zatraženo da se čuvar vrati na posao, kao i da bude ponovo dozvoljeno da se napravi mural Džou Strameru, jer ne vide zašto bi to nekome moglo da smeta.

"Ako nam ne budu dozvolili da napravimo mural, onda ćemo prikupiti pare da okrečimo ovaj zid, jer ovo ne liči ni na šta. Stvarno, kad već hoće da prekreče, neka bar urade dve ruke, a ne ovako, ovo ni na šta ne liči", rekao je jedan od okupljenih, pokazujući na zid na kojem iza bele boje izbija lik Stramera, uz poruku: "Protest, u utorak, 22. decembra".

Skup je završen pesmom. "Da volim crno-bele" i skandiranjem: "Džo Stramer, Džo Stramer".

Džo Stramer
Izvor: YouTube



The Clash
Izvor: YouTube

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC