• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najslađa "trojka" za start nove godine

Autor mondo.ba

Novu, 2016. godinu na "čizmi", a ujedno i 18. kolo Serije A, otvorili su gradski rivali Đenova i Sampdorija, a razloga za slavlje imali su samo gosti.

Ima li ljepšeg načina da se uđe u novu godinu od pobjede nad najvećim rivalom?

Tek drugi put u istoriji "Derbi dela Lanterna" odigran je u januaru. Duel Đenove i Sampdorije, 63. u Seriji A, a ukupno 91, pripao je gostima, koji su pitanje pobjednika riješili već u prvom dijelu meča.

ĐENOVA - SAMPDORIJA 2:3 (0:2)

Vinćenco Montela ostavio je veliki trag kao igrač Sampdorije, a na dobrom je putu da isto učini i kao trener. Na krcatom "Luiđi Ferarisu" Montelin tim pokazao je snalažljivost, iskoristio svoje prilike i sasvim zasluženo odnio bodove sa, za njih najtežeg, ali i najslađeg "gostovanja".

Veteran Antonio Kasano u 18. minutu poslao je dubinsku loptu, a Roberto Sorijano kaznio poklon odbrambenih igrača Đenove i zatresao mrežu nemoćnog Matije Perina.



A kakva bi to utakmica Sampdorije bila, da se u strijelce nije upisao i Eder. Samo 11 minuta kasnije već je 0:2. Najbolji strijelac Sampdorije 11. ovosezonskim golom već u 39. minutu nagovijestio je ko će se radovati u derbiju. Gosti su odigrali brz kontranapad, uslijedio je pravi karambol u šesnaestercu Đenove, gdje se najbolje snašao brazilski napadač i povisio na 0:2.



Kapitenu gostiju bila su potrebna samo četiri minuta u nastavku da po drugi put pogodi cilj. Sjajnu akciju odigrala je kompletna napadačka linija Sampdorije, a Sorijanu je ostao onaj najslađi dio - da asistenciju Kasana pretvori u egzekuciju za visokih 0:3.



Tek nakon tri primljena gola, probudili su se i domaći fudbaleri. Leonardo Pavoleti prvo je u 59. minutu glavom nakon kornera smanjio na 1:3, a onda devet minuta prije kraja meča donio potpunu neizvjesnost svojim drugim golom.

Ipak, uprkos stihijskim napadima i mnoštvu prilka do isteka 90. minuta, domaći nisu uspjeli doći do boda.

Gdje su stali krajem 2015, izabranici Đan Pjera Gasperinija nastavili su i u novoj godini. Đenovljani su upisali peti prvenstveni, a ukupno šesti uzastopni poraz i sve više tonu ka samom dnu Serije A. S druge strane, Sampdorija polako, ali sigurno, bježi iz opasne zone i sa tri boda skočila je sa 14. na 10. poziciju.

Bh. reprezentativac u redovima Sampdorije Ervin Zukanović, koji je navodno na meti rimskog Lacija, odigrao je svih 90 minuta, baš kao i Darko Lazović u timu Đenove. Nenad Krstičić presjedio je na klupi gostiju cijeli susret.

SERIJA A - 18. KOLO:

Đenova - Sampdorija 2:3 (0:2)
/Pavoleti 59, 81 - Sorijano 18, 49, Eder 39/

U srijedu:

Udineze - Atalanta (12:30)
Kjevo - Roma (15:00)
Juventus - Verona
Lacio - Karpi
Milan - Bolonja
Palermo - Fiorentina
Sasuolo - Frozinone
Empoli - Inter (18:00)
Napoli - Torino (20:45)

TABELA: Inter 36, Fiorentina 35, Napoli 35, Juventus 33, Roma 32, Milan 28, Sasuolo (-1) 27, Empoli 27, Atalanta 24, Sampdorija (+1) 23, Lacio 23, Torino (-1) 22, Kjevo 22, Udineze 21, Bolonja 19, Palermo 18, Đenova (+1) 16, Frozinone 14, Karpi 10, Verona 8.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC