• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ješić: Može biti dolazaka, ali i još odlazaka

Autor Samir Cacan

Miodrag Ješić, trener F.K. Sarajevo na današnjem sastanku očekuje 30 igrača za koje vjeruje da će doći spremni.

 Ješić: Očekujem da bude još dolazaka, ali su mogući i odlasci Izvor: MONDO/Samir Cacan

On kaže da će dio igrača koji će se pojaviti na okupljanju činiti polaznici Akademije F.K. Sarajevo.

“Bez dobrog odmora nema ni dobrih priprema. Jučer su počeli medicinski pregledi i sutra bi trebali završiti sve medicinske preglede, tako da na teren izlazimo u subotu i počinjemo sa radom na terenu. Radit ćemo odmah dva puta dnevno do odlaska u Čitluk 24. Januara”, rekao je novinarima Ješić i dodao da je moguće da u Hercegovinu odu ranije u slučaju loših vremenskih uslova u Sarajevu.

Duljević sada vrijedi 2 miliona

U medijima se spominjao i odlazak jednog od najboljih igrača Sarajeva u prvom dijelu sezone Harisa Duljevića, ali trener„bordo tima“ smatra da je Duljević jedan od najvažnijih igrača i da u njega treba ulagati.

„Naravno u slučaju „nepristojne ponude“, a pod tim mislim dva miliona eura mogao bi otići, ali ispod ove cifre ja ne bih dozvolio da ode. Ako neko misli da je sada to puno novca, na ljeto će cijena biti četiri miliona. Teško se odreći takvog kapitalca i on ima svoju cijenu", kazao je Ješić.

 Nakon priprema u Čitluku, gdje će ekipa odigrati dvije utakmice, planiran je odlazak u Antaliju gdje je planirano odigravanje tri utakmice. Povratak je planiran za 17. februar, a do početka proljetnog dijela prvenstva planirana je generalna proba u Travniku 20. februara.

On se osvrnuo i na veliki broj igrača koji su napustili tim s Koševa.

“Ako ste primijetili, igrači koji su otišli nisu bili u ekipi u posljednjih šest utakmica, a neki uopšte nisu bili ni u grupi. U svakom slučaju i da su ostali imali bi ili malu ili ne bi imali minutažu u klubu. Pohvalio bih rukovodstvo kluba da su sve ono što smo se dogovorili prije pauze i ispune. Drago mi je da su svi igrači napustili uz sporazumni dogovor i bez tenzija”, kazao je Ješić.

U Sarajevo su u proteklom periodu stigla četiri nova igrača. Riječ je o golmanu Bojana Pavlovića, Brazilaca Emersona i Cezara, te na kraju sezone je stigao Deni Simeunović.

O tome da li će biti novih imena u Sarajevu Ješić kaže: “Pitate me da li će doći neko? Ja kažem da ima mogućnosti da još neko ode. Napravili smo plan po kojem igrači trebaju da odu ili dođu.”

On je dodao da je bilo razgovora s igračima s kojima se nisu uspjeli dogovoriti.

“Tek je početak prelaznog roka i mi nećemo dozvoliti da nas neko ucjenjuje. Znamo kakvi nam igrači trebaju i očekujem da bude još dolazaka”, istakao je trener Sarajeva.

Izvor: MONDO/Samir Cacan

 Medijima se obratio i Džemal Berberović koji je vjernost Sarajevu produžio na još godinu dana.

“Veoma mi je drago što ću ostati tu s ovim momcima i vjerujem da im mogu pomoći i da dam još F.K. Sarajevo”, rekao je Berberović i nastavio: “Odmorili smo se dobro i imali smo program koji smo zadnjih petnaestak dana radili. Mislim da je to dobar uvod za predstojeće pripreme. Svi smo svjesni šta nas očekuje, a to je prije svega težak rad da se dobro spremimo. Uz kvalitetno odigrane utakmice da svi uđemo u što boljoj formi i da krenemo sa što boljim rezultatima u prvenstvu.”

Sarajevo za vodećom Slobodom zaostaje šest bodova, a Berberović vjeruje kako se taj zaostatak lako može stići.

“Kad uzmemo u obzir prošlu godinu gdje smo za Širokim zaostajali osam bodova, a bilo je devet kola do kraja, onda ovo nije nešto strašno. Ima 12 bodova do kraja. Sve ekipe se pojačavaju i sve utakmice će biti kao finale. Druge ekipe će kiksati. Ne može nijedna ekipa u ovoj našoj ligi da pobijedi sve do kraja.”

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Na današnjoj konferenciji za novinare predstavljen je i novi igrač Sarajeva Deni Simeunović.

“Presretan sam što sam došao u FK Sarajevo. Želim da opravdam povjerenje ljudi koje su mi dali da dođem u ovaj klub i nadam se da ću biti pojačanje i da ću uspjeti u onome što sam sebi zacrtao”, kazao je Simeunović koji je na Koševo stigao iz mostarskog Zrinjskog.

U karijeri je još nastupao za Travnik, Slogu iz Uskoplja.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC