• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SERIJA A: Nezaustavljivi "Pipita", kiks Intera

Autor mondo.ba

Napoli se u velikom stilu prošetao Đenovom, Inter "prosuo" bodove u sudijskoj nadoknadi. Preokret Lacija.

Lider Serije A nastavlja sa sjajnim partijama i u 2016. godini. Nošen golovima prvog strijelca lige, Napoli je došao do novih gostujućih bodova, i to protiv Sampdorije.

Napolitanci su do sigurne prednosti stigli već nakon prvih dvadesetak minuta. Fenomenalni Gonzalo Iguain 21. pogotkom u 22. meču nastavio je impresivnu golgetersku seriju, da bi Lorenco Insinje sa 11 metara poduplao vođstvo "nerazura".



Mogao je Iguain već u četvrtom minutu do gola, ali se obrukao u situaciji jedan na jedan sa golmanom Sampdorije i šutirao visoko preko gola.

...
Izvor: YouTube

U samom finišu prvog poluvremena, Sampdorija se vratila u igru. Sjajnu akciju odigrali su domaći, Karlos Karbonero je uputio centaršut u šesnaesterac Napolija, Eder je preskočio loptu, koja je na kraju stigla do usamljenog Hoakina Koree i bilo je to 1:2.

Edgar Bareto bio je apsolutni tragičar prvog dijela igre. Prvo je predao loptu Iguainu, nakon čega je "Pipita" postigao gol, a onda skrivio i jedanaesterac, za 0:2. U 55. minutu zamijenio ga je Riki Alvarez, koji je tako upisao povratnički debi u Seriji A.

Od tog trenutka nizbrdo su krenula kola za domaće. Nepun minut kasnije Matija Kasani neoprezno je na sredini terena reagovao na Insinjea, zaradio drugi žuti karton i Sampdorija je ostala sa igračem manje. Napoli je to kaznio već u sljedećem napadu i preko Mareka Hamšika povisio na nedostižnih 3:1. Slovak je potvrdio dobru formu, s obzirom da mu je ovo bio četvrti gol u posljednjih pet utakmica.

Ipak, nisu se predavali fudbaleri Sampdorije. U 73. minutu Eder je odlično šutirao glavom nakon kornera, Pepe Rejna loše je reagovao i lopta je završila u njegovoj mreži. Ipak, stekao se utisak da je korneru domaćih prethodila nedozvoljena pozicija u kojoj se našao strijalac prvog gola Korea.

Iguain jeste postigao gol u 9. minutu, ali je do kraja susreta promašio još dvije kolosalne prilike. Ipak, minut nakon njegovog trećeg promašaja, Dres Mertens stavio je tačku na "i" za petu uzastopnu pobjedu Napolitanaca.

Simpatični debitant hrabro je izašao na teren "Đuzepe Meace", a veliku priliku fudbaleri Karpija imali su u 19. minutu. Ipak, Nigerijac Džeri Mbakogu šutirao je pravo u dobro postavljenog Samira Handanoviča. Uzvratio je sedam minuta kasnije Rodrigo Palasio, ali je prečka bila saveznik gostiju.

Srećno je do vođstva stigao tim Roberta Manćinija. U 39. minutu Ivan Perišić je šutirao, lopta je skrenula od obrane Karpija, došla pravo na nogu Palasiju, koji je konačno prekinuo post ii postigao tek prvi gol ove sezone.

...
Izvor: YouTube

Imali su fudbaleri Intera dvadesetak šuteva, mislili da će još jednom trijumfovati minimalnim rezultatom, ali gosti nisu odustali i to im se isplatilo u sudijskoj nadoknadi. U drugom minutu zaustavnog vremena Kevin Lazanja bio je strijelac za veliki bod Karpija.

Lacio je neočekivano gubio na "Olimpiku" od Kjeva, ali je u nastavku iskoristio igrača više i za samo šest minuta došao do preokreta.

Drugim golom Antonija Kandreve, a ukupno trečim, "nebeskoplavi" mislili su da su riješili meč, ali je onda Stefan Radu skrivio jedanaesterac i zaradio put u svlačionicu. Srećom po njega, golman Lacija Etrit Beriša odbranio je udarac Alberta Paloskija sa "bijele tačke". U šestom minutu sudijske nadoknade vremena Balde Keita postavio je konačnih 4:1.

Palermo je upisao domaće bodove protiv Udinezea, dok su se u duelu Sasuola i Bolonje radovali gosti. Verona i Đenova podijelili su bodove.

Juventus i Roma zaključiće 21. kolo Serije A derbijem koji počinje u 20:45.

SERIJA A - 21. KOLO:

Sasuolo - Bolonja 0:2 (0:0)
/Đakerini 68, Flokari 90+4/

Inter - Karpi 1:1 (1:0)
/Palasio 39 - Lazanja 90+2/

Lacio - Kjevo 4:1 (0:1)
/Kandreva 66 penal, 81, Kataldi 72, Keita 90+6 - Cesar 5/

Verona - Đenova 1:1 (1:1)
/Pacini 40 - Suso 19/

Sampdorija - Napoli 2:4 (1:2)
/Korea 45, Eder 73 - Iguain 9, Insinje 18 penal, Hamšik 60, Mertens 79/

Palermo - Udineze 4:1 (1:0)
/Kvajson 35, Hiljemark 56, Lazar 77, Trajkovski 87 - Tero 79/

Fiorentina - Torino 2:0 (1:0)
/Iličić 24, Rodrigez 84/

Juventus - Roma (20:45)

Odigrano u subotu:

Empoli - Milan 2:2 (0:1)
/Zjelinski 32, Makarone 61 - Baka 8, Bonaventura 47/

Frozinone - Atalanta 0:0

TABELA: Napoli 47, Juventus (-1) 42, Fiorentina 41, Inter 41, Roma (-1) 35, Milan 33, Sasuolo 32, Empoli 32, Lacio 31, Kjevo 27, Torino 26, Bolonja 26, Atalanta 26, Palermo 24, Udineze 24, Đenova 23, Sampdorija 23, Karpi 18, Frozinone 16, Verona 10.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC