• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VOJVODINA: Stigla šestorka, biće još novosti

Autor mondo.rs

U Fudbalskom centru Vujadin Boškov radna atmosfera uoči puta ekipe na pripreme u Belek. "Nije kraj prelaznog roka", poručuju Novosađani.

Milan Stepanov, Dejan Meleg, Milan Milinković, Nemanja Miletić, Dušan Jovančić i Filip Malbašić od srede su zvanično novi fudbaleri Vojvodine.

Šestorka pojačanja "lala" promovisana je u Veterniku ovog ponedeljka, dan uoči puta ekipe na pripreme u turski Belek, gde će odigrati šest kontrolnih utakmica.

Igrače je javno predstavio predsednik Vojvodine Zoran Šćepanović.

"Želja sportskog sektora i gospodina Lalatovića, kao šefa stručnog štaba, a i nas u sportskom sektoru je da ambicije uvek budu velike i da naš klub uvek bude u vrhu, što i priliči Vojvodini. Tako smo došli do odluke da izvesna pojačanja, koja su već pristigla, naprave ozbiljnu konkurenciju sadašnjem sastavu, a i da budu prevaga koja će biti korak bliže ispunjenju ciljeva koja smo postavili", rekao je prvi čovek "lala".

Šćepanović je najavio da će biti još promena u ekipi.

"Ovim nije završen prelazni rok. U razgovoru sa trenerom Lalatovićem smo konstatovali da pokušamo da dovedemo na još dve do tri pozicije igrače koji će biti adekvatna pojačanja. To ne znači da se bilo kome garantuje mesto u timu, već je ovo samo jačanje konkurencije, razvojna stvar za Vojvodinu, ne samo za jednu godinu, već za budućnost kluba. U plej-ofu, plej-autu, u Kupu Srbije i naravno da se planski okrećemo i obavezama na leto, jer vidimo sebe u kvalifikacijama za Ligu Evrope"

Uz predsednika, novinarima su se obratili i novi igrači, među kojima su i dvojica povratnika - Milan Stepanov i Dejan Meleg.



"Ne bih mnogo pričao, samo ću reći da je jako lep osećaj posle deset godina vratiti se u klub u kom sam napravio prve ozbiljne korake, gde sam prošao celu školu. Dete sam Vojvodine, ovo je moj klub i tako se i osećam", rekao je Stepanov, koji još nije siguran putnik na pripreme u Tursku zbog povrede.

"Prošlo je punih 10 godina od mog odlaska, jer sam napustio Vojvodinu u januaru 2006. Jako je lep osećaj vratiti se i lepo je videti da Vojvodina iz godine u godinu napreduje. Osvojio se Kup, malo je falilo da se uđe u grupnu fazu Lige Evrope. Mislim da ovaj klub ne bi trebalo da brine za budućnost. Oduvek sam govorio da je Vojvodina rudnik zlata, u smislu mladih igrača. Verujem da će u narednim godinama napraviti korak napred, ući u grupnu fazu"

Dejan Meleg (21) vratio se nakon rastanka sa Ajaksom, u koji je i otišao iz Novog Sada.

"Kad se postavilo pitanje da se vratim u Srbiju, nikad nisam dovodio u pitanje koji će to klub da bude. Ovde sam proveo šest godina i vraćam se kući, imamo velike ambicije i ja i ostatak tima i trener i mislim da ove godine možemo da ponovimo uspeh od pre dve godine, kada smo uzeli kup".

LALATOVIĆ: CILJ JE JASAN - EVROPA

Nenad Lalatović
Izvor: MN PRESS

Trener Novosađana Nenad Lalatović takođe je govorio na promociji pojačanja i poručio da je jako zadovoljan njihovim dolaskom u klub.

"I zadovoljan sam i zahvalan upravi, koja je uspela da dovede ovako kvalitetne igrače u jako teškoj sitaciji i u klubu i u zemlji. Siguran sam da će momci biti velika pojačanja, bukvalno svi do jednog. Nadam se da će nam pomoći da u narednom periodu, u skladu sa ambicijama navijača, izađemo u Evropi. Cilj je da to ostvarimo, pa ćemo videti da li kroz Kup ili kroz prvenstvo", rekao je šef struke "lala".

On je istakao i da je jako zadovoljan radom ekipe na treninzima.

"Malo je bilo napornije ovih dana, ali tako i mora, jer nas očekuje jako teška polusezona. Zna se da na početku dočekujemo Spartak, pa da potom za sedam dana imamo tri teška gostovanja. Nadam se da ćemo u Turskoj nastaviti ovako da radimo i da ćemo izbrusiti formu, da ćemo se vratiti u Novi Sad spremni i orni", poruka je Lalatovića.

Spisak putnika na pripreme je definisan, kao što je i precizirano ko će drugi deo sezone provesti u novosadskom proleteru. Jedan od njih je defanzivac Goran Švonja.

"On je bio u konkurenciji, ali će se najverovatnije vratiti u Proleter. Igrač je Proletera, došao je ovde na probu, on je po menu probu i prošao, ali imamo dovoljan broj igrača. Moramo da se oslonimo i na igrače iz naše omladinske škole. Zadovoljio je, ali je trenutno zgusnut spisak i još šest meseci će provesti u Proleteru", dodao je Lalatović.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC