• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Iguain 22/22

Autor mondo.rs

Sjajni Argentinac postigao 22. gol u isto toliko mečeva Serije A, a preokretom protiv Empolija, Napoli se vratio na čelo tabele.

Poslije ubjedljivog trijumfa Juventusa na "Bentegodiju" protiv Kjeva, dvanaestog u nizu, "Stara dama" nakratko je preuzela vrh italijanske Serije A.

Ipak, Napoli je preokretom protiv Empolija stigao do 15. pobjede u sezoni, vratio se na vrh i i Torinezima ponovo pobjegao za dva boda. Sjajni Argentinac Gonzalo Iguain nastavio je teror protivničkih odbrana i zadržao prosjek od jednog gola po meču.

NAPOLI - EMPOLI 5:1 (2:1)

Dobre prilike u prvom dijelu propustili su Iguain i Lorenco Insinje. Najbolji strijelac lige u dva navrata pokušao je da savlada Lukaša Skorupskog. Prvi put šutirao je visoko preko gola, a onda je mladi Poljak izvrsnom intervencijom spasio gol Empolija. Nedugo zatim i Insinje je bio u dobroj situaciji, ali je njegov šut završio pored gola.

Empoli je poražen od Napolija prvi put nakon osam susreta. U duelima Serije A i Serije B ostvario je po četiri pobjede i remija.

A onda je stigla kazna. Fudbaler Rome na pozajmici u Empoliju Leandro Paredes snažno je šutirao sa dvadesetak metara, Hoze Kaljehon skrenuo je loptu, koja je prevarila Pepea Rejnu i završila u mreži.

Samo pet minuta kasnije, Iguain je iskupio za promašaje. Sjajnim udarcem glavom, nakon asistencije Insinjea, Argentinac je postigao svoj 22. gol na isto toliko mečeva Serije A.

...
Izvor: YouTube

A već u 37. minutu potpuni preokret. Insinje je prelijepim šutem iz slobodnog udarca donio vođstvo Napolitancima. Već šesti put ove sezone omaleni Italijan je asistirao i bio strijelac u istom meču, što je rekord Serije A.

Samo šest minuta u nastavku bilo je potrebno za treći gol domaćih. Insinje je uputio centaršut sa desne strane prema Iguainu, Mikele Kamporeze nespretno je reagovao i poslao loptu u svoju mrežu za 3:1.

Poslije sigurnog vođstva, ritam igre je opao, fudbaleri Napolija zadovoljni prednošću nisu željeli pretjerano da se troše, gosti nisu pronašli način da zaprijete, pa je sve do finiša meča viđena prava uspavanka.

Kaljehon se iskupio za kiks kod vođstva gostiju i sa dva gola u pet minuta postavio konačnih 5:1.

...
Izvor: YouTube

Čak tri od pet mečeva, koji su počeli u 15 časova, završeni su najnepopularnijim rezultatom. Udineze i Lacio odigrali su susret bez golova, ali sa dva crvena kartona, dok se mreže nisu tresle ni u duelima Đenove i Fiorentine, odnosno Torina i Verone.

Bolonja je vodila 2:0 protiv Sampdorije, gosti iz Đenove uspjeli su da izjednače, ali su bodovi ipak ostali domaćinu, koji je do trijumfa stigao sa "bijele tačke".

SERIJA A - 22. KOLO:

Kjevo - Juventus 0:4 (0:2)
/Morata 6, 40, Aleks Sandro 61, Pogba 67/

Bolonja - Sampdorija 3:2 (2:0)
/Munije 12, Donsah 24, Destro 87 penal - Murijel 54, Korea 81/

Đenova - Fiorentina 0:0

Napoli - Empoli 5:1 (2:1)
/Iguain 33, Insinje 37, Kamporeze 51 autogol, Kaljehon 83, 88 - Paredes 28/

Torino - Verona 0:0

Udineze - Lacio 0:0

Milan - Inter (20:45)

U subotu:

Karpi - Palermo 1:1 (0:1)
(Mankozu 74 penal - Đilardino 24)

Atalanta - Sasuolo 1:1 (1:1)
(Denis 32 - Berardi 27)

Roma - Frozinone 3:1 (1:1)
/Naingolan 18, El Šaravi 48, Pjanić 84 - Ćofani 23/

TABELA: Napoli 50, Juventus 48, Fiorentina 42, Inter (-1) 41, Roma 38, Milan (-1) 33, Sasuolo 33, Lacio 32, Empoli 32, Bolonja 29, Torino 27, Kjevo 27, Atalanta 27, Palermo 25, Udineze 25, Đenova 24, Sampdorija 23, Karpi 19, Frozinone 16, Verona 11.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC