• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Iguain i Juventus pišu istoriju

Napoli zadržao lidersku poziciju pobjedom 2:0 u derbiju protiv Lacija, uz novi gol Iguaina. Juventus stigao do rekordne 13. pobjede u nizu, prva pobjeda Verone.

Šampionska trka Napolija i Juventusa se nastavlja i nakon 23. kola Serije A. Napolitanci su stigli do nove, sedme pobjede u nizu i tako zadržali dva boda prednosti nad Juventusom koji je minimalnim rezultatom savladao Đenovu.

Napoli je do pobjede 2:0 na gostovanju u Rimu stigao mnogo lakše nego što se očekivalo, o čemu govori i činjenica da Lacio nije uputio niti jedan šut u okvir gola.

Ekipa Stefana Piolija koja je bila “propolovljena” nedostatkom suspendovanih i povrijeđenih igrača pružila je lošu partiju protiv najefikasnije ekipe u Seriji A, posebno u odbrani koja je u pojedinim trenucima djelovala očajno.

Najbolji strelac Serije A Gonzalo Iguain u sedmom minutu nije iskoristio poklon loptu Dušana Baste, ali je u 24. minutu nastavio svoj golgeterski niz.

Argentinac je doveo Napoli u vođstvo uz malo sreće, pošto se poslije njegovog šuta i intervencije Marketija lopta od njegovih grudi odbila u gol, a bio je to njegov 23. pogodak u isto toliko mečeva ove sezone.

Gol Iguain
Izvor: YouTube

Samo tri minute kasnije Napoli je završio sav posao na Olimpiku. Kaljehon je izbjegao još jednu u nizu neuspješnih ofsajd zamki odbrane Lacija koja je očigledno stajala previsoko i lijepo lobovao Marketija za 2:0.

Gol Kaljehon
Izvor: YouTube

Lacio u kojem nije bilo povrijeđenog Milana Biševca, suspendovanog Sergeja Milinkovića-Savića i Filipa Đorđevića, koji je zbog povrede počeo meč sa klupe, odigrao je dobro samo nekih desetak minuta u nastavku.

U periodu od 61. do 70. minuta Lacio je imao tri prilike, prvo je Konko šutirao glavom sa desetak metara pored gola, potom je Klose šutirao preko gola, da bi potom Lulić bio u dobroj prilici, ali njegov pad u šesnaestercu nije bio dovoljan za najstrožu kaznu.

U jeku napada Lacija njihovi navijači, koji se nisu čuli cijelu utakmicu zbog bojkota, napravili su pravu glupost i vrijeđanjem tamnoputog Kulibalija iz Napolija izazvali prekid utakmice, ali i prekid ofanzive Lacija.

Igra Lacija je splasnula, a Mauricio Sari poslije toga je svoje najbolje igrače, Iguaina i dvostrukog asistenta Insinjea povukao iz igre, što se doduše nije svidjelo Argentincu.

Napoli je tako stigao do sedme uzastopne pobjede, ali Juventus ne gubi korak.

Autogolom De Maja “Stara dama” je savladala Đenovu u Torinu i stigla do rekordne 13. pobjede u nizu. Ekipa Masilimijana Alegrija napravila je niz koji nijedna generacija u istoiji kluba nije uspjela.

Karpi je bio na pragu da napravi iznenađenje i izvuče bod na gostovanju u Firenci, što bi išlo na ruku Interu, Romi i Milanu, međutim to se nije desilo jer je meč završen pobjedom domaćina 2:1.

Poslije samo 76 sekundi utakmice Valero je doveo svoj tim u vođstvo, što je treći najbrži gol u Seriji A.

Valero !:0
Izvor: YouTube

Karpi je uspio da izjednači pogotkom Lazanje u 73. minutu, ali ne i da izdrži do samog kraja. Argentinac Mauro Zarate, koji je stigao ove zime iz Vest Hema, pogodio je mrežu u trećem minutu sudijske nadoknade i zadržao “violu” na trećem mjestu na tabeli.

Iza njih je Inter, koji u večeri kada su svi u vrhu ostvarili pobjede, nije dozvolio kiks. "Neroazuri" su na Đuzepe Meaci savladali Kjevo minimalnim rezultatom, iako je pobjeda trebala biti i ubjedljivija.

Dok italijanski mediji pišu o navodnom sukobu Maura Ikardija i trenera Robert Manćinija, na terenu potpuno druga slika. Manćini je Ikardiju pružio priliku od prve minute, dok je Stevan Jovetić, kao i Adem Ljajić ostao na klupi, a italijanski napadač u 48. minutu odužio mu se pogotkom vrijednim tri boda.

Iznenađenje večeri je pobjeda Verone nad Atalantom 2:1. Prvi trijumf “fenjerašu” poslije 23 kola donio je veteran Đanpaolo Pacini šest minuta prije kraja.

Joše jedan tim iz zone ispadanja, Frozinone, osvojio je sva tri boda. Golom Dionizija sa bijele tačke Frozinone je savladao Bolonju i zadržao šanse za opstanak. Sada su "samo" pet bodova ispod "crte".

Rezultati 23. kola:

Frozinone - Bolonja 1:0 (0:0)

/Dionizi 77 penal/

Empoli – Udineze 1:1 (0:1)

/Pućareli 90 - Zapata 23/

Fiorentina – Karpi 2:1 (1:0)

/Valero 2, Zarate 90+3 – Lazanja 73/

Inter – Kjevo 1:0 (0:0)

/Ikardi 48/

Juventus – Đenova 1:0 (1:0)

/De Majo 31 autogol/

Lacio – Napoli 0:2 (0:2)

/Iguain 24, Kaljehon 27/

Palermo – Milan 0:2 (0:2)

/Baka 19, Nijang 32 penal/

Sampdorija – Torino 2:2 (0:0)

/Muriel 66, Soriano 84 – Beloti 71, 90+4/

Verona - Atalanta 2:1 (1:1)

/Siligardi 42, Pacini 84 - Konti 30/

Odigrano u utorak:

Sasuolo – Roma 0:2 (0:1)

/Salah 11, El Šaravi 90+3/

TABELA: Napoli 53, Juventus 51, Fiorentina 45, Inter 44, Roma 41, Milan 39, Sasuolo 33, Empoli 33, Lacio 32, Bolonja 29, Torino 28, Kjevo 27, Atalanta 27, Udineze 26, Palermo 25, Đenova 24, Sampdorija 24, Karpi 19, Frozinone 19, Verona 14.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC